Geniez na nieuwe ritzege in de Vuelta: “Hier mag ik mijn kans gaan”

Geniez na nieuwe ritzege in de Vuelta: “Hier mag ik mijn kans gaan”

foto: Sirotti

donderdag 6 september 2018 om 17:57

Alexandre Geniez heeft iets met de Vuelta a España. De 30-jarige Fransman won in 2013 én 2016 al een etappe in de Spaanse ronde, en vandaag was het weer raak onderweg naar Faro de Estaca de Bares. Hij wist na een spannende finale Dylan van Baarle te vloeren in de sprint. “Het was echt knokken tot de streep”, zo laat hij weten in het flashinterview.

Waar Geniez alweer zijn derde ritzege boekte in de Vuelta, heeft hij in de Giro d’Italia en de Tour de France nog nooit weten te winnen. Hoe verklaart hij dit verschil in succes? “In de Giro ga ik meestal voor een klassement. Hier mag ik echter op jacht gaan naar dagwinst. Ik hou ervan om in de aanval te gaan in dit soort zware etappes.”

De Fransman geeft toe dat het onderweg flink afzien was. “Ik was voor meerdere renners bang. We begonnen met achttien koplopers, maar het ging er beter uitzien toen het groepje werd gehalveerd. Het was echt een zware dag”, aldus Geniez.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Titaantje 6 september 2018 om 19:25

Rare uitspraak. In de Giro is hij meermaals als kopman gestart. In 2016 en 2017 helaas wel uitgevallen in rit 4 beide keren, dan heb je ook weinig kans om wat te winnen.

Mathieu Moller 6 september 2018 om 20:38

Artikel niet gelezen? Er staat dat ie in de Giro voor het klassement gaat ipv etappes.

Headlines

Materiaalzone

Populair