Geox verzekert toekomst Lampre

donderdag 18 maart 2010 om 16:22

Lampre-Farnese Vini hoeft zich naar alle waarschijnlijk geen zorgen meer te maken over de toekomst. De Italiaanse ProTour-ploeg heeft met de Italiaanse schoenenfabrikant Geox een nieuwe co-sponsor gevonden, waardoor de benodigde financiële middelen voor een ProTour-licentie voor handen zijn. Vanaf volgend seizoen zal Geox zo goed als zeker Lampre vervangen als hoofdsponsor van de formatie waar onder andere Damiano Cunego en Alessandro Petacchi onder contract staan.

Lampre-Farnese Vini verkeerde lang in onzekerheid over het wel of niet verkrijgen van een licentie van de UCI. De ploeg kreeg van de Internationale Wielerunie te horen dat er administratieve fouten waren gemaakt bij de aanvraag van de licentie. Dit seizoen reed Lampre dan ook op een tijdelijke licentie, die geldig is tot 31 maart. Mochten de financiën dan nog niet op orde zijn, dan zou Lampre geen licentie krijgen. Zover is het echter niet gekomen, aangezien er met Geox een ‘redder in nood’ opstond.

Nu Lampre de licentie zo goed als beet heet, lijkt het erop dat tweevoudig Giro-winnaar Gilberto Simoni de ploeg komt versterken. De ervaren Italiaan zat na zijn gedwongen vertrek bij Androni Giocattoli zonder ploeg, maar wil graag in de komende Giro d’Italia zijn carriere in stijl afsluiten. Simoni gaf aan dat te doen in het shirt van zijn voormalige werkgever Lampre, mits de licentie er zou komen.

Lees ook
Simoni sluit carriere af bij Lampre
Lampre krijgt voorlopige licentie
UCI dreigt Lampre met opheffing
UCI geeft uitleg over ProTour-licentie Lampre
“UCI weigert Lampre”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair