Gesink: “Balen, natuurlijk”

zondag 20 juni 2010 om 19:51

Een veertigste plaats in de slottijdrit van de Ronde van Zwitserland bleek voor Robert Gesink niet genoeg voor meer dan een vijfde plaats in het eindklassement. De Achterhoeker moest hierdoor zijn leidersplaats afstaan aan Fränk Schleck. Daar was hij niet blij mee, maar toch keek hij optimistisch naar de Tour.

“Balen, natuurlijk”, vertelde de verliezer van de dag aan de NOS. “Ik had graag gewonnen hier, maar klamp me nu maar vast aan de koninginnenrit, waarin ik alle grote jongens aan gort reed. Dat geeft dan wel weer vertrouwen voor de Tour.”

“De afgelopen dagen was er natuurlijk veel stress,” heeft Gesink als enige mogelijke reden voor zijn 2 minuut 19 verlies op winnaar Tony Martin. Al wil hij dat niet als excuus gebruiken. Ploegleider Adrie van Houwelingen had ook geen verklaring. “Het was niet zo dat ik er wel eventjes van uitging dat Robert zou winnen, maar dit had ik zeker niet zo verwacht. Ik heb nu ook nog geen aanwijsbare oorzaak hiervoor. Daar zullen we nu naar gaan kijken.”

Aan Rabosport vertelt Van Houwelingen flink te balen. “Maar we moeten de goede dingen van deze ronde onthouden. Had je van tevoren gezegd dat Robert vijfde in het eindklassement zou worden, dan had je gezegd dat het wel goed zat met het oog op de Tour de France. Nu gaan we naar de Alpen om drie Alpenritten te verkennen. Wat dat betreft liet de ploeg, maar zeker ook Robert deze week juist zien dat het daarmee wel goed zat.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone