Gent-Wevelgem: Intermarché-Wanty-Gobert met Girmay én herstelde Kristoff

zaterdag 26 maart 2022 om 19:19
Gent-Wevelgem: Intermarché-Wanty-Gobert met Girmay én herstelde Kristoff

foto: Cor Vos

Alexander Kristoff doet dan toch mee aan Gent-Wevelgem. De Noor moest eerder deze week, vanwege ziekte, nog verstek geven voor de E3 Saxo Bank Classic en stond aanvankelijk ook voor zondag niet op de startlijst, maar uiteindelijk maakt hij wel degelijk deel uit van de selectie van Intermarché-Wanty-Gobert. Kristoff zal het kopmanschap delen met Biniam Girmay.

In 2019 wist Kristoff Gent-Wevelgem te winnen door John Degenkolb in de sprint van een omvangrijke groep te kloppen. “Natuurlijk heb ik goede herinneringen aan mijn overwinning van drie jaar geleden, en deze zondag zal ik met veel ambitie aan de start verschijnen van mijn tiende Gent-Wevelgem. Ik voel me weer gezond, nadat ik woensdagnacht wakker werd met koorts, waardoor ik de E3 noodgedwongen over moest slaan.”

“Misschien speelt dit in mijn voordeel zondag, omdat ik frisser aan het vertrek sta dan voorgaande jaren, zonder die lastige koers in de benen”, ziet Kristoff het positieve van de situatie in. “Ik bewonder de indrukwekkende prestatie van Biniam Girmay afgelopen vrijdag in zijn eerste grote Vlaamse klassieker, waarmee hij eens temeer zijn grote potentieel toonde.”

“Zondag verwacht ik hem van voren tegen te komen in de finale en dit idee maakte me nog optimistischer. Met Biniam in ons team groeien onze kansen om met een goed resultaat te behalen”, gaat Kristoff door over Girmay, die zijn laatste Vlaamse klassieker van dit voorjaar rijdt. Maandag keert de Eritreeër terug naar zijn thuisland om even uit te rusten en zijn familie te zien.

Naast Kristoff en Girmay staan Andrea Pasqualon, Adrien Petit, Kevin Van Melsen, Aimé De Gendt en Taco van der Hoorn aan het vertrek voor Intermarché-Wanty-Gobert.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Peetvader 26 maart 2022 om 20:46

Sterke ploeg voor intermarche

0
Renaissance 26 maart 2022 om 20:55

Ongelooflijk sterke ploeg

0
lo squalo dello Stretto 26 maart 2022 om 21:18

Leuke ploeg om te volgen! Begin vorig jaar het kneusje van de world tour maar dit jaar doen ze aardig mee! Met Girmay hebben ze één van de talenten in het peloton.

0
Knetemelk 26 maart 2022 om 22:07

Kut reclame de hele tijd, schande!

0
Jean Dumas 27 maart 2022 om 09:42

Op de desktop krijg ik bij iedere pagina dezelfde pop-up. Dat is agressieve marketing en jaagt bezoekers weg. Maar op de smartphone is het nog irritanter, met een Adidas-banner die scrollen en lezen technisch bemoeilijkt. Daar moeten ze echt iets aan doen.

0
Wheely 27 maart 2022 om 10:41

Soms echt niet te doen op de smartphone idd.

0
Kopinkas 26 maart 2022 om 23:59

The plot thickens…
Intermarch-Wanty weet duidelijk weer van wanten.
Jammer dat Total Energies in E3 wat achter de feiten aanholde met Turgis, en voorlopig nog steeds nergens was met Sagan, want:
Stel je twee tandems Girmay-Kristoff en Turgis-Sagan voor op volle kracht…

0
Kannibaal van Schepdaal 27 maart 2022 om 05:12

Girmay en Turgis zijn gewoon beter dan Kristoff en Sagan. Kristoff kan in een zware klassieker op een goeie dag nog de sprint winnen van het peloton. Sagan hoor je alleen nog in de voorbeschouwing.

0
Viktrodriguez 27 maart 2022 om 07:36

Peter Sagan is klaar en heeft nog louter een commerciële waarde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone