Ook Gerry van Gerwen kandidaat-voorzitter KNWU

Ook Gerry van Gerwen kandidaat-voorzitter KNWU
woensdag 26 augustus 2020 om 17:59

Rennersvakbond VVBW heeft Gerry van Gerwen voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap van de KNWU. Met Van Gerwen hoopt de Vereniging van Beroepswielrenners bij de Nederlandse wielerbond eindelijk weer een man aan het roer te krijgen met een rijke ervaring in vrijwel alle facetten van de wielersport.

De Brabander is met zijn grote netwerk een geschikt persoon om ervoor te zorgen dat de verwaterde relaties met de UCI (internationale wielerunie) en UEC (Europese wielerbond) hersteld worden. Van Gerwen (67) was acht jaar beroepswielrenner. Vervolgens was hij zijn leven lang betrokken als ondernemer en bestuurder in vele functies in de wielersport.

Zo was hij tot en met 2010 manager van WorldTour-formatie Team Milram. Van 1996 tot en met 2005 oprichter, eigenaar en algemeen manager van Cycling Service. Daarvoor werkte hij elf jaar als coördinator van de SBB (Stichting Bevordering Beroepswielrennen).

Ervaring
Bestuurlijk was hij veertien jaar verbonden aan de Sectie Beroepswielrennen van de KNWU. Zes jaar lang was hij adviseur van de internationale wielerunie UCI en voorzitter van de AIOCC Cross.  Tien jaar lang coördinator van de Stichting Bevordering Beroepswielrennen. Zes jaar lang adviseur van de UCI. En jarenlang voorzitter van de AIOCC Cross en lid commissie Cyclocross van de UCI.

“De wielersport maakt zich op voor een moeilijke periode”, kijkt Bobbie Traksel, voorzitter van de VVBW vooruit. “Er zullen door de economische recessie door het coronavirus organisatoren en ploegen in de problemen komen. Van Gerwen is een persoon die de wielerwereld door en door kent. Hij heeft ingangen bij alle belangrijke stakeholders in de sport. ”

“Hij zal geen tijd verspelen doordat hij zichzelf overal moet voorstellen. Ook op lokaal en regionaal gebied kent Van Gerwen het wielrennen. Ik denk dat er voor deze periode geen betere bruggenbouwer dan hem is. We zijn blij dat we uit andere hoeken ook al de steun voor Van Gerwen hebben gekregen. Daarnaast heeft Van Gerwen aangegeven dat hij alle tijd heeft om zich volledig op deze functie te richten.”

Vandaag maakte het huidige hoofdbestuur van de KNWU reeds bekend dat het Marc van den Tweel (55) voordraagt als beoogd voorzitter. Hij heeft zo’n twintig jaar ervaring als bestuurder, directeur en toezichthouder. Momenteel is hij algemeen directeur van Natuurmonumenten. Hij is een fervent wielerliefhebber en fietst ook zelf. De strijd om het voorzitterschap om de KNWU lijkt dus een tweestrijd tussen Gerry van Gerwen en Marc van den Tweel te worden.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Jawbone 26 augustus 2020 om 18:33

Hahaha deze man zit allemaal fakenews van Plasterk te delen. Dit wil je toch niet als voorzitter van de KNWU hebben?

dikkechaap 26 augustus 2020 om 23:39

Als het delen van uitingen van Ronald Plasterk iemand diskwalificeert voor het voorzitterschap van de K.N.W.U. dan zijn we ver heen.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2020 om 18:39

Doe mij maar die natuurmonumenten gast.

Onie 26 augustus 2020 om 18:54

Van Gerwen klinkt als een geschikte man. Als directeur Natuurmonumenten hoef je niet meer te kunnen als je hard maken voor subsidies en bij wanbeleid de schuld bij boeren neer te leggen.

Keuze tussen een bestuurder en iemand met ervaring in de wielrennerij. Doe mij de tweede maar.

Sephiroth 26 augustus 2020 om 21:19

wat een onzin opmerking over de rol van natuurmonumenten in Nederland. Je mag ze eerder dankbaar zijn dat jullie nederland niet een asfalt plakaat met mega stallen is, een land waar her en der nog stukjes (vaak gecultiveerde, maar toch) natuur te vinden zijn, en dat je een land hebt met goed water management… Sorry maar wat die allemaal op lokaal niveau ondersteuning is wel wat meer als wat jij beschrijft.

Onie 26 augustus 2020 om 21:59

Mwah, misschien is mijn reactie wat ongenuanceerd.

Krijg een beetje Jan de Jong gevoel zoals bij Feyenoord. Ervaring als directeur en vond Feyenoord een toffe club. De heer Van den Tweel vindt wielrennen leuk. Hopen dat mocht Van den Tweel het worden dat het een beter huwelijk is.

Jacco van Stierop 26 augustus 2020 om 18:58

Opnieuw een tweestrijd. Is er al een koude oorlog op gang gekomen of is die kans gemist?

reusjen 26 augustus 2020 om 19:01

Doe deze maar niet. Milram daar is ook het één en ander mis gegaan.

Mark 26 augustus 2020 om 20:48

Michael wordt wel genegeerd… Wat is dit?

SnellePelle 26 augustus 2020 om 23:39

Op Twitter lijkt deze man vooral van mensen uit de sport veel bijval te krijgen. Immers wordt het voornemen veel gedeeld.

Ik ken hem enkel als startgeld makelaar voor na-tourcriteriums. Gezien dat verleden zou mijn vraag zijn hoe hij kijkt naar de breedtesport in het wielrennen.

Ach, te ver van mijn bed dit. Ik laat mij verassen.

Fred Foekens 27 augustus 2020 om 06:20

Van der Tweel pakte dikke bonussen terwijl de leden vertrokken en verbloemde dat in de jaarverslagen. Zelfde type dus als Wintels. Logisch dat iemand als Gerrie van Gerwen wordt voorgedragen.

Headlines

Materiaalzone

Populair