George Bennett: “Niet gekomen voor een achtste plaats”

zondag 26 januari 2020 om 10:15
George Bennett: “Niet gekomen voor een achtste plaats”

foto: Cor Vos

George Bennett hoopte stiekem nog enkele plaatsen op te schuiven in het klassement, maar de Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma werd uiteindelijk achtste in de Tour Down Under. Bennett bleek op de flanken van Willunga Hill niet in staat om de vele tempowisselingen te volgen.

De slotetappe werd gekleurd door een omvangrijke kopgroep van 26 renners, met daarbij onder meer de latere ritwinnaar Matthew Holmes, Luke Rowe en Bert-Jan Lindeman. Die laatste liet zich in de finale uitzakken om zijn kopman Bennett te helpen, maar de ronderenner kende niet de beste dag uit zijn carrière.

“De ploeg was erg sterk. Niet alleen vandaag, maar ook de rest van de week. We zijn hier niet om achtste te worden, maar het is wat het is. Ondanks het resultaat was het een erg leuke week met de jongens. Ik ben blij om te zien hoe we als ploeg hebben gereden. Ik heb vandaag veel geleerd en die lessen neem ik mee naar de toekomst.”

Ploegleider Addy Engels zag net als Bennett een sterke ploeg. “Het team reed fantastisch vandaag, zoals eigenlijk de hele week al het geval is. De ploeg heeft George tot het einde ondersteund, maar helaas was hij niet sterk genoeg om mee te strijden met de beste renners. Het is wat het is. Willunga Hill is een eerlijke finish.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jungle Man 26 januari 2020 om 10:26

Waar is tolhoekje geeindigd?

Mountainking 26 januari 2020 om 10:27

Prima, dan weet ie ook zijn plek weer.

Romāns Vainšteins 26 januari 2020 om 10:41

Wat is 'zijn plek kennen' toch een naar statement om op wielrenners los te laten. Gortdroge betiteling met in het achterhoofd een soort van apenrots die op fysieke parameters is samengesteld, precies het tegenovergestelde van wat wielrennen zo'n leuke sport maakt.

Hoe meer een koers hier naar toe helt, des te minder ik hem pruim. Plekkennende koersen kun je namelijk even goed niet kijken.

Samlambeej 26 januari 2020 om 11:41

@RV +duust

skylimit 26 januari 2020 om 11:23

Als je zelf al hebt aangegeven dat Willunga Hill je niet ligt, hoe kan je dan meer verwachten dan een 8ste plaats ? Zelfkennis en zelfkritiek gaan niet hand in hand hier.

xistnc 26 januari 2020 om 11:37

Als een etappekoers met deze etappeprofielen op een willekeurige plek in Europa tijdens het seizoen zou worden gereden, zou Bennett allicht niet eens starten. Het is voor een Kiwi in een Europese ploeg eigenlijk vooral een verplicht nummer. Hopen en het uitspreken daarvan mag natuurlijk altijd, maar hoe groot wil je dat maken als het resultaat ‘slechts’ een 8e plek is?

Eerdere prestaties van Bennett in het AK van de TDU: 10e, 11e, 12e, 15e, 19e en 67e. Misschien moet je die 8e plek dus juist koesteren.

horsm 26 januari 2020 om 12:41

Ik denk dat er bij Bennett (en sommige volgers) de hoop bestond dat de operatie die hij heeft ondergaan hem zou hebben getransformeerd tot topper. Daar lijkt het dus nu niet echt op.

Turtlehead 26 januari 2020 om 12:33

8e is prima. Alleen is het echt op zijn niveau (en dat is nogal onder het niveau van de kopmannen van de ploeg).
Prima eerste helper, verder niet teveel van verwachten, óf tevreden zijn met elke top 10 plek in WT-rondewerk. Er zijn er die t met minder moeten doen.

Wheely 26 januari 2020 om 12:40

Volgend jaar maar met Gesink als kopman starten, volgens mij vind hij dat best leuk weer een keertje.

Covadonga 26 januari 2020 om 12:59

Verrassend commentaar. Hij weet toch dat Willunga Hill hem niet ligt. Dat zegt hij immers ieder jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair