Geraardsbergen wil Muur in Tourparcours

Geraardsbergen wil Muur in Tourparcours

foto: Sirotti

woensdag 6 december 2017 om 17:09

In 2019 start de Tour de France in Brussel. Geraardsbergen ziet maar wat graag een passage van het Tour-peloton over de Muur van Geraardsbergen. “Ik heb in mijn 35 jaar politieke ervaring nog nooit zo hard gelobbyd op sportief vlak”, vertelt burgemeester Guido De Padt in gesprek met Sporza.

Naar de presentatie van het Tour-parcours is de gemeente Geraardsbergen met een speciale delegatie afgereisd. Daar bleek de interesse in een passage over de Muur groot te zijn. “Iedereen was het erover eens dat de Muur een plaats zou moeten krijgen in het parcours van 2019. Niet alleen organisator Christian Prud’homme en andere hoge pieten maar ook Tour-helden als Raymond Poulidour en Bernard Thévenet kijken uit naar een Tour-passage over de Muur”, vertelt de burgemeester van Geraardsbergen.

De Padt acht de kans op succes op dit moment ongeveer 50 procent. Tour-organisator ASO heeft tenslotte ook haar eigen wensen. “Zij zullen vooral het Waalse landgedeelte willen aandoen. We liggen op de taalgrens dus we hopen dat de Tour voor ons wil uitwijken. Het blijft afwachten, half januari zullen we het ongeveer weten. Met ook nog de Omloop het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen en de BinckBank Tour zouden we dan weer helemaal op de kaart staan”, stelt hij.

Dit artikel delen:

9 Reacties

girardengo 6 december 2017 om 17:39

Lijkt vooral interessant als hij in de finale ligt.

0
west 6 december 2017 om 18:06

Brussel-Geraardsbergen is 50 kilometer (30 “as the crow flies”)…. Dus, gezien de wens van het ASO mbt Wallonie, zal het dan niet meer dan een passage met het eerste bergpuntje zijn.

0
WernerFranke 6 december 2017 om 18:32

@west
Van Kuurne naar Kuurne is het zo’n 0 kilometer, en toch rijden ze hem ieder jaar.

0
Mac-S 6 december 2017 om 18:43

Klimtijdrit op dag 2? Weer eens wat anders.

0
west 6 december 2017 om 19:59

@werner
En ook Kuurne ligt niet in Wallonie, dus ook die etappe zal er niet inzitten…

0
Craig Vanderswag 6 december 2017 om 20:11

@redactie: het verbaast mij dat jullie geen aandacht besteed hebben aan het nieuwe Omloop-parcours dat gisteren voorgesteld werd. Zeker aangezien de wijzigingen toch vrij spectaculair zijn.

edit WF: omdat het deze zomer al bekendgemaakt was

0
MME 6 december 2017 om 20:29

De muur maar dan ook: Oude Kwaremont, Bosweg, Taaienberg, Koppenberg ;)

0
Romāns Vainšteins 6 december 2017 om 20:42

‘omdat het deze zomer al bekendgemaakt was’

Het feit dat Dumoulin pas 4-1 bekend maakt of hij de giro of tour gaat rijden daarentegen …

Dan liever een extra artikeltje voor de omloop lijkt me.

0
Craig Vanderswag 6 december 2017 om 21:52

Tjah, volgens die redenering hoefden jullie ook geen aandacht te besteden aan het nieuwe Tour-parcours. We wisten al een jaar lang dat de start in de Vendée ging liggen, en de aankomst in Parijs.

Edit: vooral ook omdat het parcours in de kasseiklassiekers (net zoals in de Tour) héél bepalend is voor het koersverloop. Iets wat bv. in de Ardennenklassiekers veel minder het geval is.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone