Gerben de Knegt: “Zonder uitgesproken kopvrouw naar Bogense”

Gerben de Knegt: “Zonder uitgesproken kopvrouw naar Bogense”

Gerben de Knegt met talente Puck Pieterse - foto: Photopress.be

maandag 28 januari 2019 om 15:52
Interview

Gerben de Knegt heeft deze voormiddag zijn selecties voor Bogense bekendgemaakt. Zowel bij de dames elite als bij de dames beloften beschikt de veldritbondscoach over een zestal dat het WK kan domineren. “Een kopvrouw? Heb ik niet. Ik ga er vanuit dat iedereen vrijuit kan koersen.”

Gerben de Knegt liet gisteren na de wereldbekermanche in Hoogerheide al zijn licht schijnen op de WK-selecties. Dat hij bij de dames over een ongekende weelde beschikt, vertelde hij aan WielerFlits. “Hopelijk leidt dat ook tot succes.”

“Bij de elite mag ik in principe acht rensters selecteren”, rekende De Knegt. “Marianne Vos als winnares van de Wereldbeker en Annemarie Worst als Europees kampioene mogen de standaardselectie aanvullen. Maar ik hou het bij een totaal van zes. Het lijkt me logisch wie dat zijn.”

‘Verschillen zijn klein’
“Wie echter van mening is dat De Knegt Lucinda Brand en Marianne Vos als kopvrouwen naar voor schuift, komt bedrogen uit.  “Laat ons eerlijk zijn, als bondscoach is het geen evidentie om in zo een zestal iemand naar voor te schuiven. Lucinda komt de laatste wedstrijden wel meestal als beste boven drijven, maar het is niet dat de verschillen enorm zijn.”

“Sanne Cant wordt wellicht onze grootste concurrente”, beseft De Knegt. “Al zakte ze er in Hoogerheide in de finale wel wat door. Natuurlijk zal ik met de dames nog wel aan tafel zitten om een paar dingen uit te klaren, maar het mooiste zou toch zijn dat iedereen vrijuit kan koersen. En daar ga ik ook vanuit. Het is trouwens veldrijden, hé. Heel veel tactiek komt er meestal niet aan te pas. En als de omloop een beetje zwaar ligt, valt alles vanzelf wel in zijn plooi.”

Zonder Manon Bakker
Ook bij de U23 maakt Nederland kans op een of meerdere medailles. “Alleen jammer dat ik hier iemand moet ontgoochelen. Ik heb immers zeven sterke U23-dames, maar ik mag er slechts zes selecteren. Zonde.” Uiteindelijk viel Manon Bakker af.

De Knegt is niet wild van het parcours, daar in Bogense. “Ik ben er niet door gecharmeerd, nee. Ik vind het niet echt WK-waardig. Ik hoop, zoals ik daarnet al zei, wel dat het een beetje zwaarder wordt dan het er op dit moment bij ligt (bevroren, red). Maar het wordt kantje boordje, als ik de voorspellingen lees. Nu, we moeten het er hoe dan ook mee doen.”


Dit artikel delen:

10 Reacties

west 28 januari 2019 om 16:20

Wel Godrie en Wouters uitnodigen, maar bv Manon Bakker die bij de U23 naast de boot valt meenemen bij de Dames Elite is geen optie? Als je vijf kopvrouwen hebt heb je ook vijf keer kans dat er iemand na een val oid naar voren moet worden gereden…

Verweggistan 28 januari 2019 om 16:28

Bakker mag nog een jaar U23, als ze nu bij de elite meedoet, mag ze volgend jaar niet meer bij de U23 meedoen.
En anders kom je al op dames die normaal niet meedoen bij de WB en dan opeens wel naar het WK mogen; dus die starten dan wel heel ver van achter. Geerte Hoeke (75e op de ranglijst) was nog een optie geweest.

achtpuntzes 28 januari 2019 om 17:04

Dus elke vrouw valt maximaal 1 keer?

Almano 28 januari 2019 om 17:15

Yara kastelein is het laatste jaar u23, dat had eventueel wel gekund

VerstandOpNul 28 januari 2019 om 16:44

Heel goed, nooit alles op 1 paard inzetten…

Brabander 28 januari 2019 om 16:49

Wel een mooie uitspraak: “het is veldrijden hé. Meestal komt daar niet zoveel tactiek aan te pas”.
De spijker op zijn kop.

Peerke buitenblad 28 januari 2019 om 17:12

Verschillen bij vrouwen zijn klein? Brand rijd alles en iedereen aan flarden. De grapjas.

Almano 28 januari 2019 om 17:13

Het is sowieso raar dat iemand die 2e in ruchphen word en als 4 bij het u23 wereldbekerklassement word niet mee mag.

coppi coppi 28 januari 2019 om 20:26

Als neutraal toeschouwer wil je graag het sterkste team aan de start bij een WK. Vreemd dat Manon Bakker bij U23 niet is geselecteerd. Bij twijfel kan ik mij voorstellen dat je kiest voor een jongere kandidaat, maar hier zou van twijfel geen sprake mogen zijn als je de resultaten in ogenschouw neemt. Bovendien is Manon zelf nog jong en na dit seizoen nog 2 jaar U23, waarin best geïnvesteerd mag worden. Blijkbaar zijn er andere overwegingen dan de resultaten, de stijgende lijn in de afgelopen weken en de groeipotentie in de nabije toekomst.

Mystery Rider 29 januari 2019 om 15:24

Bizarre beslissing van Gerben en zijn team.

Twee juniores meenemen ten koste van Manon die de laatste weken sterk presteert.

Met alle respect voor Shirin (mooie naam trouwens), maar Manon verdiende deze selectie meer.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair