Geniez mist Tour de France vanwege pas ontdekt breukje

donderdag 2 juni 2016 om 08:57
Geniez mist Tour de France vanwege pas ontdekt breukje

Foto: Sirotti

Pech voor Alexandre Geniez: zijn valpartij in de tweede etappe van de Giro d’Italia blijkt grotere gevolgen te hebben dan gedacht. Hij moet ook de Tour de France aan zich voorbij laten gaan, waardoor FDJ-kopman Thibaut Pinot een belangrijke pion mist in de bergen.

Geniez verliet de Giro na vier dagen met pijn aan zijn pols. “Maar tijdens de eerste onderzoeken na zijn terugkeer in Frankrijk werden er geen breuken vastgesteld”, aldus ploegleider Martial Gayant tegenover Cyclingpro. “Hij ging daarom weer trainen om zich voor te bereiden op de Ronde van Zwitserland. Geniez bleef echter last houden en dus liet hij een nieuwe röntgenfoto maken. Deze keer werd er wel een kleine breuk gevonden, waarvoor hij geopereerd dient te worden.”

Geniez moet nu een maand rust nemen, en dat is te lang om de Tour de France nog te halen. “Hij zou samen met Sébastien Reichenbach en Steve Morabito belangrijk worden voor Pinot in de bergetappes”, aldus ploegbaas Marc Madiot. “We moeten nu zijn vervanger zoeken in de Ronde van Zwitserland. Het zal gaan tussen Kenny Elissonde, Kevin Reza, Laurent Pichon en Cédric Pineau.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Erez Lendra 2 juni 2016 om 09:21

Dat zou wel eens een belangrijke pion minder voor Pinot kunnen worden. Na Reichenbach zou hij in principe toch degene moeten zijn die binnen die ploeg het langst mee kan eens de weg omhoog begint te lopen. Lullige manier om de Tour te missen wel…

Chaba 2 juni 2016 om 09:27

Nou dan maar voorbereiden op de Vuelta anders is het niet veel voor Geniez dit jaar.

StonedCamel 2 juni 2016 om 09:28

Maar je hand heb je toch niet nodig om op de rollen te fietsen? Gewoon armpjes op het stuur en trainen.
Hayman zou de Tour nog halen in deze situatie.

Cyclingbruh 2 juni 2016 om 09:33

Elissonde die hem vervangt lijkt mij?

Ab Normaal 2 juni 2016 om 09:37

Met Sky heb je toch helemaal niet veel ploeggenoten nodig in de bergen? Dat treintje rijdt keurig in een strak tempo de berg op en je hoeft alleen maar te volgen. Bidons krijg je wel van de ploegleider auto.

Hakkie2 2 juni 2016 om 09:38

Hij was natuurlijk al een extra pion, hij zou als kopman de giro rijden en dan ben je daarna meestal toch niet zo geweldig in de Tour. Nu hij vroeg uit viel, was er zo maar een extra pion voor Pinot. Die valt nu dus weer weg.

Helaas is Elissonde tot nu toe dit jaar nog helemaal niets, natuurlijk ook pas halverwege april begonnen. Ik denk dat ik die liever naar de Vuelta toe zou laten werken, dat werk is hij ook beter in.

Reza is natuurlijk geen vervanger van Geniez, maar wel iemand die voor de ploeg belangrijke publiciteit kan pakken door mee te sprinten. Kan alles in principe alleen af. Ik denk dat ik voor hem zou kiezen.

Polleke 2 juni 2016 om 09:46

@abnormaal…dat denk ik dus ook al jaren…dat soort ploegen die een egaal tempo blijven rijden, daar profiteert toch iedereen van. Als je die niet kan volgen zal je ook weinig hebben aan je eigen ploeg die hetzelfde probeert te doen….

BenderBeach 2 juni 2016 om 09:51

Blijft toch raar dat ze zoiets pas na de tweede foto zien…

TheArt 2 juni 2016 om 10:01

@Hakkie2: Ik denk dat FDJ helemaal niet wil sprinten in de Tour en als Reza meegaat, gaat hij dat dan ook niet doen gok ik. Het is echt alle ballen op Pinot. Als ze hadden willen sprinten en daar publiciteit mee hadden willen pakken dan hadden ze Demare wel meegenomen.

Pinot heeft overigens nog meer dan genoeg steun bergop met Reichenbach en Morabito en dan mogelijk nog Elissonde.

heuvelcolombia 2 juni 2016 om 10:19

@Hakkie, ik vond Elissonde in Romandië prima rijden. Het is sws niet een renner die in veel wedstrijden van voren finisht. In Romandië was FDJ erg sterk bergop. Ze waren daar met hun Tourploeg en die zag er goed uit.

@Ab Normaal, ls er wat interessantere wedstrijdscenario’s zijn (niet Sky-gewijs, maar met Contador en NIbali heb je wel renners die willen verrassen) zijn ploegmaten wel handig. Ook met pech kunnen ploegmaten heel belangrijk zijn.

sstijnntje 2 juni 2016 om 13:41

Ondanks zijn legitieme pols blessure blijft Geniez voor mij de renner die de Giro ragequit

Headlines

Materiaalzone

Populair