Geox grijpt ook naast wildcard voor Tirreno-Adriatico

donderdag 20 januari 2011 om 18:19

De tegenslagen blijven zich opstapelen voor Geox-TMC. De Spaanse ProContinentale-ploeg van onder meer Denis Menchov en Carlos Sastre kreeg al van de ASO te horen dat een start in de Tour de France en Parijs-Nice er niet in zit, en nu heeft de de RCS bekend gemaakt dat de ploeg ook niet is uitgenodigd voor de Tirreno-Adriatico. Naast alle ProTeams zullen Acqua & Sapone, met titelverdediger Stefano Garzelli, en Farnese Vini-Neri Sottoli, met Italiaans kampioen Giovanni Visconti wel starten.

Naast Geox-TMC is ook Androni Giocattoli een opvallende afwezige in het deelnemersveld. De Italiaanse ploeg leverde twee jaar terug met Michele Scarponi, die inmiddels voor Lampre-ISD rijdt, nog de eindwinnaar van de achtdaagse rittenkoers. Met Rabobank en Vacansoleil-DCM starten er twee Nederlandse ploegen in de Tirreno, die dit jaar van negen tot en met vijftien maart op het programma staat. De Belgische inbreng komt van Quick Step en Omega Pharma-Lotto.

Deelnemende ploegen Tirreno-Adriatico 2011
Acqua & Sapone, AG2R, Astana, BMC, Euskaltel-Euskadi, Farnese Vini, HTC-Highroad, Katusha Team, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team, Omega Pharma-Lotto, Quick-Step, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Sky ProCycling, Team Garmin-Cervélo, Leopard-Trek, Team RadioShack en Vacansoleil-DCM.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair