Lonardi profiteert in Giro U23 van te vroeg juichen Thijssen, Philipsen leider
foto: IsolaPress
vrijdag 8 juni 2018 om 15:57

Lonardi profiteert in Giro U23 van te vroeg juichen Thijssen, Philipsen leider

De eerste etappe in lijn van de Giro d’Italia U23 is gewonnen door Giovanni Lonardi. De Italiaanse coureur van Zalf-Fior was na ruim 137 tussen Riccione en Forlì de snelste in een massasprint, vlak voor Gerben Thijssen. De Belg van Lotto Soudal U23 dacht de sprint te winnen en stak zijn handen al in de lucht, maar dat was buiten Lonardi gerekend. Jasper Philipsen werd derde en neemt door bonificaties de leiderstrui over van Edoardo Affini.

Een kopgroep van vijf man kleurde de koers. Alex Colman (Lotto Soudal U23) en Marco Landi (Petroli Firenze Maserati Hopplà) ontsnapten na een dertigtal kilometer, waarna Florian Maitre (Vendée U), Samuele Zoccarato (General Store Bottoli Zardini) en Edoardo Faresin (Zalf Euromobiel Désirée Fior) de aansluiting vonden. Zij reden vijf minuten bij elkaar.

SEG Racing Academy en Hagens Berman Axeon voerden het peloton aan. Op de slotklim van de dag, de Rocca deel Caminate van derde categorie, werd rozetruidrager Edoardo Affini in moeilijkheden gemeld. Na de top – op twintig kilometer van de meet – wist de SEG-Italiaan weer terug de aansluiting te vinden. Op dat moment waren Robert Stannard en Sean Bennett al ontsnapt.

De twee topfavorieten sloten aan bij Landi en Faresin, die in achtervolging waren op de eenzame vluchter: Zoccarato. Zes kilometer voor de meet haalden zij de Italiaan bij, waarna het een kat-en-muisspel werd tussen de kopgroep van vijf en het peloton. Drie kilometer voor de eindstreep volgde een algemene hergroepering. Het draaide uit op een massasprint, waarin Lonardi de snelste benen toonde.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2018 16:14
Goed moment in je carrière om dat een keer mee te maken.
8 juni 2018 16:21
Haha, beter dat hij het hier afleert dan bij de pro's
8 juni 2018 16:38
Zie trouwens de finishlijn niet liggen op de foto.. Waren zijn handen al zo vroeg in de hoogte?
8 juni 2018 17:55
Ai, hij had het wel gewonnen zonder te juichen. Due slaapt slecht vanacht.
8 juni 2018 18:44
Jammer dat ie te vroeg juicht, maar toch opnieuw een talent van de jonge Lotto-ploeg die op de deur staat te kloppen.
8 juni 2018 20:05
Ach, hij bevindt zich in goed gezelschap. Maar balen zal hij wel, want zonder te juichen had hij gewoon gewonnen.
8 juni 2018 22:01
Zuurder of mooier dan Freire die Zabel klopt in Milaan San Remo wordt het niet. Freire klopte op die manier later ook Wagner eens in een sprint.

Reacties zijn gesloten.