Geraint Thomas denkt aan andere opbouw richting de Tour

donderdag 3 januari 2019 om 14:36

foto: Cor Vos

Voor Geraint Thomas staat in 2019 opnieuw alles in het teken van de Tour de France. In aanloop naar de Franse ronde wil de 32-jarige Brit zichzelf wel prikkelen. Wat dit betekent? “Ik denk aan wedstrijden als de Ronde van het Baskenland en de Ardennenklassiekers”, zo laat Thomas weten op de website van zijn werkgever Team Sky.


Thomas vertoeft op dit moment in Los Angeles, waar hij – net als vorig jaar – aan het trainen is met het oog op het nieuwe wielerseizoen. Hij zal zijn wegcampagne waarschijnlijk beginnen in Spanje. “Ik denk aan een seizoensstart in de Volta a la Comunitat Valenciana”, aldus de Welshman.

De regerend Tourwinnaar begon vorig jaar nog in buurland Portugal, met de Volta ao Algarve. Hij hoopt vervolgens mee te kunnen doen om de eindzege in Tirreno-Adriatico. “Ik hou van die koers. Jammer genoeg kende ik tijdens de voorbije twee edities flink wat pech. Hopelijk is het in 2019 driemaal scheepsrecht.”

Debuut in de Ronde van het Baskenland?
Thomas slaat ook dit jaar de kasseiklassiekers over, maar hoopt wél aan de start te staan van de klimklassiekers. “Ik wil zeker van start gaan in Luik-Bastenaken-Luik. Wellicht zal ik ook deelnemen aan de Amstel Gold en de Waalse Pijl. We gaan het zien, maar ik sowieso enkele grote wedstrijden rijden.”

Ter voorbereiding op de klassiekers denkt Thomas aan de Ronde van het Baskenland. De Brit reed nog nooit eerder de zesdaagse rittenkoers. In aanloop naar de Tour lijkt hij dan weer te opteren voor de Ronde van Zwitserland. Eerder liet Thomas weten dat het WK tijdrijden in het Britse Yorkshire eveneens een doel is. “Ik denk dat ik in de tijdrit de meeste kans maak op een goed resultaat”, zo liet hij weten.

Mogelijk programma flag-gb Geraint Thomas
flag-es Volta a la Comunitat Valenciana (6-10 februari)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-es Vuelta al País Vasco (8-13 april)
flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)

flag-ch Tour de Suisse (15-23 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jean Dumas 3 januari 2019 om 14:38

Die gaat vol voor de Tour de Suisse.

vluggejapie 3 januari 2019 om 14:58

Als het niet in concurrerende ploegen kan, dan maar dankzij sponsorperikelen: Thomas vs Froome.

Zjoske 3 januari 2019 om 16:59

Jammer, ik zie hem graag de kasseiklassiekers rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.