George Bennett (UAE Emirates) waarschuwt: “Tournederlaag heeft ons beter gemaakt”

maandag 13 februari 2023 om 10:41
George Bennett (UAE Emirates) waarschuwt: “Tournederlaag heeft ons beter gemaakt”

Bennett en Pogacar - foto: Cor Vos

Tadej Pogačar won in 2020 en 2021 de Tour de France, maar werd vorig jaar afgetroefd door Jumbo-Visma en Jonas Vingegaard. De Sloveen van UAE Emirates aast dit jaar dus op sportieve revanche. “Voor ons is die nederlaag in de Tour eigenlijk iets goeds geweest”, geeft zijn ploeggenoot George Bennett aan in gesprek met Velonews.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Bennett, die in het verleden uitkwam voor Jumbo-Visma maar inmiddels bezig is aan zijn tweede seizoen in dienst van UAE Emirates, legt uit dat zijn ploeg nu nog meer kijkt naar de details. “In het verleden wist Tadej zijn wedstrijden op pure klasse te winnen, maar inmiddels kijken ook wij naar details qua materiaal, training, voeding… enzovoort.”

“Tadej is nog steeds de beste renner van de wereld”
“We hebben alles opnieuw bekeken en ik denk dat het van ons een veel betere ploeg heeft gemaakt. Voor ons is die nederlaag in de vorige Tour dus eigenlijk iets goeds geweest en het beste wat Tadej kon overkomen. Hij werd geklopt door een team dat elk klein detail beter op orde had.”

Bennett heeft zeer veel vertrouwen in zijn Sloveense kopman. “Tadej is voor mij nog steeds de beste renner van de wereld, maar het draait niet alleen om het hebben van de beste renner ter wereld. Dat is iets waar wij mee om moeten gaan.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Deo 13 februari 2023 om 11:17

Bennett heeft altijd praatjes… volgensmij roept ie elke winter van de daken maar vervolgens hoor of zie je hem niet tijdens het seizoen.

2
Quincy Adams (aka voorwiel) 13 februari 2023 om 15:42

Ik zie het niet als praatjes, maar als enthousiasme. Bennett spreekt zich snel uit. Ik hou wel van dat opportunistische in een renner!

0
Karel Appelboom 13 februari 2023 om 10:51

Het beste dat Pogacar kon overkomen wat een lulkoek .. Pogacar gaat gewoon weer de Tour winnen op basis van zijn klasse, en niet vergeten te eten. ….

1
Mooie Sjors 13 februari 2023 om 11:31

Velen gaan er nu vanuit dat we volgend jaar in de Tour een Pogacar gaan zien die weer iedereen in de vernieling gaat rijden. Maar in de 2de helft van de Tour van 2021 was Vingegaard eigenlijk ook al op hetzelfde niveau van Pogacar, en kon hij hem bergop zelf even losrijden op de Ventoux. Met een op en top voorbereide Vingegaard ga ik er niet vanuit dat Pogi die zomaar lost bergop of tijd pakt in de tijdrit.

Vraag zal zijn of TJV als team weer een stuk sterker is dan UAE om 3 weken lang ten strijde te trekken. Geen Roglic bijvoorbeeld en bij UAE vielen er vorig jaar ook wel een paar mannetjes weg met covid. Dat team zal dus wellicht sterker voor de dag komen, met ook betere klimmers aan boord zoals Adam Yates.

Wel eens dat Pogi een all-round betere renner is, die een heel jaar op topniveau meestrijdt. Maar dat is uiteraard geen garantie in de Tour.

1
Gebruikersnaam 13 februari 2023 om 15:47

Vingegaard rijdt zijn hele seizoen eigenlijk in functie van de Tour, de rest is voorbereiding en/of bijzaak. Pogacar wil er een heel seizoen overal staan en gaat daar vermoedelijk ook nooit in veranderen. Mocht Pogacar à la Vingegaard rijden en eigenlijk alleen maar serieus voor de Tour gaan, moet ik nog zien of ze even dicht bij elkaar in de buurt zitten.

1
Geit in mijn Kelderman 13 februari 2023 om 11:18

Dit klinkt alsof voor juli 2022 UAE maar wat aan zat te kloten op het terrein van voeding en training. Ljikt me niet best voor het rijkste team in de WorldTour.

0
Poeksel 13 februari 2023 om 11:45

Het is in feite een compliment van Bennett voor zijn oude ploeg. “Hij werd geklopt door een team dat elk klein detail beter op orde had.”

0
josi 13 februari 2023 om 11:56

Misschien moet hij hem dit jaar weer verliezen, dan doet de ploeg nog meer kennis op. Ik betwijfel toch wel sterk dat UAE zijn zaakjes niet goed op orde had op het gebied van materiaal, training, voeding e.d. en dat daar de oorzaak van Pogacar’s nederlaag lag.

0
mauri 13 februari 2023 om 14:09

Hoe verklaar je dan die hongerklop?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone