Geraint Thomas is ‘kapot’ van nederlaag, maar: “Roglic verdient het echt”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 18:39

Geraint Thomas is ‘kapot’ van nederlaag, maar: “Roglic verdient het echt”

Geraint Thomas had de eindzege van de Giro d’Italia binnen handbereik, maar op de voorlaatste dag reed Primoz Roglic hem uit het roze. De Brit van INEOS Grenadiers vatte het sportief op. “Maar mensen als jij moeten stoppen met me ermee lastig vallen, man, anders word ik emotioneel”, zei hij met een lach tegen Adam Blythe van Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik had oké benen tot halverwege de klim”, vertelt Thomas over de klimtijdrit naar de Monte Lussari. “Ik wil geen excuses zoeken, maar de afstelling van de tijdritfiets is anders. Ik had niet het gevoel dat ik echt door kon trappen. Het is mooi om nog met dit verschil te verliezen. Met een seconde of zo was nog erger geweest. Hij sloeg me tenminste echt kapot. Om eerlijk te zijn: Roglic verdient het echt. Hij had mechanische pech en pakt alsnog veertig seconden op me. Chapeau aan hem.

Voorafgaande aan de Giro werd Thomas niet tot de topfavorieten gerekend, want in de voorbereidingskoersen had hij geen enkele keer kunnen wedijveren met de toppers. “Als je dit tegen me had gezegd in februari of maart, had ik je niet geloofd. Nu ben ik er kapot van. Met het seizoen dat ik heb gehad, kan ik heel trots zijn. Ook op de jongens. Zij hebben zo hard gewerkt. (…) Ik wil ook iedereen thuis bedanken en iedereen die hier naartoe is gekomen. Zelfs de Italiaanse fans waren geweldig.”

“Wat is het trouwens met de G’s in deze ronde? Ze worden steeds tweede”, doelde G op zijn ‘naamgenoot’ Derek Gee. Gaat de eerste G zich nu klaarmaken voor de Tour de France? Lachend: “Mate, het is nu voorbij voor mij. Ik ga de komende twee maanden dronken zijn.”

 
33 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2023
Wat een prachtige vent.
  27 mei 2023
  Niet de spectaculairste renner maar wel een top kerel idd. Mooie faire reactie. Nuchterder en fairder dan zijn fanboy hier
  27 mei 2023
  Ja, wat een heerlijk interview was dat. Bijna meer berusting en trots dan teleurstelling, al zullen de Belgen wel weer afkomen met hun 'ontgoocheling'.
  27 mei 2023
  G is cool. Z’n podcasts vanuit de giro zijn ook echt de moeite waard. Mooi dat Roglic en JV winnen, maar ik had het Thomas ook gegund.
27 mei 2023
Twee heerlijke droogkloten die in het land waar droge humor bepaald niet is uitgevonden komisch relativerend hun rondje hebben gereden. Roglic zou niet anders hebben gereageerd als Thomas vandaag het roze had behouden. Twee heren met anciënniteit (waar zie je dat nog in de huidige wielerwereld) die hun vak serieus nemen maar zich allang niet meer laten verleiden door de waan van de dag. Hulde aan Thomas en Roglic.
27 mei 2023
Edit redactie: Bedankt, het wordt aangepast!
  27 mei 2023
  Of zoals Rob Hatch het samenvatte op Eurosport: "Geraint Thomas, soon in a pub near you".
27 mei 2023
Edit redactie: Bedank, het is aangepast!
27 mei 2023
Is er voor de gezelligheid nog een leuk interview met Arensman geweest?
  Die is goed afgeschermd door zn ploeg. Ben ook benieuwd naar zijn verhaal. Ijzersterke giro na een weifelend begin.
27 mei 2023
Wat een held die G
27 mei 2023
Goede kerel , erg sportief dat siert hem. Ook hulde voor hem
Thomas beheerst "the art of losing". Belangrijk in het leven. We verliezen vaker dan we winnen. Respect voor deze geweldenaar, zeg ik als Jumbo supporter. Ik doe zelden aan anti-supporteren.
27 mei 2023
Echt een hele mooie reactie zo kort na één vd grootste teleurstellingen uit zijn carrière. Deze ronde echt veel respect voor deze taaie krijger gekregen, gunde hem het wel. Maar toen het toch dreigde mis te gaan, hoopte ik dat Roglic hem pakte want die gun ik het toch nog meer. Ook omdat INEOS/ Sky het wielrennen zo lang op een dodelijke saaie manier in zijn greep heeft gehad.
  28 mei 2023
  Dan zou je juist niet voor Jumbo moeten zijn, want die doen tegenwoordig iets soortgelijks. Ik ben wel met je eens dat de reactie van Thomas zeer sportief is.
27 mei 2023
Geweldige sportman gezegend met een groot sportiviteitsgevoel. Had hem de zege wel gegund.
27 mei 2023
Klasse interview van G. Kunnen sommigen hier nog wat van leren. En sommige supporters op de helling overigens ook. Dat boe-geroep, dat mag van mij snel terug het voetbalstadion in (en ook daar liever niet). Zeg dan gewoon niks, en juich enkel voor je favoriet als je niet kunt genieten van de prestaties in het algemeen. Ben zelf geen fan van bijv. Remco, maar ook hij krijgt van mij gewoon applaus en aanmoedigingen als hij voorbij komt.
Engelse humor gaat nooit verloren, prachtige verliezer!
Het daaropvolgende zinnetje had je ook nog wel mogen quoten. Of vond je het dan te pijnlijk worden?
27 mei 2023
echt een goede gozer.
27 mei 2023
In alle opzichten een groot sportman!
27 mei 2023
Wat een klasbak.
27 mei 2023
Klasse reactie.. Ik ben benieuwd hoe hij zijn Giro evalueert in zijn podcast.. Roglic had meerdere momenten van zwakte afgelopen week, had Thomas wellicht toch hier en daar wat meer seconden kunnen sprokkelen of was dit het hoogst haalbare? Opmerkelijk dat Thomas gisteren weg reed bij Roglic en vervolgens vlak voor de streep plafonneerde.. Wellicht was dat al een teken dat er niet meer in zat..
  Thomas heeft het volgens mij laten liggen afgelopen dinsdag. Had als sterkste man moeten doorpakken en Almeida in het wiel op de koop toenemen, die hij er vokgens mij ook af had kunnen krijgen. Enige pech had hij ook wel met de waanzinnige Kuss van die dag.
27 mei 2023
Mooie woorden voor een mooie ontknoping. Voor Thomas is de kers op de taart er al geweest en is deze tweede plaats waarbij hij, anders dan z'n podium vorige tour, echt heel dichtbij de zegen was, passend bij de staat van z'n carrière. De winst had bovendien niet zoveel toegevoegd als het bij roglic wel doet. Zekin dan ook nog de tijdrit op een klim op de voorlaatste dag, dat is bij roglic dan wel weer een cariere toppunt. Heel mooi hoe het gegaan is en heel mooi hoe roglic en Thoma beiden groots zijn
Geen hele grote fan van de renner op zich. Maar wel van zijn interviews. Weet de dingen prachtig in perspectief te zetten. Had het hem eigenlijk ook wel gegund.
28 mei 2023
G is een held. Hoe hij ooit de Commonwealht Games won in Glasgow in hondenweer... Meteen fan. WK Glasgow...
Op zich is hij een beetje de voorganger van de renners nu. Eerst e3 gewonnen daarna getrained om een klassementsrenner te worden. Nu doet Pogi het beide. Niet meest wauw-coureur, maar krijgt voor mij toch meer credits met hoe hij omgaat met alles. Niet zo’n droogstoppel

Reacties zijn gesloten.