Geraint Thomas: “Volg Roubaix en Harelbeke dit jaar op tv”
Foto: Sirotti
dinsdag 19 januari 2016 om 11:14

Geraint Thomas: “Volg Roubaix en Harelbeke dit jaar op tv”

De kans dat Geraint Thomas zijn titel in de E3 Harelbeke verdedigt is uitermate klein. Ook Parijs-Roubaix slaat de renner van Sky in principe over. “Het zal niet leuk zijn om wedstrijden als Harelbeke of Roubaix op tv te moeten volgen, maar het is een opoffering die ik moet maken”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Thomas richt zich dit jaar vooral op het rondewerk en daarom gaat zijn programma drastisch op de schop. “Zoals het er nu uitziet, rijd ik de Ronde van Catalonië in plaats van het weekend E3-Wevelgem. De Ronde van Vlaanderen wordt in principe mijn enige kasseiklassieker, aangezien we daarna een stage op Tenerife inlassen, waardoor ik Roubaix mis. Luik-Bastenaken-Luik staat wel op mijn agenda.”

De overtuiging om het roer om te gooien kreeg Thomas tijdens de afgelopen Tour de France, waarin hij vijftiende werd, maar lang in de buurt stond van een podiumplaats. “Daar ligt mijn toekomst”, zegt de Welshman stellig. “Ik was al de beste in kleinere rittenkoersen als de Ronde van de Algarve of Beieren. Dit jaar wil ik mijn focus verleggen naar lastigere etappewedstrijden als Parijs-Nice of de Ronde van Zwitserland. En het ultieme doel is de Tour.” De 29-jarige renner liet eerder al weten zichzelf in staat te achten om de Tour ooit te winnen.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2016 17:18
Een week voor de Ronde van Vlaanderen profileerde als topfavoriet.
2 maand later deed hij in Zwitserland mee voor winst en nog een maand later in Tour voor het podium.
Als hij die ontwikkeling doorzet wint hij de Tour met de vingers in de neus

Reacties zijn gesloten.