George Bennett: “Mijn persoonlijke ambities voor de Tour laat ik thuis”

woensdag 24 juni 2020 om 20:02
George Bennett: “Mijn persoonlijke ambities voor de Tour laat ik thuis”

George Bennett - foto: Cor Vos

Vorige week werd bekend dat George Bennett dit najaar alsnog met Team Jumbo-Visma naar de Tour de France zal gaan. De Nieuw-Zeelander vervangt Laurens De Plus, die volgens de ploeg niet op tijd fit raakt voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Bennett was aanvankelijk voorzien als kopman voor de Giro d’Italia en zal hierdoor zijn persoonlijke ambities een jaar in de ijskast moeten zetten.

Voor Bennett is de switch een tegenvaller, al ziet hij het ook als een kans om als onderdeel van een team iets bijzonders te bereiken. “Er zijn enorme voors en tegens aan verbonden”, vertelt hij in een interview met Cyclingnews. “Aan de ene kant is het spannend om deel uit te maken van een team dat probeert de gele trui te winnen, maar natuurlijk blijf ik een topsporter en wil ik ook zelf voor een klassement rijden. Er zijn dus gemengde gevoelens en het is moeilijk te zeggen of het ene beter is dan het andere. Het is gewoon anders”, geeft hij aan.

De jacht op geel in dienst van Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk spreekt hem erg aan. “Het is spannend om er deel van uit te maken. Ik moet gewoon mijn persoonlijke ambities voor de Tour thuislaten”, vervolgt hij. “Natuurlijk is dat moeilijk. Als klassementsrenner laat je dat niet zomaar los en zeg je ‘oké laat maar gaan’. Uiteindelijk doe ik wat het team van mij vraagt en dat ga ik proberen zo goed mogelijk te doen.”

Hij gelooft in de kansen van zijn ploeg. “Op papier hebben we een geweldig team. Dat maakt me enthousiast”, geeft hij aan. “We hebben geen dubbele agenda’s en we doen niet aan lead-outs. Er is maar één doel : we zijn er om het klassement te winnen.”

De 30-jarige Bennett kan ermee leven om zijn doelen voor een jaar uit te stellen. “Het is een gek jaar, maar ik weet dat ik volgend jaar alsnog naar de Giro ga. Misschien had ik dan geen twee Tours op rij willen missen. Ook al ga ik dit jaar in de hoedanigheid van helper”, filosofeert hij hardop. “Ik weet dat ik volgend jaar zeker niet naar de Tour ga, omdat mijn grote doelen de Giro en de Olympische Spelen zullen zijn.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

josi 24 juni 2020 om 20:07

edit wf: correct, aangepast

Turtlehead 24 juni 2020 om 20:38

Voordeel is dat hij nu niet kapot wordt gereden in waaierritjes en af en toe kan bijtanken in de bus. Die drie weken zijn er toch wat veel aan regelmatig.

Rawolf 24 juni 2020 om 21:17

? Toch echt de Tour dit jaar

Jungle Man 24 juni 2020 om 21:31

Alle eieren in een mandje, met de giro als kind van de rekening.

ghostwriter 24 juni 2020 om 22:27

Jumbo-Visma stuurt met Groenewegen één van de beste sprinters van het peleton naar de Giro.

LB108 24 juni 2020 om 22:36

Ben je als Jumbo Visma blij als je 1 rit wint en geen top 10 in GC in de giro? Als ze dan nog wat pech voordien hebben in de tour en ook niemand op het podium hebben.. Lijkt me niet..

ghostwriter 24 juni 2020 om 22:48

@LB108
Als je één rit wint niet nee aangezien een fitte Groenewegen ten minste twee ritten hoort te winnen. Als Jumbo-Visma in de Tour niemand op het podium krijgt zal dat heus niet minder erg zijn als ze in de Giro wel iemand op de achtste/negende plaats hadden.

S. Morgenstern 24 juni 2020 om 23:05

Dat ze niet tevreden zullen zijn met één overwinning in de Giro onderschrijft juist het punt van ghostwriter.

Romāns Vainšteins 25 juni 2020 om 06:50

Nou nou, minimaal 2 ….

Zijn curve 0 1 2 1 in grote rondes volgende .. Dat winnen in de giro makkelijker is geloof ik niet meteen. Hen zijnde zou ik gewoon al blij met 1 sprint zege zijn, laten we nou niet al te hooghartig gaan doen.

ghostwriter 25 juni 2020 om 08:53

@Romāns Vainšteins
Het lijkt me niet logisch om hem te beoordelen op het niveau wat hij in 2016 en 2017 had aangezien hij nu een véél betere sprinter had en het lijkt me ook niet geheel logisch om de Tour van vorig jaar mee te rekenen toen hij in de EERSTE etappe hard onderuit ging. De Tour daarvoor moest hij in de twaalfde etappe afstappen maar won hij toch twee etappes. Als hij minder dan twee etappes wint zal Groenewegen (terecht) zeker niet tevreden zijn over zijn Giro.

VerstandOpNul 24 juni 2020 om 21:52

En anders zorgt Frans Maassen wel dat eventuele ambities weer vervliegen..

Nils96 24 juni 2020 om 22:09

Gewoon your toch?

Limal 24 juni 2020 om 23:42

Als topsporter is het altijd leuker om je eigen kansen na te streven, maar verder dan een hoge top-10 notering zou hij in de Giro ook nooit gekomen zijn natuurlijk. En een (individuele) rit heeft hij in zijn hele carrière nog niet gewonnen, zelfs niet ergens in een klein rondje.

Volgend jaar Giro zou weleens kunnen tegenvallen, want dan gaat hij wellicht moeten knechten voor één van de grote drie die in een normaal jaar meer gespreid zullen worden (bvb Dumoulin Giro – Tour, Roglic en Kruijswijk Tour – Vuelta).

Romāns Vainšteins 25 juni 2020 om 06:54

Dit is gewoon, net zoals een Oomen bijvoorbeeld, een goede knecht. Geen aanvaller, geen kopman. Beiden zouden wel als aanvaller / vooruitschuifpion toevallig eens een rit kunnen winnen indien in het juiste groepje belandend.

Scibby 25 juni 2020 om 07:58

@rv Oomen is al een keertje 9de geworden als knecht in de giro dus Oomen kan misschien nog wel meer. Als hij zijn oude niveau weet te bereiken.

ghostwriter 25 juni 2020 om 09:18

@Romāns Vainšteins
Oomen heeft het potentieel een goede klassementsrenner te worden. Op 22 jarige leeftijd reed hij als knecht al een top 10 klassering in de Giro. In de zomer daarop kreeg hij last van een beknelde liesslagader en heeft hij logischerwijs geen goede klassementen meer gereden maar nu hij daaraan is geopereerd (een operatie met een hoge kans op succes) mogen we verwachten dat hij (wanneer hij weer geheel fit is) verder zal bouwen op het niveau wat hij in 2018 had.

KennyKlimmen 25 juni 2020 om 00:00

Goed ventje. Tof dat ie veruit de meest ideale renner is om zijn land te vertegenwoordigen in Tokyo.

Krul 25 juni 2020 om 09:03

Is het niet zo dat Bennett nu de kind van de rekening is, omdat de Plus naar Ineos gaat en Jumbo hem daarom niet in de Tour wil opstellen ipv de Plus nog niet fit van een ziekte van 3 maanden geleden? Het lijkt alsof iedereen om de hete brij heen draait.

ghostwriter 25 juni 2020 om 09:21

Waarom zou Jumbo-Visma hun kansen om de Tour te winnen verlagen door De Plus buiten de selectie te laten omdat hij naar Ineos zou gaan? Wat maakt het nou uit dat hij na dit jaar vertrekt als hij in de Tour veel werk voor Kruijswijk, Roglic en Dumoulin zou kunnen doen? Ik zie daar totaal de logica niet van in.

rovi 25 juni 2020 om 09:57

Dat gevoel heb ik ook steeds, vooral omdat het Ineos is. Dat er toch een (al dan niet terechte angst is) dat de Plus niet achter zijn toekomstige kopmannen Thomas en Bernal aangaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair