Gesink heeft schaafwonden en pijn in hand
vrijdag 9 april 2010 om 18:25

Gesink heeft schaafwonden en pijn in hand

Er was een tijd lang onduidelijkheid over wat Robert Gesink overkomen is in de vijfde etappe van de Ronde van Baskenland, maar inmiddels weet Rabosport duidelijkheid te geven over de val van de Nederlander, die hem meer dan een minuut tijdverlies opleverde.

Gesink ging in de afdaling op zo’n 18 kilometer van de finish tegen het asfalt, doordat zijn voorwiel weggleed. Dit was op op dezelfde plek als waar een halve minuut eerder de ontsnapte Spanjaard Txurukka weggleed, en even later nog een aantal andere renners.

De eerste diagnose is dat hij schaafwonden heeft opgelopen aan heup en elleboog. De wond aan de elleboog wordt mogelijk gehecht. Gesink klaagde ook over pijn in een hand, maar de eerste diagnose van ploegarts Peter van Essvelt is, dat er geen sprake is van een breuk.

Dat Gesink niet meer tijd verloor kwam doordat zijn fiets nog heel was en Oscar Freire, die achterop was geraakt, hem hulp kon bieden. In het restant van de rit liep de Rabo-kopman nog iets van de schade in, die maximaal meer dan anderhalve minuut bedroeg.

RIDE Magazine