Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

vrijdag 8 januari 2016 om 14:30
Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

Foto: Sirotti

Robert Gesink is bereid de komende Tour de France in dienst te rijden van zijn ploeggenoot Wilco Kelderman. Dat vertelde hij vandaag tijdens de presentatie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.
De Achterhoeker was zesde in de voorbije Tour, maar hoopt op deze manier zich te kunnen richten op dagsucces.

“Het zou mooi zijn om in de Tour voor ritten te kunnen rijden”, geeft hij aan. “We gaan kijken of dat gaat lukken, maar ik hou nog een slag om de arm. Het hangt ook af van wie er verder nog naar de Tour gaan. Ik zou het geen probleem vinden om Wilco te ondersteunen wanneer hij als kopman aangewezen wordt,” geeft hij aan.

Gesink deelt zijn seizoen anders in dan in 2015. “Ik wil dit jaar rustig beginnen en hoop later te pieken. Catalonië en het Baskenland zijn mijn eerste doelen. Daarna volgen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik. Na de Tour hoop ik op een deelname aan de Olympische Spelen”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

51 Reacties

sooike 8 januari 2016 om 15:54

Ik zie hier voortdurend kreten langs komen over Gesink als “afmaker”, ‘groot kampioen”, “topcoureur”, “klassiekerrenner”…Mag ik me een beetje verbazen over deze euforie? En hieraan voorzichtig toevoegen dat hij in vergelijking met b.v. een Dumoulin niet echt voor grote opwinding bij de vaderlandse wielervolgers heeft gezorgd de afgelopen seizoenen.
Ik moet het eerst allemaal nog zien van Gesink, die op mij al tijdenlang niet echt veel indruk maakt. Maar dat was genoegzaam bekend hier, neem ik aan. Eerst zien en dan pas geloven, dan maar ? En het wat overdreven enthousiasme een beetje temperen ?

vlek 8 januari 2016 om 15:56
Quote:
Ik zie hier voortdurend kreten langs komen over Gesink als “afmaker”, ‘groot kampioen”, “topcoureur”, “klassiekerrenner”…

Mag ik mij verbazen over deze hallucinatie?

achtpuntzes 8 januari 2016 om 15:58

@ sooike:
je moet wel goed lezen, want er wordt gezegd dat hij juist geen afmaker is. :p
daarnaast heb je de Tour van vorig jaar gemist, denk ik.

Purito 8 januari 2016 om 16:01

@sooike
Je formuleert onzin, om vervolgens op deze onzin in te hakken. Gek dat mensen je dan niet meer serieus nemen.

Niemand zegt hier dat Gesink een groot kampioen is, of andere dergelijke typeringen. Dat maak alleen jij ervan in je ziekelijke ‘roeping’ die jongen kapot te schrijven.

Skedel 8 januari 2016 om 16:07

Ze zullen ook zeker de 2 opties open willen houden de eerste helft vd tour, maar ben blij dat ze Kelderman nu toch als absolute kopman naar voren schuiven.. Gesink mist gewoon de (vooral tijdrit maar ook stukken minder explosief) kwaliteiten om toch net die laatste stap richting podium te maken.

Zou het ook wel toejuichen als Gesink gewoon de eerste week al wat achterstand pakt om later voor dagsucces te gaan, de top 10 kom je op die manier ook wel in als hij goed is.

Laatste man 8 januari 2016 om 16:11

Een bericht over Lotto/Gesink en sooike staat weer te jammeren vooraan.
Het seizoen 2016 is dus officieel van start gegaan!

Bertvd 8 januari 2016 om 16:41

@ Laatste man: +10!

Jungle Man 8 januari 2016 om 17:11

Mijns inziens kan RG zich het beste concentreren op de Vuelta. De giro is te koud voor hem, in de Tour is de kans op valpartijen voor type rg (en vdb2) groot. De Vuelta past het best bij hem.

Turtlehead 8 januari 2016 om 17:43

Voor 8 ton mag de lat wel wat hoger liggen.

Bulcke 8 januari 2016 om 18:08

Volgens mij heeft Gesink de zegen gekregen om voor de OS te gaan en de tour dus niet op volle kracht te rijden. Als je dit verpakt in het graag willen knechten voor een ploeggenoot komt dat wel sympatieker over

wolfje 8 januari 2016 om 18:38

Ik vind het leuk dat hij voor etappes gaat. Niet omdat ik etappes belangrijker acht dan een top-10, maar vooral omdat hij iets nieuws probeert. Hij heeft voor en na zijn blessures bewezen dat hij top-10 kan rijden, maar podium gaat erg lastig worden, veel verbetering zit daar niet meer in. Etappes heeft hij nog niet gewonnen en een renner met zijn kwaliteiten hoort een etappe in een grote ronde op zijn naam te hebben.

@Sooike: het wordt een standaard trucje, de reacties van anderen overdrijven en vervolgens als belachelijk wegzetten. Geen toegevoegde waarde meer!

katerkop 8 januari 2016 om 19:08

In de reacties mis ik toch de nuance van het voorbehoud van Gesink. Hij zegt ook bereid te zijn om in dienst van Kelderman te rijden. Dat is nog wat anders dat de uitvoering. Of mis ik iets?

Ik vind het jammer dat hij niet voor het klassement gaat. Een zesde plaats in het AK geeft mij meer plezier dan 1 of 2 in de aanval met een beperkte kans op succes.

rahimns 8 januari 2016 om 19:27

Laten we gewoon eens afwachten wat het seizoen gaat brengen om hier nu meteen al RG op zijn wensen en speculatie af te schieten. Dit is een idee waar Robert meespeelt maar het is nog helemaal niet zeker dat dit ook het scenario wordt. Wat ook Kelderman al heeft aangegeven, eerst maar eens het voorjaar presteren en dan gaan we samen met de ploegleiding bekijken hoe we de tour gaan aanpakken. En dat zou best dit scenario kunnen worden, maar het kan ook best dat Robert toch als 2e kopman naar de tour gaat.

Hakkie2 8 januari 2016 om 19:30

@rahimns: groot gelijk. Ik zou ook zeggen dat Kelderman in de kleine rondes wel wat moet bewijzen om überhaupt kopman te zijn. De giro 2014 is best lang geleden.

mus van de maasstad 8 januari 2016 om 19:36

Ik denk dat hij gewoon als gedeelde kopman naar de tour gaat. Ik zou het vreemd vinden als hij de 1e paar etappes al laat lopen met het risico dat kelderman eind 1e week/begin 2e week iets overkomt. Klassement in de tour is gewoon belangrijk. Vorig jaar zijn ze met 4 kopmannen van start gegaan waarvan er 3 na de 1e week al kansloos waren voor het AK.

Hij was toch the best of the rest vorig jaar en had de pech dat alle kleppers niets zijn tegen gekomen terwijl er vaak toch wel 1 of 2 wegvallen.

maklukzat 8 januari 2016 om 19:59

Ik geloof er niets van dat ze alleen Kelderman kopman laten zijn in de tour. Daar zal Gesink ook wel bij horen.

xistnc 8 januari 2016 om 21:29

Het bijbehorende interview van Gesink bij de NOS.

rahimns 8 januari 2016 om 22:22

Goed interview van Robert trouwens, hij gaat echt voor de ploeg staan. Je merkt aan alles bij hem dat hij prima in zijn vel zit en zich ook echt goed voelt in deze omgeving.

jan jansen 8 januari 2016 om 22:34

Ik ben het met Sooike eens dat veel wielerflitsers veel te veel verwachten van Gesink.
En waar is dat op gebaseerd?
Misschien op prestaties van drie of vier jaar geleden. In ieder geval buiten proporties om dit van deze man te verwachten. Hij heeft al bijna twee jaar niets meer laten zien.

Coldeportes 8 januari 2016 om 23:04

@redactie
Artikeltip: Kelderman
van supertalent voor het rondewerk
Tot blijven hangen in het eeuwige belofte – werk?

Serieus: zijn wegzakken de afgelopen 1,5 jaar is misschien een journalistiek onderzoekje waard?

rahimns 8 januari 2016 om 23:42

@jan jansen vorig jaar soms niets gezien of zo… hij heeft ondanks alle pech en tegenslag toch een meer dan redelijk jaar gehad en blij vlagen laten zien het echt nog wel te kunnen.

@Coldeportes Hij heeft in 2014 gewoon een prima jaar gehad en afgelopen jaar was natuurlijk wat minder, maar kom op… hij is pas 24. Laten we over 2 jaar nog eens kijken of er geen groei meer is, nu al dit soort uitspraken doen is pure stemmingmakerij.

Covadonga 8 januari 2016 om 23:51

Prima dat Gesink gaat knechten. Wie weet leidt dat tot iets moois.
Een topper is Gesink niet, maar met een uitschieter kan hij wellicht een mooie wedstrijd winnen. Een poos geleden vonden enkelen hier Gesink beter dan Nibali. Het is inmiddels wel duidelijk dat dit niet zo is.

Striga 9 januari 2016 om 00:33

Keldermannetje moet dit jaar z'n klasse weer laat zien na een belabberd 2015. Hopelijk kan hij laten zien dat hij als ronderenner (minstens) net zo goed is als Dumoulin,die vorig jaar als de meest gehypte renner ooit 6e wordt in een door stelletje knechten bezette top 10 in de Vuelta. Knap hoor, daar niet van maar Wilco heeft meer in z'n mars.

MDKIDW 9 januari 2016 om 02:21

Rahimns, en daarom.. Laten we maar eens zien waar de schepen gaan stranden… Mooie tijden staan ons als nederlanders op te wachten in het wielrennen

Fernandi 9 januari 2016 om 12:09

Ik kan me eigenlijk niet zo goed voorstellen dat Gesink in geen enkele grote ronde voor een klassement gaat rijden, aanvallen en rittenkapen zit volgens mij niet echt in zijn natuurlijke manier van rijden, maar ik ben benieuwd.

Headlines

Materiaalzone

Populair