Gesink tevreden na koninginnenrit: “Ik sta er weer tussen”

Door , zaterdag 20 januari 2018 om 14:15
Gesink tevreden na koninginnenrit: “Ik sta er weer tussen”

Foto: Sirotti

Robert Gesink toonde zich na afloop van de zwaarste etappe van de Tour Down Under een tevreden man. De 31-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo eindigde als achtste op de flanken van Willunga Hill. “Ik heb de klim maximaal opgereden, en ben dan ook tevreden”, aldus Gesink tegenover Omroep Gelderland.

Gesink had naar eigen zeggen een prima dag. “De hele etappe hebben we als ploeg krachten kunnen sparen en zijn we uit de problemen gebleven. In de aanloop naar de laatste klim was het hectisch, maar uiteindelijk heb ik een hele goede klim kunnen rijden. Toen Porte al weg was, heb ik nog een stuk ertussen gereden. Jammer genoeg kwam er nog een groepje terug.”

Begin november droeg Gesink nog een korset om zijn rug te stabiliseren na een in de Tour opgelopen wervelbreuk. Tot tevredenheid van de Nederlander strijdt hij ruim twee maanden later weer mee met de wereldtop bergop. “Het was hartstikke goed, zeker als je kijkt waar ik vandaan kom. Ik doe weer mee”.

Dit artikel delen:

62 Reacties

Veloburto 20 januari 2018 om 14:22

Het wordt hier niet gewaardeerd om kritiek te hebben op Gesink… Maar met was is hij echt tevreden? Beetje meedoen in een veredelde kermiskoers? Hij moet zichzelf echt meer druk op gaan leggen voor dat flinke salaris.

John Bidon 20 januari 2018 om 14:27

Zo lastig met Gesink. Neerlands hoop in bange dagen een decennium geleden en vandaar zal hij bij veel wielerfans een apart plekje innemen. Weet ook nooit of nu goed of minder is. Porte in Tour gevallen en wint nu terwijl Gesink blij is met plek 8. Maar ja, staat wel tegenover dat van die wervels. Zal dus best goed zijn plek 8. Maar dat is niet de plek die 10 jaar geleden is verschiet lag. Zo lastig die Gesink voor de gemiddelde wielerfan.

Naspa 20 januari 2018 om 14:28

@Veloburto. Ik ben absoluut geen Gesink-fan en ik erger mij soms ook aan zijn wat jankerige mediaoptredens en de rabiate reacties van zijn fans hier als je daar iets over zegt.
Maar in dit geval, als iemand terugkomt van een gebroken wervelkolom, lijkt het mij wel duidelijk met wat hij tevreden. Dat zijn revalidatie succesvol verloopt -natuurlijk niet met een 8ste plek.

lepel 20 januari 2018 om 14:29

@Veloburto,
Hij moet zichzelf meer druk opleggen in een veredelde kermiskoers??

skylimit 20 januari 2018 om 14:31

Het was hartstikke goed en wij zijn tevreden. Ok, hij is geen Porte, maar een beetje meer had het toch wel mogen zijn Robert, toch ? Kom op zeg, jij bent de klimmer, helaas heb ik geen echte test gezien om tevreden te zijn

cubie 20 januari 2018 om 14:34

1 zwaluw maakt nog geen zomer. Moet het eerst nog zien met Geesink

Covadonga 20 januari 2018 om 14:36

@Veloburto
Je hebt geen plicht om wielrennen te volgen hoor. M.i. geef je weinig blijk van kennis door dit een kermiskoers te noemen. Maar ieder zijn mening natuurlijk …

Kelder is de Man 20 januari 2018 om 14:42

cubie
Als je niet eens weet hoe je z’n naam spelt, kan je beter helemaal niets zeggen.

achtpuntzes 20 januari 2018 om 14:42

kermiskoers!

maar hij mag best tevreden zijn dat hij er al redelijk goed voor staat na die rugproblemen.

obikliki 20 januari 2018 om 14:48

Kijk eens wie er voor hem eindigen en wie er na. Van de echte klimmers is hij zo’n beetje de beste. Voor hem meer specialisten op het korte klimwerk. Gewoon netjes dus als je het mij vraagt.

RikkyG 20 januari 2018 om 15:06

Dit is voor velen ook een koers in opbouw naar de rest van het seizoen . Gesink oogt scherp en met 2 man bij de eerste 10 gaan er zeer ws ook veel worldtour punten mee. Prima prestatie, niet meer maar zeker ook niet minder.
Thomas de Gendt rijdt hier bijvoorbeeld ook geen deuk in een pakje boter maar die gaat echt zijn worldtour/grandtour etappes wel weer pakken.
Mooi duo komend jaar Gesink & De Gendt.(en Cummings, Costa, Barguil, Bakelants …)
Kapen maar die ritten !

AWestie 20 januari 2018 om 15:09

Zeker een goeie prestatie van Gesink. Eerste koers na lange tijd, zware omstandigheden, veel in beeld en genoeg specialisten om hem heen die het slechter deden. Ze moeten bij TLJ alleen wel hun pupillen afleren om het woord tevreden te gebruiken. Zo nietszeggend en zo niet passend bij topsport.

kaalpani 20 januari 2018 om 15:13

Altijd bijzonder de teleurstelling van de zogenaamde wielerfan te lezen in het negatieve antwoord. Mijn advies: geef geen commentaar op jouw verwachte prestatie van een ander! Daar kan niemand wat mee!

AndriesW 20 januari 2018 om 15:15

Prima prestatie van Gesink. Door de korte klasseringen handhaaft hij in de top tien. Hij probeerde nog een verschil te maken op de slotklim op zoek naar een podiumplaats.

Dit is al jaren ongeveer het maximale niveau van Gesink en dus een te verwachten prestatie.

horsm 20 januari 2018 om 15:20

Fijn dat hij weer meedoet. En ik kan me voorstellen dat hij zegt dat hij het ook fijn vindt dat hij er weer is. Ik kan me haast niet voorstellen dat je daar kritiek op hebt. Maar gelukkig zijn er op WF altijd wel een paar muppets voor wie alles van Gesink reden tot gemopper is.

@naspa – jankerig media optreden, Gesink? Wanneer dan?

NDI22 20 januari 2018 om 15:29

Na de zoveelste tegenslag er gewoon weer staan. Wilde vooraan meedoen en dat is gelukt. Enkel respect is op z’n plaats hier.

maklukzat 20 januari 2018 om 15:37

Knap ook dat hij het in de training op kan brengen om naar een dergelijk hoog niveau te geraken. Genoeg renners die het niet kunnen en zeggen wedstrijden nodig te hebben.

grootverzet 20 januari 2018 om 15:46

Beetje triest weer die negatieve reacties op Gesink. Voor sommige lui hier kan hij geen goed doen. Hij is tevreden want lees de tekst in het artikel quote ” zeker als je ziet waar ik vandaan kom” unquote. Maar nee hoor hij had hier toch minstens deze ronde moeten winnen. veel te weinig ambitie die kerel. Zijn salaris niet waard. Hoe durft hij tevreden te zijn met een top 10.

schipperaar 20 januari 2018 om 15:49

@makluk
Weinig wedstrijden in de winterstop lijkt me en trainen kan meer opleveren dan wwpoef wedstrijden waar je zelf de intensiviteit bepaalt. Over het paard tillen kan ook averechts werken, geen enkele indicatie zo’n kermiskoers waar alleen het publiek lijkt te genieten.

Mwielerfan 20 januari 2018 om 15:52

@kaal pani
Er zijn genoeg mensen die topics met alleen maar toegejuich echt niet te harden vinden. Een tegendraadse mening is mi veel interessanter. Ik ben ht er niet altijd mee eens maar je kunt er wel je eigen gedachten mee scherpen.
Niet iedereen houd van oppervlakkig blij ge-halleluja

achtpuntzes 20 januari 2018 om 16:00

sooike is laat vandaag. :p

schipperaar 20 januari 2018 om 16:06

@mw
Goed gezien, altijd denken hoe kan het beter, zie nog redelijk wat buikvet rond zijn middel maar kan het mis hebben natuurlijk. Om echt mee te sprinten id finale zal ie zijn bovenbouw en armen nog wat kunnen versterken, cruciaal voor explosiviteit.

Laatste man 20 januari 2018 om 16:10

Elk topic over Gesink kan je beter niet lezen. Meer dan een kwart van de reacties bestaat uit bagger en onzin.

VerstandOpNul 20 januari 2018 om 16:22

Prima, realistische reactie van Gesink “Ik sta er weer tussen”.
Prachtig dat hij daarin geslaagd is na zo’n lange revalidatie.. Dat leek me vooraf de belangrijkste doelstelling en hij kan nu voorzichtig verder omhoog kijken..

Mooi hoe hij juist zijn sprint ook aan het aanscherpen is..

Ik denk dat we een heel andere Gesink gaan zien de komende jaren.. Explosiviteit i.c.m. zijn intrinsiek zeer hoge niveau en een wat meer brutale, minder afwachtende mentaliteit..

Het lijkt trouwens of hij zich in zeer warme weersomstandigheden het beste voelt.. Groot contrast met dat afzien in de Giro d’Italia ooit..

ghostwriter 20 januari 2018 om 16:57

Vreemd dat er zo veel mensen zijn die altijd kritiek op Gesink moeten hebben. Natuurlijk is Gesink tevreden dat hij met de beste mee naar boven rijdt in de eerste wedstrijd na een zware blessure. Zeker op zo’n aankomst (die niet echt bij hem past) is zijn huidige klassering waar hij thuis hoort.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair