Gerts: “Van Avermaet kan alles winnen”

Gerts: “Van Avermaet kan alles winnen”

foto: Marcel Koch

woensdag 23 maart 2016 om 11:38

BMC start woensdagmiddag met haar volledige achttal in Dwars door Vlaanderen. In WielerFlits Live #9 sprak Floris Gerts namens de ploeg over de aanslagen in Brussel, maar ook over de koers. “Greg Van Avermaet is in de vorm van zijn leven”, vertelt onze landgenoot over zijn kopman.

Gerts hoopt op bijdrage aan zeges Van Avermaet
Gerts zegt dat al zijn ploeggenoten op tijd gearriveerd zijn in het hotel op dinsdagavond, ondanks dat een aantal van hen op Zaventem zouden vliegen. De 23-jarige BMC-renner concentreert zich daarom weer volledig op Dwars door Vlaanderen en kijkt ernaar uit om voor zijn kopman te werken. “Van Avermaet is waarschijnlijk in staat om al deze klassiekers te kunnen winnen. Daar heeft hij de kwaliteiten voor. Als ploeggenoten kunnen wij daarin een beslissende rol spelen, of hij al dan niet in een goede positie terecht komt. Het zou heel gaaf zijn als ik daar echt in zou kunnen helpen”, aldus Gerts, die de afgelopen maand te maken kreeg met een gebroken pink en twee rib fracturen.

Programma
Na vandaag start de Nederlander in E3 Harelbeke, de Driedaagse van De Panne-Koksijde en de Volta Limburg Classic. Vervolgens wacht een rustperiode, waarna de Tour de Luxembourg, Rund um Köln, de Ster ZLM Toer en de Nederlandse kampioenschappen op zijn programma staan. “Of ik in het najaar een grote ronde rij, weet ik echt nog niet. Dat hoeft voor mij ook niet perse. Als ik mooie wedstrijden kan rijden, dan ben ik blij”, geeft Gerts aan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SoloSlim 23 maart 2016 om 11:47

“Kunnen winnen” is 1 ding. Echt “winnen” is iets anders.

Jandepandaman 23 maart 2016 om 12:00

Haha, positief zijn ze tenminste wel. Hij heeft absoluut de capaciteiten.
Maar voor de kassei-klassiekers ben ik nog niet al te zeker. Hij is al wel heel erg vroeg in vorm dit seizoen.

Sluit me daarom maar aan bij SoloSlim, eerst zien dan geloven.

achtpuntzes 23 maart 2016 om 12:34

vorig jaar kon hij nog overal tweede worden, dus er is zeker vooruitgang. ;)

Chaba 23 maart 2016 om 12:57

Het is wel goed om te zien dat Gerts zich met veel plezier wil wegcijferen voor Greg zodat hij in een uitstekende positie komt om mee te doen voor de overwinning.

glenn485 23 maart 2016 om 12:58

Vind het ook wel mooi dat Gerts in zijn eerste seizoen al een blijkbaar vaste plaats heeft in de klassiekerploeg van een sterk team als BMC. Met Burghardt, Dillier, Drucker, Kung, Oss, Phinney, Quinziato, Schar, Van Avermaet en Zabel is er best wel sterke tegenstand.

tychobrink 24 maart 2016 om 07:21

@glenn485 Hij heeft juist geen vaste plaats maar mag ervaring opdoen in de kleinere klassiekers.

Headlines

Materiaalzone

Populair