Gesink: “Ik ben tevreden met deze bergrit”
maandag 7 september 2009 om 11:12

Gesink: “Ik ben tevreden met deze bergrit”

Robert Gesink wist gisteren een knappe derde plaats te halen in de zware bergetappe van de Ronde van Spanje, bovendien pakte de Raborenner enkele kostbare seconden terug op zijn naaste concurrenten. Zelf was Gesink erg tevreden over de eerste bergrit van deze Vuelta. “Dit was wel een goede prestatie.”

Aan Rabosport liet Gesink weten content te zijn met zijn prestatie van gisteren. “Ik pak op een slimme manier nog wat seconden terug. Het was het meest haalbare en daar ben ik blij mee. En hoewel ik er onderweg niet bij nagedacht had, heb ik ook die bonusseconden meegepakt. Ik ben zeker tevreden met deze bergrit. Het is toch altijd spannend hoe je er zelf voorstaat, maar ook de anderen. En in het algemeen klassement sta ik er nu goed voor.”

De Condor van Varsseveld vond niet dat hij eerder had aan moeten vallen. “Meer zat er vandaag niet in namelijk. Met Cunego meegaan lukte niet, die reed zo hard weg. Zo explosief ben ik niet. Natuurlijk hoop je nog wel dat je Moncoutié en Cunego terugpakt, maar die waren helaas te ver weg. Er stond bovendien een lastige wind en daar kun je een behoorlijke terugslag van krijgen. Het voornaamste was om de andere kanshebbers voor te blijven en wat tijd te pakken. Voor mezelf heb ik een goed gevoel. De tijdrit gisteren was al goed en vandaag heeft die vorm alleen maar bevestigd. De vijfde plek in het klassement is een goed uitgangspunt, maar we hebben nog twee weken. Nu is het te hopen dat ik zelf geen slechte dag ken en op slechte dagen van anderen toe kan slaan.”

Gesink is ook zeer goed te spreken over de kracht in de breedte van de ploeg. “De ploeg heeft me vandaag erg goed bijgestaan. Dat Pieter Weening de hele dag vooruit heeft gereden, zorgt al voor rust. Nu hoefden wij niet te rijden. Ik weet niet of we dat anders wel hadden gedaan, maar nu hoefde het zeker niet. Juan Manuel Garate heeft natuurlijk door die breuk aan zijn hand achterstand, maar hij heeft me lang bijgestaan en zal in deze Vuelta zeker verbeteren. En Lars Boom was erg sterk vandaag, die heeft er op de laatste klim lang bijgezeten. Ach, ik ga nu niet iedereen opnoemen, maar de ploeg is zeker goed.”

RIDE Magazine