Geraint Thomas wil na carrière meedoen aan Ironman
Geraint Thomas - foto: Cor Vos
woensdag 15 januari 2020 om 18:51

Geraint Thomas wil na carrière meedoen aan Ironman

Geraint Thomas overweegt om zich na zijn carrière op de triatlonsport te storten. De 33-jarige Brit vertelde volgens Cyclingnews tijdens een evenement in Californië dat hij nog drie of vier jaar wil blijven koersen, voordat hij zich stort op een nieuwe uitdaging.

De winnaar van de Tour de France 2018 is geïnspireerd door triatleet Cameron Wurf, waarmee hij de afgelopen maand in Californië trainde. Oud-renner Wurf maakte jaren deel uit van het profpeloton en voltooide in 2015 zijn eerste Ironman. Hij wordt gecoacht door Team Ineos’ hoofdtrainer Tim Kerrison.

Thomas denkt al na over nieuwe doelen na zijn carrière. “Ik denk dat ik iets nodig heb wanneer over drie of vier jaar stop”, aldus de Ineos-renner. “Stoppen en niets hebben zou moeilijk zijn, dus waarom niet een Ironman?” vraagt hij zich af. De Ironman is de naam van een wedstrijdenserie van de klassieke langeafstandstriatlon.

“Ik heb als kind gezwommen en ik heb een paar triatlons gedaan. Wanneer ik stop als beroepsrenner, wil ik zeker een Ironman doen. Of misschien een paar,” kondigt hij aan. “Ik ga eerst naar Wales. Het fietsparcours zou daar vrij moeilijk moeten zijn, dus dat zou in mijn voordeel kunnen spelen”, stelt hij.

Vooralsnog richt Thomas zich op de wielersport. De Tour de France is in 2020 opnieuw zijn hoofddoel. Hij dit jaar maakt zijn seizoensdebuut in de Tour de Provence of de Ronde van de Algarve. Daarna staan in aanloop naar de Tour Tirreno-Adriatico, de Ronde van Romandië en de Ronde van Zwitserland op zijn programma.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2020 18:57
Doe gewoon nu al !
    15 januari 2020 19:04
    Schat in dat Brailsford dat niet toestaat ivm de ideale voorbereiding op de Tour.
    15 januari 2020 19:20
    Niet erbij, in plaats van.
    16 januari 2020 09:28
    En neem froompie lekker mee
    16 januari 2020 10:10
    @Jan
    Froompie beheerst het afwisselend lopen en fietsen al als geen ander, ik zie mogelijkheden.
16 januari 2020 09:39
Verstandig, want na een winter uitbuiken wordt het helemaal een uitdaging ;-)
16 januari 2020 11:17
Cameron Wurf traint al een aantal jaren met Sky/Ineos mee. Het begon met een trainingskamp met Chris Froome.

In een eerdere podcast meldde hij al dat Froome ook een keer een ironman wilde doen na z'n carriere.

Adam Hansen heeft Ironman Florida gedaan deze winter. Was 15 minuten langzamer dan de winnaar op de fiets en eindigde in 9u15. Alleszins een goede tijd maar zoveel verliezen op de fiets vond ik toch wel verrassend.
    16 januari 2020 13:49
    Behalve als de winnaar ene Laurent Jalabert of ene Alexander Vinokourov is...

Reacties zijn gesloten.