Geraint Thomas mogelijk weer in de klassiekers: “Ik zou het niet erg vinden om iets anders te doen”

zaterdag 27 november 2021 om 09:21
Geraint Thomas mogelijk weer in de klassiekers: “Ik zou het niet erg vinden om iets anders te doen”

foto: Cor Vos

Het waren moeizame onderhandelingen maar het ziet ernaar uit dat Geraint Thomas komend jaar gewoon weer voor INEOS Grenadiers koerst. De Tourwinnaar van drie jaar geleden weet nog niet hoe zijn plannen voor volgend seizoen eruit zien maar staat open voor het idee om de klassiekers te rijden, laat hij weten in gesprek met Cyclingnews.

“Ik zou het niet erg vinden om iets anders te doen, vooral nu ik in de laatste paar jaar van mijn carrière kom”, vertelt Thomas. De 35-jarige Brit richtte zich de afgelopen seizoenen met succes op het rondewerk. Zo stond hij in 2018 en 2019 twee jaar na elkaar op het podium van de Tour. Ook reed hij in Tirreno-Adriatico, de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné naar de overwinning of eindigde hij minstens bij de beste drie.

In de jaren daarvoor werd Thomas juist een mooie toekomst toegedicht in de klassiekers, vooral na zijn zege in de E3 Harelbeke van 2015. “Het belangrijkste is genieten van het wielrennen en ik wil zo veel mogelijk koersen als ik kan. Ik moet de routes van de Grote Rondes nog bekijken om te beslissen of dat iets is wat ik wil doen, of dat ik misschien iets anders ga doen. Maar ik wil er gewoon van genieten”, aldus de Brit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Cochise 27 november 2021 om 09:46

Zou hij echt december induiken zonder te weten of hij in maart of juli wil pieken en zonder te weten op welk soort wedstrijden hij z’n training moet richten?

Wheely 27 november 2021 om 10:03

Zou me bij Thomas niks verbazen, heb hem wel vaker uit vorm aan de start van het seizoen aangetroffen.

Dikke Man 27 november 2021 om 11:04

Ben er vrij zeker van dat hij het wel gezien heeft met dat bergtopzitten en klassementen rijden. Hij heeft de tour gewonnen, is 35, heeft een leven. Klassiekers zijn veel leuker om te rijden. Hij moet alleen even toestemming krijgen bij Ineos door (te) veel salaris in te leveren.

Pizzi 27 november 2021 om 11:43

Ik denk dat ‘ie vooral de pub induikt. Gelijk heeft ‘ie.

lo squalo dello Stretto 27 november 2021 om 16:24

Vind ik ook zo raar. Veel ploegen beweren zo hyperwetenschappelijk bezig te zijn en op alle details/marginal gains te letten. Maar in december nog niet weten of je piek gaat liggen begin april (klassiekers); mei (Giro) of juli (Tour) snap ik niet. Maar ik kan er ook naast zitten; november-december is wellicht vooral de basis leggen om erna de trainingen te optimaliseren tot de vormpiek in april, mei of juli?

Derierre de la course 27 november 2021 om 20:13

@Squallo
Dat is wel wat ik van die gasten begreep, november en december zijn leuk omdat je met anderen kan trainen. Niemand heeft specifieke trainingen, het is vooral (beperkt) uren maken en fit blijven.
Ook het trainingskamp in december is vooral samen ritjes maken en sponsorfoto’s maken met het team.

VespavanBern 27 november 2021 om 19:30

Go Geraint! Go!

Headlines

Materiaalzone

Populair