Gerald Ciolek wint helse editie Milaan-San Remo

zondag 17 maart 2013 om 17:58
Milaan-San Remo 2013 msr msr13

foto: Sirotti

Gerald Ciolek heeft MTN-Qhubeka een grote zege geschonken. De Duitser was in een sprint met zes de snellere van topfavoriet Peter Sagan. Fabian Cancellara werd derde.

Helemaal in het begin van de wedstrijd gingen er zes man in de aanval. Lars Bak en Pablo Lastras waren de grote namen in de kopgroep, ze werden vergezeld door Maxim Belkov, Filippo Fortin, Matteo Montaguti en Diego Rosa. De voorsprong groeide snel, tot het bericht kwam dat de Turchino uit het parcours werd gehaald vanwege het slechte weer.

De sneeuw maakte het beklimmen van de pas onmogelijk. Met een voorsprong van een goede zeven minuten kwamen de zes aan bij de voet, waar de renners in de bussen werden geladen om daar een stuk verder pas weer uit te komen. Eerst mochten de vluchters weer weg, daarna een verkleind peloton.

Het regende opgaves onderweg, ook grote namen daartussen zoals Matthew Goss, Tom Boonen en onze landgenoot Tom-Jelte Slagter.

Op de Cipressa moesten veel mensen laten gaan bij het peloton, terwijl de koplopers inmiddels waren ingehaald. In de afdaling ging Philippe Gilbert aan en ontstond een groep van tien. Daaruit reden drie man weg. Eduard Vorganov, Sylvain Chavanel en Ian Stannard. De drie kwamen samen aan bij de voet van de Poggio di San Remo.

Vorganov moest snel afhaken en de andere twee vielen elkaar aan, maar de twee kwamen samen boven. Maxim Iglinsky was de eerste die kwam uit het peloton, maar werd weer teruggehaald na een aanval van Luca Paolini.

Paolini kreeg Filipppo Pozzato, Peter Sagan, Fabian Cancellara en Gerald Ciolek met zich mee. In de afdaling dichtte Sagan het gaat naar de twee koplopers, terwijl Pozzato moest afhaken. Beneden waren ze met zes man samen.

Op twee kilometer van de streep viel Sagan zelf aan, maar Cancellara liet zijn concurrent niet gaan. Ian Stannard counterde en kreeg een gaatje omdat Sagan en Cancellar elkaar aankeken, maar Sagan liet uiteindelijk niet begaan.

Van achteruit probeerde Taylor Phinney nog het gat te dichten, maar hij kwam net te laat. In de sprint was Ciolek verrassend de betere van Sagan.

Milaan-San Remo 2013 (WT)
Uitslag:

1. Gerald Ciolek (Duitsland/MTN-Qhubeka)
2. Peter Sagan (Slowakije/Cannondale)
3. Fabian Cancellara (Zwitserland/Radioshack-Leopard)
4. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Omega Pharma-Quick Step)
5. Luca Paolini (Italië/Katusha)
6. Ian Stannard (Groot-Brittannië/Sky ProCycling)
7. Taylor Phinney (Verenigde Staten/BMC Racing)
8. Alexander Kristoff (Noorwegen/Katusha)
9. Mark Cavendish (Groot-Brittannië/Omega Pharma-Quick Step)
10. Bernard Eisel (Oostenrijk/Sky ProCycling)

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone