Gesink over volgend seizoen: “Ga mijn doelen heel duidelijk kiezen”

maandag 5 oktober 2015 om 09:59
Gesink over volgend seizoen: “Ga mijn doelen heel duidelijk kiezen”

Robert Gesink finishte zondag in de Ronde van Lombardije net buiten de top tien. De renner van LottoNL-Jumbo was niet ontevreden over zijn koers, maar denkt dat er met een andere voorbereiding meer in had kunnen zitten dan de elfde plaats.

“Ik heb mijn focus heel erg gelegd bij de Canadese koersen”, zegt hij op de website van zijn ploeg. “Om hier bij de eerste tien te eindigen, moet je voorbereiding heel specifiek zijn en dat was de mijne niet. Ik neem dat mee naar volgend seizoen. Ik ga mijn doelen heel duidelijk kiezen en me daar vervolgens heel nauwkeurig op voorbereiden. Dat is op dit niveau essentieel.”

Gesink kon lang mee in het groepje der favorieten, maar haakte af toen de finale echt losbarstte. “Het was een mooie wedstrijd en ik heb heel de tijd goed van voren gezeten”, concludeerde hij. “Uiteindelijk was ik net niet sterk genoeg om met de besten mee te komen, maar de mannen die ik niet kon volgen zijn van buitencategorie. Ik wilde hier graag in de top tien eindigen. Dat is helaas net niet gelukt.”

Dit artikel delen:

37 Reacties

sooike 5 oktober 2015 om 10:01

Tsja….oude wijn in zakken waarvan we maar moeten afwachten of het volgend seizoen nieuwe zakken worden…

vinnievidefietsen 5 oktober 2015 om 10:06

Deze man is dit seizoen eindelijk eens verstandig geworden, zijn uitspraken snijden hout en zijn “kop” staat goed, dat is wel duidelijk. Die focus zal hem uiteindelijk de resultaten brengen die hij beoogt, daar ben ik van overtuigd. Hij kan nog minimaal 5-6 jaar mee op topniveau, renners zoals Rodriguez, Contador en Valverde zullen normaal gesproken iets minder worden komende jaren (mag ik hopen dan he).

Wheely 5 oktober 2015 om 10:06

Zonder WK was Gesink ongetwijfeld frisser geweest, je merkt dat zoiets bij hem vaak het verschil maakt.

Volgend jaar Giro, OS, Vuelta?

vinnievidefietsen 5 oktober 2015 om 10:09

@Wheely: dat denk ik ook. Giro, OS, Vuelta en dan knallen in Lombardije niet te vergeten ;)

xistnc 5 oktober 2015 om 10:09

Gesink begrijpt het nog altijd niet. Hij zal toch onderhand wel snappen dat zijn doelen hier op WF gekozen worden? Daar gaat hij zelf niet over.

Hengacity1 5 oktober 2015 om 10:15

Als hij maar voor de Giro gaat vind ik het niet zo boeiend wat hij verder doet

KnightBiker 5 oktober 2015 om 10:29

Het kiezen van doelen is voor een renner als deze erg belangrijk: goede motor maar net geen buiten categorie. Kies dan ook een doel waar niet alle toppers voor gaan. (OS)
6e in de tour, daar wordt je populair van en het is echt heel goed, maar kies ook iets waar je echt kans maakt en laat een paar andere vallen. komend jaar Vuelta in plaats van Tour-OS kan je extra podium opleveren

NumberSeventeen 5 oktober 2015 om 10:42

Dat is natuurlijk een luxe die hij jaren lang niet gehad heeft door al zijn problemen.

Kwouter 5 oktober 2015 om 10:46

T gaat er ook om wat de ploeg en uiteindelijk wat de sponsor wil. Zijn tour optreden geeft veel meer publiciteit in Nederland, dan misschien wel het winnen van een kleine ronde.

Wij wielerfans kijken natuurlijk naar veel wedstrijden en uitslagen, maar het gros van de nederlanders volgen alleen amstel gold race en tour (en misschien nog 4 andere grote klassiekers).

UrbanSteel 5 oktober 2015 om 10:57
Quote:
Gesink begrijpt het nog altijd niet. Hij zal toch onderhand wel snappen dat zijn doelen hier op WF gekozen worden? Daar gaat hij zelf niet over.

Dat zijn meningen en opinies van Wielerflits leden , geen eisen of dwangbevelen dan wel sarcastische opmerkingen die hier teveel gemaakt worden.

Reynaerde 5 oktober 2015 om 11:14

@kwouter Met de Giro-start in NL en wellicht twee NL die mee kunnen doen om de bovenste plaatsen (Gesink sowieso, Dumoulin wellicht ook), denk ik dat als Gesink podium kan rijden het publicitaire gat met een zesde plek in de Tour een stuk kleiner gaat zijn dan gebruikelijk is. Daarnaast heeft TLJ met Kelderman en Kruijswijk ook twee mannen die waarschijnlijk voor kansen in de Tour willen gaan, dus als Gesink de Giro wil rijden voorkom je daar ook scheve gezichten.

ti-raleigh 5 oktober 2015 om 11:21

Ik hoop niet dat hij kiest voor OS. Gewoon gaan voor top 5 in Tour. En zoveel mogelijk in Europa.

Bettinwel 5 oktober 2015 om 11:22

“Ik heb mijn focus heel erg gelegd bij de Canadese koersen”.

20e in Quebec en 8e in Montreal…

Di_Rossi 5 oktober 2015 om 11:49

Wat bij Gesink heel erg het verschil gaat maken is een jaar zonder tegenslag. Als hij na dit seizoen een goede winterperiode kan draaien en zijn doelen selectief kiest, verwacht ik een mooi jaar voor hem.

ikbenprocycling 5 oktober 2015 om 11:49

Gesink is voor Nederlandse begrippen een zeer goede renner maar een bijrolspeler als de echte grote jongens meedoen (buitencategorie zoals Gees het zelf noemt). Daarnaast zijn er inmiddels frisse specialisten bij gekomen. Zal Robert ooit nog in een koers die ertoe doet een podium halen, of wordt het steevast plaats 20-7 voor hem, met de grijsgedraaide 'excuusjes' ?

horsm 5 oktober 2015 om 11:50

Klinkt goed. Het was dit jaar de vraag was of hij überhaupt de tour zou rijden. Was de Waalse pijl niet een van zijn eerste koersen? Ik ben heel benieuwd waar Gesink na een normale winter staat.

Scotty 5 oktober 2015 om 12:04

@Di Rossi, ik vraag me serieus af of Gesink een betere TdF had gereden als hij een goede winterperiode had gehad. Hij zei zelf ook dat dit het maximale is wat hij in zich heeft.

Ik denk dat Gesink toch zou moeten kiezen, niet grote rondes én klassiekers, dat is vrijwel niet te doen in het hedendaagse wielrennen. Tenzij je tevreden bent met top 10 noteringen. Ik denk dat als Gesink zich volledig richt op het eendagswerk (zijn eindsprint wat meer verbeteren, beter kunnen recupereren tijdens de wedstrijd, etc.) hij in staat is om eens iets groots te winnen.

Bij de grote rondes idem, maar dan zou hij wel wat meer geluk moeten hebben. Gewoon de Chris Froome aanpak, enkel wat rondes van een week. Jezelf dan gewoon goed testen en volledig richten op één ronde (met het liefst wat zwakker deelnemersveld en veel tijdritkm )

lotto-jumbo fan 5 oktober 2015 om 12:04

@ikbenprocycing hij werd zesde in tour

vlek 5 oktober 2015 om 12:21
Quote:
Hij zei zelf ook dat dit het maximale is wat hij in zich heeft.

Dezelfde gedachte had hij na de Vuelta van vorig jaar. De wattages tijdens de Tour lagen echter weer een stuk hoger. Daarnaast ging de opmerking over een mooi jaar en zal er weinig twijfel bestaan, dat een degelijke winter de kansen daarop positief zal beïnvloeden.

Brummel 5 oktober 2015 om 12:29

Wat op het eerste gezicht een nietszeggende opmerking is (“ik ga mijn doelen heel duidelijk kiezen”), legt de vinger wel op de juiste plek: topprestaties zijn tegenwoordig alleen mogelijk als de voorbereiding helemaal volgens plan afgewerkt kan worden. Oftewel, een beetje pech en je seizoen is naar de knoppen.

horsm 5 oktober 2015 om 12:31

@ikben, waar lees jij excuusjes in dit interview? Volgens mij is het je eigen verhaal dat een tikje grijsgedraaid begint te klinken.

robotour 5 oktober 2015 om 12:48

Vermoedelijk zou zijn verhaal anders hebben geklonken als hij wel top tien zou hebben gereden. (scheelt maar 1 plek). Een beetje overdreven gesteld dat de andere van buitencategorie zijn die voor hem eindigen. Gesink is ook niet echt een klassiekerspecialist, gezien vanuit dat oogpunt is zijn elfde plek een goede prestatie. Over doelen kiezen gesproken Valverde rijdt het hele jaar overal waar hij start om de prijzen mee…je moet pakken wat je pakken kan, doelen kiezen kan ook verkeerd uitpakken.

deux-vitesse 5 oktober 2015 om 13:01

Klinkt een beetje als een topvoetballer die nog geen prijzen heeft gepakt en bij de keuze van een nieuwe club zich daar door laat leiden en minder door geld of aanzien. Oftwel: giro ipv tour (wat we al wisten)

Scotty 5 oktober 2015 om 13:11

@vlek
Dus de frisheid-verhalen t.o.v. andere renners zijn lariekoek? Als je goed uit de winter komt, rijdt je in aanloop naar de TdF ook veel meer andere wedstrijden die niet altijd bijdragen aan het beter worden.

Voor de Giro moet hij uiteraard een degelijk winter draaien, anders heb je te weinig tijd. Voor de TdF is dat schijnbaar niet zo nodig, mits je tijdens de RvZ gewoon een degelijk niveau hebt. Ik ga niet geloven dat hij (veel) beter kan, dan hij in de afgelopen TdF liet zien. Hooguit dat hij in de laatste twee bergritten iets minder tijd verliest.

Front-runner 5 oktober 2015 om 13:12

@Bettinwel
Ik gok dat jij de Canadese koersen niet hebt gezien. In Quebec heeft hij in de laatste ronde geprobeerd om weg te komen, logisch dat hij vervolgens weinig over had voor de sprint. Montreal waren sowieso weinig beelden van, maar als je achtste wordt en een sprint wint van Gilbert, Slagters, Roelandts en Kwiatkowski, dan doe je het goed.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair