Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

vrijdag 8 januari 2016 om 14:30
Gesink wil Kelderman ondersteunen in de Tour

Foto: Sirotti

Robert Gesink is bereid de komende Tour de France in dienst te rijden van zijn ploeggenoot Wilco Kelderman. Dat vertelde hij vandaag tijdens de presentatie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.
De Achterhoeker was zesde in de voorbije Tour, maar hoopt op deze manier zich te kunnen richten op dagsucces.

“Het zou mooi zijn om in de Tour voor ritten te kunnen rijden”, geeft hij aan. “We gaan kijken of dat gaat lukken, maar ik hou nog een slag om de arm. Het hangt ook af van wie er verder nog naar de Tour gaan. Ik zou het geen probleem vinden om Wilco te ondersteunen wanneer hij als kopman aangewezen wordt,” geeft hij aan.

Gesink deelt zijn seizoen anders in dan in 2015. “Ik wil dit jaar rustig beginnen en hoop later te pieken. Catalonië en het Baskenland zijn mijn eerste doelen. Daarna volgen de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik. Na de Tour hoop ik op een deelname aan de Olympische Spelen”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

51 Reacties

Coldeportes 9 januari 2016 om 21:28

@rahimns
Beetje prikkelen mag toch wel? ;)

Kijk, ik denk serieus dat er iets anders aan de hand is met deze leeftijdsgenoot van Dumoulin. En dat zit niet in de fysieke mogelijkheden, maar in het mentale. Als een talent gaat twijfelen, kan dat grote gevolgen hebben voor de prestaties. De vraag is of ze hem bij Lotto-Jumbo erbovenop krijgen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair