Gerry van Gerwen trekt zich terug als kandidaat KNWU-voorzitter

dinsdag 5 januari 2021 om 14:50
Gerry van Gerwen trekt zich terug als kandidaat KNWU-voorzitter

Gerry van Gerwen heeft zich teruggetrokken uit de verkiezing voor het voorzitterschap van de KNWU. Vanavond zou na een eerdere digitale mislukking in november opnieuw gestemd kunnen worden door het congres. Nu Van Gerwen zich niet meer kandidaat stelt, is Marc van den Tweel automatisch de nieuwe voorzitter van de KNWU.

Van den Tweel (55) is werkzaam als directeur van Natuurmonumenten. Hij was door een sollicitatiecommissie van de KNWU voorgedragen. Over het werk van deze commissie waren vele geledingen binnen de KNWU niet te spreken. De rennersvakbond VVBW besloot daarom op zoek te gaan naar een tegenkandidaat. Van Gerwen, met een zeer rijke en succesvolle staat van diensten in de wielersport, zag de uitdaging om bij de KNWU aan de slag te gaan zitten.

“Na lang overwegen heb ik besloten om mij terug te trekken als kandidaat voor de verkiezing van het voorzitterschap van de KNWU”, schrijft Van Gerwen in een statement. “Hoewel mij in de afgelopen weken duidelijk is geworden dat ik op een brede steun uit de achterban kan rekenen, vrees ik dat de verkiezingsstrijd juist voor een grote verdeeldheid binnen de KNWU kan zorgen. Dat is het laatste wat ik wil.”

Close-finish
“Ik weet niet of ik in de verkiezing de meerderheid van de stemmen zou halen, maar het zou wel een close-finish zijn geworden. Ik wil iedereen die achter me heeft gestaan bedanken voor het vertrouwen”, aldus Van Gerwen.

“Ik feliciteer Marc van den Tweel bij deze met zijn benoeming tot nieuwe voorzitter van de KNWU en wens hem alle succes toe. Mocht hij op welk gebied dan ook hulp van mij willen, dan ben ik daartoe bereid. Zoals iedereen uit de wielersport, altijd op mij kan rekenen”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Casar 5 januari 2021 om 14:56

Jammer, leek me een goede kandidaat. Maar als verdeeldheid de reden was geweest stopt Van Gerwen er weken te laat mee aangezien dat leed al is geschied.

Rob de Keijzer 5 januari 2021 om 14:57

Nee, nu zal er geen verdeeldheid zijn en zal alles soepel gaan verlopen bij de KNWU….. :)

Wheely 5 januari 2021 om 15:08

Die man heeft wel een prachtige allitererende naam, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Romāns Vainšteins 5 januari 2021 om 17:03

Nou ja, een voorzitter wiens volledige naam gelijk het aanhangsel ‘lala-lalalala’ oproept is misschien ook niet iets dat je bij een wielerbond moet willen hebben.

VerstandOpNul 5 januari 2021 om 21:35

Viel mij ook op.. Misschien moet hij bij het Olympisch Committee proberen, ik denk dat hij het uitstekend zou doen in het HHH.

Sephiroth 5 januari 2021 om 15:21

Jammer, een stemming is toch beter of iig dan vroegtijdiger terugtrekken. Dit voorkomt een mogelijke tweedeling van de KNWU niet.

Naja hopelijk krijgen ze het nu iig allemaal op de rails.

Murcia 5 januari 2021 om 15:25

Gerry zag de bui al hangen, weer een staaltje onvermogen van de VVBW onder leiding van Traksel. De aanpak om Gerry voorzitter te laten worden met de doping “scoop” als hoogtepunt heeft bij de leden de animo voor de uitdager van van den Tweel tot een dieptepunt doen zakken.

SnellePelle 5 januari 2021 om 15:46

Wat een droevige vertoning weer.

Romāns Vainšteins 5 januari 2021 om 15:56

Nou, dan is nu een tenenkrommend toneelstukje stoelendans voor kaboutertjes afgelopen lijkt me.

FritsvanHoefelen 5 januari 2021 om 15:59

Weer een van Gerwen die het einde niet haalt

Murcia 5 januari 2021 om 16:04

Proest!!
+1

DeSjors 5 januari 2021 om 16:18

Triest. Ook dat we nu weer een tijd met Veneberg en De Vries opgescheept zitten waarschijnlijk.

Rob de Keijzer 5 januari 2021 om 16:32

Dat dus…

S. V. 5 januari 2021 om 16:28

De KNWU op weg om een (natuur)monument te worden. Fietsen is toch maar bijzaak.
Als er maar genoeg betalende licentiehouders blijven om de bobobus naar OS/WK's te laten rijden.

Panache 5 januari 2021 om 16:39

Het behoort niet veel verschil te maken wie er voorzitter is.

Rsw85 5 januari 2021 om 16:41

Wat een treurnis deze bond. Het predicaat koninklijk kan er gerust afgehaald worden. Gelukkig voor Veneberg en de Vries, hun plaatsje is weer versterkt door deze nieuwe voorzitter. Zo kunnen alle baantjesjagers weer lekker door modderen.

Headlines

Materiaalzone

Populair