George Bennett: “Ik voel me al veel beter dan vlak na mijn crash”

George Bennett: “Ik voel me al veel beter dan vlak na mijn crash”

foto: Cor Vos

De ploegleiding van Jumbo-Visma kan opgelucht ademhalen: George Bennett kwam gisteren ten val in een spekgladde afdaling én tijdens de laatste drie kilometer, maar voelt zich alweer een stuk beter. “Ik heb er vertrouwen in dat het alleen maar schaafwonden zijn”, aldus de Nieuw-Zeelander.

“We besloten de afdaling te neutraliseren, maar het was zo glad dat ik alsnog viel. Ik voel me momenteel nog niet zo goed als voor de Tour, maar wel veel beter dan na mijn crash. Ik heb er vertrouwen in dat de blessures me niet zullen afremmen op de fiets. Het was echt een krankzinnige etappe. Ik heb nog nooit over zulke gladde wegen gekoerst.”

“Het was in droge omstandigheden al een hectische etappe, maar nu was het helemaal chaotisch door de natte wegen. Het heeft hier al drie maanden niet geregend en opeens was er wel regen. We besloten onze verantwoordelijkheid te nemen en de koers te neutraliseren, alleen Astana wilde niet meewerken.”

Vandaag zijn de weergoden de renners gunstiger gezind. “We zijn blij als we op droge wegen kunnen koersen en de eerste week hebben afgewerkt. Het belangrijkste is dat Tom (Dumoulin, red.) en Primož (Roglič, red.) de etappe schadevrij zijn doorgekomen. We staan er nog altijd goed voor”, aldus Bennett.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Miko1983 30 augustus 2020 om 10:42

Goed nieuws, belangrijke pion wel

koos1 30 augustus 2020 om 10:51

Dat is positief nieuws om te horen. Vandaag gewoon laten lopen, morgen een waarschijnlijk rustige dag dan staat hij er wel weer als de zwaardere bergetappes eraan komen.

jvh93 30 augustus 2020 om 11:07

Laat hem zichzelf de eerste week maar relatief koest houden, herstellen en dan belangrijk zijn in de 2e en 3e week

Baukema Tomoulin 30 augustus 2020 om 11:49

@wielerflits: komt er nog een overzicht wie er allemaal gevallen is en wat ongeveer de schade is? Ik meen dat jullie vorig jaar ook zoiets deden

Romāns Vainšteins 30 augustus 2020 om 11:58

Zijn ze nog mee bezig.

Mario de Vries 30 augustus 2020 om 12:11

Meestal stappen renners na dit soort berichten de etappe erna gewoon af, just saying

Rkromkamp 30 augustus 2020 om 12:28

Bennet moet juist proberen nu nog niks te laten lopen. Hij gaat vast niet voor het klassement hoor, maar het kan tactisch handig zijn hem op geen tijdverlies te houden en hem een keer in de aanval te sturen om andere teams uit te lokken.

Eljorro 30 augustus 2020 om 12:47

Exact. Je weet nooit of de kopmannen overeind blijven en daarnaast zal de concurrentie moeten reageren als Bennett demarreert.

Alexander 30 augustus 2020 om 12:37

Deze man maakt stiekem ook echt wel kans op een hoge klassering. Natuurlijk moet hij n principe knechten, maar als de andere kopmannen het late liggen zie ik ook hem echt wel top10 eindigen.

xistnc 30 augustus 2020 om 13:12

Zijn achtervolging tussen de auto’s zag er prima uit. Van vorig jaar geleerd dat hij dan geen kratje bidons mee terug moet nemen.

Headlines

Materiaalzone

Populair