‘Geoliede trein’ BEAT Cycling Club wint ploegentijdrit Kreiz Breizh

vrijdag 2 augustus 2019 om 20:49
‘Geoliede trein’ BEAT Cycling Club wint ploegentijdrit Kreiz Breizh

foto: Cor Vos

BEAT Cycling Club heeft de eerste rit gewonnen van de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elites. In de ploegentijdrit rond Ploumagoar zette het Nederlandse team na ruim twaalf kilometer de snelste tijd op de klokken. Daarmee werd meteen al een van de doelen voor de 2.2-ronde gerealiseerd.

Voor BEAT Cycling Club en haar renner Martijn Budding, die mikt op een plek in de top-5, is de rittenkoers een belangrijke afspraak op de kalender. Het eerste doel was een goede ploegentijdrit neerzetten en daarom trainde de ploeg in de zomerstop al op deze discipline. De arbeidsuren wierpen hun vruchten af, want in de rit tegen de klok werden de Britse selectie en de ProConti’s Vital Concept-B&B Hotels, Arkéa Samsic en Wallonie-Bruxelles geklopt.

De ploeg, met behalve Budding ook Alex Mengoulas, Guillaume Seye, Luuc Bugter, Piotr Havik en Daniel Abraham, ging rond in 14:19 en was daarmee negen seconden sneller dan de concurrentie. “Het draaide echt als een geoliede trein”, reageerde Budding na afloop aan WielerFlits. “Top-5 blijft nog steeds de doelstelling. We zijn heel blij natuurlijk. We hadden veel tijd in de ploegentijdrit gestoken vooraf.” Guillaume Seye mocht na afloop de eerste leiderstrui aantrekken.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Flowik 2 augustus 2019 om 21:05

Kwa renners en ploeg in mijn ogen ook de sterkste conti van NL. Uiteraard verslaan ze hier een aantal Pro-conti ploegen. Dus ben benieuwd naar de komende dagen.

Pizzi 2 augustus 2019 om 21:57

Die BEAT-jongens hebben laatst dan ook goed geoefend met een TTT rondom het IJsselmeer :D

Baik-Baik 3 augustus 2019 om 08:54

Lekker hoor.

Hopelijk wordt het baan team niet genaaid door de UCI en blijven ze nog bestaan.

@redactie, hebben jullie al gevraagd wat BEAT gaat doen mochten ze niet meer aan WBs mogen deelnemen?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair