Gesink: “Ik heb nu echt het gevoel dat ik terug ben”

zaterdag 3 september 2016 om 19:27
Gesink: “Ik heb nu echt het gevoel dat ik terug ben”

Foto: Sirotti

Robert Gesink schreef vandaag de spectaculaire Vuelta-etappe naar de Aubisque op zijn naam. Afgelopen maandag was hij al tweede op Lagos de Covadonga. “Toen was ik er al heel dichtbij, maar kwam Quintana nog langszij. Ik wilde het nog een keer proberen en vandaag pakte dat goed uit”, glunderde Gesink in het flash interview. “Ik ben heel erg blij.”

De renner van LottoNL-Jumbo rekende in de slotkilometer af met Kenny Elissonde en Egor Silin. “Ik wist niet of ik het kon, maar ik bleef knokken in die finale. Ik kon niet meer zitten door de kramp, maar ik had gelukkig genoeg over.”

Het is voor Gesink een belangrijke overwinning. “Het is een zwaar seizoen geweest, maar ik heb nu echt het gevoel dat ik terug ben. Dat is een heel erg goed gevoel.”

Dit artikel delen:

69 Reacties

Floris 3 september 2016 om 22:36

Robert verdient een standbeeld (en ja, dat meen ik). Onwaarschijnlijk wat hij heeft moeten doorstaan, hoe vaak hij verguisd is. Dat hij dit toch kan, roert me hier zowat tot tranen. Graag meer van dit!

tendam 3 september 2016 om 22:40

@coldeportes
Mwah, toen Gesink vorig jaar 4e werd in een Touretappe waren de reacties ongeveer vergelijkbaar, en toen streed hij dus voor een klassement. Dat was ook nog wel wat knapper, tussen de wereldtop.

berendries 3 september 2016 om 22:53

Wow. Heb nu de herhaling gekeken en bijna gejankt. Ook de strijd met Quintana en froome fantastisch.

alsjewint 3 september 2016 om 23:03

Deze overwinning zal vooral ook voor hem zelf een soort bevrijding zijn, hij wilde het zo graag maar had ook twijfel of hij het (al) zou kunnen. Waar ik in mijn gedachten altijd een Gesink zie die erg klein trapt, zie je hem nu op de macht rijden. Dat houdt hij dan wel verschrikkelijk lang vol. Jan Bakelants kraakte daardoor en in de eindspurt ook Silin en Elissonde. Ik denk dat Gesink ooit wel sterkere ritten gereden heeft dan vandaag, maar qua impact is dit wel de mooiste uit zijn carriere. Voor mij is de zege in de GP Montreal in 2010 wel zijn absolute topprestatie. Hoe hij daar kilometerslang een fel jagende groep achtervolgers afhield en telkens versnelde op de korte klimmetjes was echt waanzinnig mooi. Ik denk ook dat hij morgen zal laten lopen, maar zie hem nog wel wat proberen volgende zaterdag. Mooi hoe hij vandaag ook naar de hemel wees ter ere van zjjn overleden vader.

Wildebert 3 september 2016 om 23:04

Helaas alles gemist, maar dit was de beste kop op Teletekst om te lezen. Robert, grote klasbak, dank van een supporter uut Aalten!

EdEnd 3 september 2016 om 23:12

En net vandaag kon ik geen tv kijken op het moment dat de Vuelta ging finishen. Ik las pas later dat Gesink deze etappe heeft gewonnen, maar zelfs me die voorkennis is het prachtig om de beelden terug te zien van deze etappe. Wat een prachige beloning voor zijn vechtlust… is het hek nu van de dam? ;)

John hiatt 3 september 2016 om 23:37

Prachtige overwinning. Een overwinning op hemzelf, voor de ploeg, voor iedereen. En wat is deze Vuelta toch een genot om naar te kijken.

Mark 3 september 2016 om 23:45

@wielerfan1987
Ik vond Lindeman vorig jaar in zijn etappe ook heel slim en tactisch rijden, hoewel hij natuurlijk ook een zwaar bergverzet draait net als Gesink. Verschil hier is dat Gesink niet echt tactisch gereden heeft, dit was gewoon zo hard mogelijk naar boven zonder echt te kijken naar de anderen. Al kan je dat ook wel als tactiek zien, natuurlijk. Niets bordje leeg eten van een ander, maar laten zien dat jouw bordje het volst zit of groter is.

Banddikte 3 september 2016 om 23:53

Ik heb echt genoten van Gesink vandaag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik liever een Gesink zie die voor etappewinst strijdt dan een die voor een top 5 in het ak gaat. Wie weet is een bergtrui in de toekomst mss ook een optie?

lekbandje3 4 september 2016 om 00:05

@banddikte als Gesink goed is gaat hij altijd voor de overwinning. Hij is nooit een grijze muis als ak rijder. Dit is hem zo gegund hoop dat dit hem een boost geeft en nog sterker maakt.
Edit heb autocorrect maar uitgezet :)

MDKIDW 4 september 2016 om 00:34

ik heb het helaas niet live kunnen zien maar wat heb ik in spanning mijn twitter feed gevolgd. erg lekker….. gesink in normale doen is gewoon te goed om alleen voor etappes te gaan. en noem een top 6 in de tour maar kleurloos. ik hoop dat hij volgend jaar weer vol voor een klassement gaat. want als je top zes kan rijden kunje ook zomaar op het podium komen. en een goed klassement rijden is nog altijd >>>> dan een etappe

oscarito1908 4 september 2016 om 03:34

Gezien het aantal gevallen tranen. Zou hij er goed aan doen zich te focussen op dit soort kunstjes.

jan jansen 4 september 2016 om 05:07

Fantastische overwinning voor Gesink. Ik kon mijn tranen dan ook niet bedwingen en mijn zakdoek was drijfnat. Mijn vrouw die dit schouwspel vanaf een afstand had gadegeslagen vroeg of er iets ergs was gebeurd. Ik zei; nee, nee, er is een Nederlander die een etappe heeft gewonnen.
Ze geloofde me niet en hield het eerder op een midlife crise of het begin van de peno-pauze of dat ik niet genoeg aandacht kreeg met de komst van alle kleinkinderen. Misschien hadden we toch maar een nieuwe auto moeten kopen. Ik bleef volhouden dat er niets aan de hand was. Ze maakte zich zorgen.

assen 4 september 2016 om 08:23

@Jan Jansen
Mooi verslag, kerel. Duidelijk dat je een echte wielerfan bent. +1
Kerels die janken, ik mag dat wel. En er zijn er hier velen bij Wielerflits. ;-)

Gesink maakt bij vele Nederlandse films blijkbaar veel los. Ik vraag me af waarom dat is
– omdat ie veel ellende heeft meegemaakt
– omdat ie sympathiek is
– omdat ie de enige goede Nederlandse wielrenner was na een tijd waarin Nederlandse ronderenners waardeloos slecht waren

Ik denk 1 en 3, want andere Nl renners ook sympathiek?

tvm 4 september 2016 om 09:35

Gesink heeft inderdaad een grote gunfactor. Ik denk vooral door: puur klimtalent, alleen veel pech. Heel veel mensen wisten dat hij dit kon. Nu eindelijk valt et op zijnn plaats. Zijn aanvallende rijstijl spreekt mensen aan. Zijn lach waarschijnlijk ook, maar het meest misschien wel zijn openhartigheid.

alsjewint 4 september 2016 om 09:46

Inmiddels de finish en het interview bij NOSsport al een paar keer terug gezien, en het lijkt wel steeds mooier te worden. Voor de liefhebbers nog even nagenieten in foto's op:

http://www.steephill.tv/2016/vuelta-a-espana/photos/stage-14

Tuubke 4 september 2016 om 09:49

@janjansen e.v.a. Gelukkig is er nog ruimte voor emotie in de sport. Overigens moet België dan wel één groot tranendal zijn: daar hebben ze al vier (4!) etappes gewonnen.

drikkes 4 september 2016 om 11:45

Als Gesink zich ineen grote ronde zou richten op de bollentrui en een rit.

Frank H 4 september 2016 om 12:46

Na al die jaren van pech en van “net niet” was hijzelf een van de weinigen die er nog helemaal in geloofde. Ik was gisteren ook tot op 200 meter voor de finish bang dat een ander de overwinning nog net voor zijn neus zou wegkapen. Zo mooi om te zien hoe ontzettend blij iemand kan zijn als het dan uiteindelijk lukt. Het is hem en zijn ploeg (die hem altijd is blijven steunen) zeer gegund.

Headlines

Materiaalzone

Populair