Genomineerden voor Renner van het Jaar-verkiezing bekend
maandag 19 oktober 2009 om 17:29

Vandaag heeft een jury onder leiding van Theo de Rooij bekend gemaakt wie er genomineerd zijn voor de verkiezing van de wielrenner van het jaar 2009. De winnaar zal bekend gemaakt worden op het Gala van de Wielrenners van het Jaar. Dit gala zal plaatsvinden op 31 november in de Brabantse hoofdstad ‘s-Herthogenbosch.

Bij de mannen zijn Robert Gesink, Lars Boom (beide Rabobank) en Johhny Hoogerland (Vacansoleil) genomineerd. Eerstgenoemde werd onder meer 3de in de Amstel Gold Race, 4de in de Dauphiné Liberé, 6de in de Vuelta en de Ronde van Lombardije en won onlangs de Giro dell’Emillia. Boom was in zijn debuutjaar bij de profs de beste in de Ronde van Belgie en won een etappe in de Ronde van Spanje. Ook Hoogerland maakte zijn debuut als prof won meteen de Driedaagse van West-Vlaanderen. Ook viel hij op in de Vuelta met een 12de plaats in het eindklassement en werd hij onder meer 14de op het WK, 12 in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Tours en 5de in de Ronde van Lombardije.

Bij de vrouwen werden wereldbeker winnares en vice-wereldkampioene Marianne Vos (DSB), europees kampioene Chantal Blaak (Leontien.nl) en sprintster Kirsten Wild (Cervélo) genomineerd. Bij de beloften gaat de strijd tussen nationaal kampioen Steven Kruijswijk, nationaal kampioen tijdrijden Dennis van Winden en Michel Kreder.