George Bennett: “Ik ga naar de Vuelta om te leren”

George Bennett: “Ik ga naar de Vuelta om te leren”

George Bennett staat over drie weken aan de start van de Ronde van Spanje, maar het is nog onduidelijk in welke conditie de renner van LottoNL-Jumbo aan de Vuelta begint. De 27-jarige Nieuw-Zeelander (vandaag actief in de Clasica San Sebastian) geeft aan dat hij sinds zijn vroegtijdige opgave in de Tour de France nog niet optimaal heeft kunnen trainen.

Bennett moest de Tour verlaten vanwege een virus-infectie. “Het is twee weken geleden dat ik afstapte en ik heb sindsdien nog geen training goed af kunnen maken. Meestal keer ik om, ga ik naar huis en ga ik weer slapen”, vertelt hij aan Nieuw-Zeelandse media. De laatste dagen voelt hij zich echter beter. “Gisteren heb ik het een paar uur rustig aan gedaan om opnieuw te starten en ik voelde mij honderd keer beter.”

Volgende maand wacht de Vuelta. Vorig jaar werd hij nog tiende in het eindklassement van de Spaanse rittenkoers, maar dit jaar moet hij wellicht zijn ambities bijstellen. “Zelfs wanneer ik niet in topvorm ben, gaan we proberen om daar ervaring op te doen”, legt hij uit. “Er zijn nog veel aspecten aan het rijden van een grote ronde waar ik op moet oefenen. Elke dag mijn niveau halen, verbeteren in tijdritten, de juiste positie kiezen, uit de wind blijven en ook op het gebied van teambuilding. Het is heel speciaal dat renners alles voor je geven. Dat gaat niet vanzelf.”

De Vuelta start op zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in het Franse Nîmes.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Spartacus 29 juli 2017 om 18:15

Dat Bennett vandaag San Sebastian reed, zal ook wel te maken hebben met het feit dat er 3 World Tour wedstrijden zijn dit weekend waar je verplicht aan moet deelnemen. Je moet dan ook de enigszins zieke/geblesseerden opstellen. Kijk naar Gogl bij Trek. Die moest ook voor de vorm meedoen vandaag in San Sebastian. Binnen 1 km na vertrek stapt hij af.

WCEendT 29 juli 2017 om 18:39

@Spartacus
Dat was vanwege Zubeldia, zijn vaste kamergenoot.

Daarnaast verwacht ik dat TLJ teveel en te grote plannen heeft met Bennett, ben benieuwd eerst maar eens zien.

Max01 29 juli 2017 om 18:41

”Het is heel speciaal dat renners alles voor je geven. Dat gaat niet vanzelf.”
Zal best maar als deze Vuelta daar aan besteed wordt dan wordt het niet veel met TLJ. Zal gewoon (goed, dat denk ik zeker) mogen knechten voor Kruijswijk.

rahimns 29 juli 2017 om 19:09

Hij rijdt vandaag in ieder geval uit en eindigt op 1’32 op een 32e plek … dat is in ieder geval niet verkeerd.

leegloper 29 juli 2017 om 19:14

Dat valt hartstikke mee. Nu weer naar bed.

maklukzat 29 juli 2017 om 21:27

Eens met Rahimns. Vraag me af of het zo verstandig is om de Vuelta te gaan rijden. Hij heeft Pfeiffer gehad en is heel diep gegaan in TDF. Niet fatsoenlijk kunnen trainen na de Tour. Ik zou zeggen. Eerst maar wat rustig aan.

skylimit 29 juli 2017 om 21:39

Ik denk dat de vertaling vanuit het Nieuw-Zeelands niet helemaal goed is gegaan bij Wielerflits.
Bennet bedoelt natuurlijk dat hij naar de Vuelta gaat om te winnen.

nickdt 29 juli 2017 om 22:00

Zo slecht is Bennett blijkbaar niet gezien zijn prestatie in San Sebastian.

sooike 30 juli 2017 om 10:28

Pfeiffer gehad en al wekenlang niet voluit kunnen trainen. Toch moet hij van de ploegleiding SS rijden. Het zoveelste brevet van onvermogen van de TLJ-ploegleiding. Laat die jongen herstellen van zijn ziekte en zijn blessures en mik met hem op volgend seizoen ! Zou de medische begeleiding bij TLJ toch wel weten dat herstel van Pfeiffer soms wel een jaar kan duren? Eigenlijk te triest voor woorden dat men deze jongen langzaam de vernieling in duwt. Maar ja, talent genoeg verder in de ploeg…toch?

assen 30 juli 2017 om 13:46

Mmm, help me even; Kruijswijk heeft van Vuelta hoofddoel gemaakt na de Giro, ok heb ik het mis?
Wat betreft Bennett neem ik toch aan dat hij ZELF de Vuelta wil rijden? Kan me niet voorstellen dat ie MOET van de ploegleiding.

Headlines

Materiaalzone

Populair