Gemiste kans voor Hofland: “Daar baal ik heel erg van”
foto: Marcel Koch (archief)
woensdag 27 april 2016 om 21:04

Gemiste kans voor Hofland: “Daar baal ik heel erg van”

Moreno Hofland kwam vandaag in de Ronde van Romandië niet verder dan een twaalfde plaats in de eindsprint. De spurtkopman van LottoNL-Jumbo zat nochtans in goede positie in de finale. “Ik maakte een fout”, erkent hij in het persbericht na de etappe.

In de ingekorte rit naar Moudon bleef op het heuvelachtige terrein een selecte groep snelle mannen over, waaronder ritwinnaar Marcel Kittel. Hofland behoorde op papier ook tot die rappe mannen, maar hij kwam er niet aan te pas. “Het was een lastige rit, er zijn niet veel topsprinters aanwezig en ik had de finale verkend.  Ik maakte een fout. Ik koos de rechterkant in plaats van dat ik bij Jos van Emden bleef, raakte ingesloten en kwam helemaal niet goed uit.”

“Dit was mijn eerste sprint sinds een paar weken en het ging niet automatisch”, zegt de Brabander. “Daarin heb ik in een verkeerde beslissing genomen en daar baal ik heel erg van.”

Eigen schuld
Ploegleider Frans Maassen denkt er net zo over. In deze Zwitserse rittenkoers zijn niet veel kansen voor de sprinters. “Dit is een gemiste kans. Hij zat in de finale alleen, maar dat was ook een beetje zijn eigen schuld. Dit had beter gemoeten”, aldus Maassen.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
28 april 2016 10:25
Overigens ben ik absoluut geen LottoNL-Jumbo basher (die beschuldiging lees ik hier vaak), eerder groot liefhebber van vooral renners al Gesink, Kruiswijk en Kelderman, maar je moet gewoon realistisch blijven als je de renners gaat vergelijken met de rest van het peloton.
En dan zie je al gauw dat een boel andere renners een slechte dag of week moeten hebben wil je enigszins in de WT meedoen in de sprint of het klassement.
Gewoon lekker oud Hollands aanvallúúúh dus. ;-)
28 april 2016 11:19
@keesD wen er maar aan. Die "zinloze" klassementsambities gaan ze echt niet overboord zetten. Daar kun je dan wel over klagen, maar misschien kun je beter constateren dat je gewoon geen tdf of giro moet kijken als dat je niet bevalt.

@mkay dat is gewoon een trainingswetmatigheid : de wet van de verminderde meeropbrengst.
28 april 2016 11:25
Volgens mij moeten ze die Plugge eens goed door elkaar schudden; meer iemand die een managementcursus teveel heeft gehad dan iemand met verstand en passie voor de wielersport..

Aan de andere kant: wie kan er hier een vinger op leggen waarom een ploeg als Movistar eigenlijk jaar in jaar uit zo goed presteert?
28 april 2016 11:55
@spinergy door scouting, professionele organisatie waarin iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen prestaties( niet alleen de renners) met de daarbij horende consequenties & en een natuurlijke hiërarchie
28 april 2016 11:55
Moreno zou het zich ten doel moeten stellen om zich eens tot de laatste 200m altijd voorin te houden. Als hij zich beter gaat plaatsen komen op zn minst de podium plekken wel weer. Beetje meer gogme.

Spinergy: Hardheid, willen winnen ten koste van alles, killerinstinct en ook durven verliezen denk ik :D maar dat killerinstinct roep ik al langer.
28 april 2016 13:50
Ja Betancur draait nu wél zijn ballen eraf voor Bala, maar bij AG2R had ie zondag waarschijnlijk allang aan de warme choco met erg veel slagroom gezeten..

Maar ik denk dan ook: is die Rory Sutherland dan (ineens) zoveel beter dan de complete TLJ ploeg??! Dat vind ik ook vreemd.

On topic: als je 12e wordt heb je je natuurlijk niet alleen maar slecht geplaatst.
28 april 2016 14:57
@Spinergy/Sjorz
"Een beetje van jezelf en beetje van Maggi" komt het dichtst in de buurt van de juiste verklaring denk ik, in ieder geval in het verleden toch.
28 april 2016 15:35
Lotto.nl had in februari het lek boven, ze hebben nu een trein op de rails.Nog geen trein gezien. Staat nog in de remise denk ik.

Reacties zijn gesloten.