Gesink: “Roglic barst van het zelfvertrouwen, daar heeft hij geen trui voor nodig”

zondag 6 september 2020 om 19:48
Gesink: “Roglic barst van het zelfvertrouwen, daar heeft hij geen trui voor nodig”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma is met drie etappezeges en de gele trui in handen de meest succesvolle ploeg van de eerste Tourweek. Robert Gesink ziet het als knecht allemaal gebeuren. Hij ziet de gele trui van kopman Primoz Roglic niet als een last. “Nee, moet je nagaan dat we er zo over praten”, zegt hij lachend tegen de NOS. “Het is eigenlijk te gek voor woorden, ik zou me moeten schamen. Dit is het mooiste dat je kan bereiken en waarom we hier zijn.”

Na een razendsnelle start nam Jumbo-Visma in de Pyreneeën het heft in handen in het peloton. “Primoz wilde heel graag de rit winnen”, aldus Gesink, die de Sloveen uiteindelijk tweede zag worden. “De gele trui is natuurlijk ook niet slecht. We gaan met heel goede benen en een heel goed gevoel de rustdag in. Het zal wel een beetje werk opleveren straks”, kan hij lachen.

“Die gele trui is super mooi, maar we willen hem vooral in Parijs. Het doel was niet eens om de koers zo zwaar te maken vandaag, maar het was al heel zwaar en toen kwam die kopgroep nog voorop met wat mannen van de concurrenten erin”, legt Gesink uit. “Toen zei Primoz dat hij zich heel goed voelde en op dat moment veranderde het doel een beetje in de koers. Hij was ook heel goed, alleen jammer dat hij dan net niet de rit wint.”

‘Het kost veel energie, maar zo rijden we nu ook al’
Jumbo-Visma wil graag de Tour de France winnen en heeft voor de eerste rustdag de leiding al in handen. “We hebben er ook een fantastische ploeg voor, dus je moet het ook niet erger maken dan het is. Maar we weten allemaal dat het drie weken duurt en dat het veel energie kost. Maar zo rijden we nu ook al. We zijn vol vertrouwen, maar het belangrijkste is dat we die gele trui in Parijs hebben”, zegt de ervaren klimmer.

Gesink twijfelt niet aan zijn kopman. “Roglic barst van het zelfvertrouwen, daar heeft hij geen trui voor nodig. Hij heeft het in zijn kop zitten en dat is super mooi om te zien. Dat geeft meer moraal om hard voor hem te werken.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Hollow Knight 6 september 2020 om 20:00

Waarom valt hij niet van verder aan als hij toch zoveel zelfvertrouwen heeft?

Emergo 7 september 2020 om 15:11

Zich zelf in de vernieling helpen ??

kelderfan 6 september 2020 om 20:30

Ik heb er ook alle vertrouwen in dat Roglic met de gele trui in Parijs aankomt.
Zijn team doet ’t goed. Vooral Wout Van Aert, Robert Gesink en Tony Martin doen ’t prima.

dumoman 6 september 2020 om 20:47

Als Roglic tenminste niet teveel aan zijn maatje pocagar gunt, eerst al niet meerijden toen ie gisteren wegreed en nu zorgen dat ie net niet te hard sprint…..

Janitjoe 6 september 2020 om 21:46

Dat was ook mijn gedachten, maar je weet dat je in de Tour altijd bondgenoten moet hebben, dus voor wat hoort wat.

Joop Zoetemelk 6 september 2020 om 23:24

Als je echt goed bent dan rijdt je samen met een Pogacar weg bij een Bernal.
Iedereen snapt toch wel dat Bernal (een natuur talent) die nooit kraakt..
Beter word naar mate de tour volgt.

Als de echte bergen komen dan poefff Bernal een keer uit het wiel en pakt een minuut.

Murcia 6 september 2020 om 23:39

Zou net zo goed wel eens kunnen tegenvallen bij hem, Roglic en Pogacar zijn van een ander kaliber dan Kruijswijk en vorig jaar bleek Pinot tot aan zijn blessure ook beter bergop en explosiever. Die kon namelijk wel met Julian mee in de de Gendt etappe waar niemand anders dat kon. Hij lijkt verbeterd en ik sluit niet uit dat er nog wat bij gaat komen maar hij zal voor de tijdrit toch wel minstens een minuut voorsprong moeten pakken en dat is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Klaas Foppen 7 september 2020 om 05:31

Vergeet niet dat Bernal nog nooit en dan ook echt nog nooit Roglic heeft verslagen in een rechtstreeks duel.

vanSpringel 7 september 2020 om 09:17

Die voorstelling van zaken deel ik. Die Ineosploeg is zo geslepen in de loop der tijd. Die weten inmiddels precies op welke manier de totale energie-emmer per renner leeg raakt. In 3 weken tijd soupeer je beter naar rato der zwaarte van de etappes in de Tour de energie. Ik heb niet het idee dat Bernal daar nu al veel heeft verbruikt, in tegenstelling tot de JVrenners. Ik zie Benett en Kuss nu al minder lang op kop kunnen rijden (reeds over de topvorm heen ?).
Die laatste week is zo verschikkelijk zwaar dat de uitputtingsduivel daar op de loer ligt. Het venijn zit 'm in de staart. Kan zijn dat JV de komende week hun snorren drukken, maar ben ook zeer benieuwd of de andere gele trui kapers op de kust met een heeeeele lange vlucht toch die Slovenier uit de trui kunnen gaan rijden. Je kunt dan 2 dingen gaan zien. Of Pantzerwagen rijdt zich opnieuw de gehele etappes op kop, de longen uit 't lijf, of ze laten begaan, en de andere ploegen van de renners uit de top tien steken een tandje bij. Ben zeer benieuwd naar 't venijn in de staart.

Brummel 7 september 2020 om 09:45

Als je eens naar het einde van komende week kijkt en de derde week dan kun je niet anders concluderen dan dat deze schermutselingen nog weinig zeggen, behalve dat Roglic goed zit en de beste ploeg heeft. Ze hoeven nu niet meer zo belachelijk hard te koersen als ze dat niet willen (dus van Aert in zijn hok houden), dus dan hou je ook meer knechten over voor de finale.

Er gaan er nog heel wat tussenuit vallen in het AK, en dat Pogacar bij elke molshoop geisoleerd zit is echt een risico voor hem.

Ligthning 7 september 2020 om 14:13

Als Roglic zou “barsten van het zelfvertrouwen”, dan zou hij en de ploegleiding (tenminste zo heet dat zootje) zijn eigen ploeg al van bij de start van de Tour niet in de vernieling rijden, en had hij zaterdag, met Pogacar, Bernal op een minuutje gereden. Dan zou Roglic vrij safe zitten, zelfs als de vorm in de derde week iets minder wordt. Bernal zou dan tijdens de eerste bergritten die komen al moeten aanvallen. Nu kan Bernal, gezien de zeer kleine achterstand, gerust de laatste paar bergritten uitkiezen om Roglic de genadeslag te geven. Blijkt Roglic dan toch nog goed te zijn, dan wint hij allicht, verdiend, de Tour. Maar blijft dan het feit dat de ploegleiding de eerste acht dagen van de Tour geblunderd heeft.

Emergo 7 september 2020 om 15:13

-/-1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair