George Bennett: “Zelf had ik gehoopt misschien ietsje sneller te zijn”

zondag 9 mei 2021 om 09:47
George Bennett: “Zelf had ik gehoopt misschien ietsje sneller te zijn”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zag Edoardo Affini en Tobias Foss zaterdag naar de tweede en derde plaats snellen in de openingstijdrit in Turijn. De Nederlandse formatie eindigde zelfs met drie renners in de top-10. Klassementskopman George Bennett moest het dan weer doen met een 52ste plaats.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
[bingoal id=”147234″ link=”http://bit.ly/bingoal_giro2021_2″ title=”Wie wint de tweede etappe?”]

De 31-jarige Bennett had na afloop gemengde gevoelens. “Het was voor ons als ploeg een goede dag. Zelf had ik gehoopt misschien ietsje sneller te zijn. Achteraf gezien heb ik tijd gewonnen op wat jongens en niet al te veel verloren op de concurrentie. Het overgrote deel van de klassementsmannen staat kort bij elkaar”

De Nieuw-Zeelandse klimmer verloor over een afstand van 8,6 kilometer 41 seconden op ritwinnaar Filippo Ganna en finishte in de buurt van Girofavorieten Simon Yates en Egan Bernal. Bennett verloor wel meer dan twintig seconden op João Almeida en Remco Evenepoel, de twee klassementskopmannen bij Deceuninck-Quick-Step.

Ploegenklassement 
De Giro duurt echter nog drie weken en dus is er nog van alles mogelijk. Bennett: “Dit was natuurlijk pas de eerste dag van drie lange weken. We hebben nog geen tien kilometer gereden en moeten er nog meer dan drieduizend.” Vandaag krijgen de renners een vlakke etappe voorgeschoteld van Stupinigi naar Novara.

Met Affini (tweede), Foss (derde) en Jos van Emden (zesde) reden drie renners van Jumbo-Visma zaterdag een toptijd. Dat levert de formatie meteen de leidersplaats op in het ploegenklassement, waarin ze negen en dertien seconden beter doen dan respectievelijk INEOS Grenadiers en Deceuninck-Quick-Step.


Lees ook: Jumbo-Visma leidt ploegenklassement na ereplaatsen Affini en Foss

Dit artikel delen:

5 Reacties

FritsvanHoefelen 9 mei 2021 om 10:47

Bennett: “Dit was natuurlijk pas de eerste dag van drie lange weken. We hebben nog geen tien kilometer gereden en moeten er nog meer dan drieduizend.”

Deze quotes hebben mijn ogen geopend. Joop is er groot mee geworden

Derierre de la course 9 mei 2021 om 10:52

Zou je op de wielrenschool daar een boekje van krijgen. Vol met dit soort uitspraken.

CechRepublic 9 mei 2021 om 12:11

Heeft ooit wel eens prof “het wiel is rond” gezegd na afloop van een wedstrijd.? Niki Terpstra is de eerste waar ik aan denk.

the student 9 mei 2021 om 11:09

Als je kijkt wat dat spillebeentje weegt is het allemaal zo gek nog niet. Explosieve korte tijdrit kan nooit zijn ding zijn.

58kg volgens procyclingstats, maar daar kan je in grote ronde vorm nog wel een kilo of twee of misschien meer vanaf doen.

Scorel 9 mei 2021 om 11:37

Ik geloof niet dat hij kans maakt de ronde te winnen. Een toptien notering ih eindklassement is het Max haalbare.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone