Gemengde gevoelens bij Pogacar na derde plek: “Ik sprintte voor de winst in Luik”

zondag 4 oktober 2020 om 19:45
Gemengde gevoelens bij Pogacar na derde plek: “Ik sprintte voor de winst in Luik”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar eindigde bij zijn tweede deelname aan Luik-Bastenaken-Luik als derde. De Tourwinnaar maakte deel uit van een kopgroep van vijf die ging sprinten voor de zege, maar door een manoeuvre van Julian Alaphilippe was Pogačar kansloos. “Ik heb wat gemengde gevoelens na deze finish”, zegt de jonge Sloveen.

“Ik voelde mij de hele dag goed”, blikt Pogačar terug. “De ploeg heeft hard gewerkt en ik kon mee met het selecte groepje. In de laatste rechte lijn voelde ik mij geweldig toen ik begon met sprinten. Ik sprintte echt voor de winst, maar een moment veranderde alles. Ik ben vooral blij dat ik niet ben gevallen en dat ik kon finishen.”

Uiteindelijk kwam Pogačar, mede door de rare sprint van Alaphilippe, als vierde over de streep. Omdat de wereldkampioen gedeklasseerd en dus mocht de kopman van UAE Emirates als derde het podium op. “Het was een eer om mee te doen in Luik-Bastenaken-Luik. Het is een geweldige koers. Vorig jaar was ik al achttiende en dat ik vandaag meedoe om de zege is mooi. Ik wil zeker nog terugkomen en het nog een keer proberen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Domestique 4 oktober 2020 om 19:52

Wat een enorme klasbak. Het zal een héle sterke Evenepoel moeten zijn om de handschoen tegen deze jongen op te nemen.

Met de enige kanttekening dat (ondanks zijn jeugdige leeftijd) ook hier geldt: misschien is dit wel zijn Gilbert '11-jaar…

kkv81 4 oktober 2020 om 20:22

Straks gaat Evenepoel de geschiedenisboeken in als “de eeuwige tweede”…

Deo 4 oktober 2020 om 20:00

Mooi dat renners na jaren van “alles voor de Tour, a la Sky” toch weer te zien zijn in de klassiekers.

Verder ook het gevoel dat de trend de laatste jaren is om zoveel koersen te winnen als mogelijk. Waar je eerst vooral nog had dat mannen van de tweede rij de kleinere rondjes wonnen.

Michelangelo 4 oktober 2020 om 20:27

Dit jaar is het volgende niet:
vanwege de onzekerheid is het voor veel renners vooral pakken wat je pakken kunt. Alles zit gecomprimeerd in 3 maanden, je kunt dus ook niet ergens naar toe bouwen, weer afbouwen en dan een volgende piek nastreven.
Vorm pakken, en daar zo lang mogelijk op teren. En dat is wat je nu ziet bij Roglic en Pogacar.

vincenzo 4 oktober 2020 om 20:36

Helaas zullen we nooit weten of hij had gewonnen als Alaphilippe rechtdoor had gesprint.

SnellePelle 4 oktober 2020 om 22:28

Of dat Pogi iemand op een klim achter zich gelaten had. Anders had Thijs Zonneveld weer een week lang werk gehad om bij Jumbo de ritdata uit te pluizen

Jean Dumas 5 oktober 2020 om 10:54

Ik weet niet wie het zei vorig jaar, maar het is blijven hangen: ‘Vele van de jongeren zullen heel snel opkomen, en dan zijn het weer anderen’. Dat lijkt wel de praktijk te worden. Bernal is het eerste signaal, misschien moeten Poga en Evenepoel wel haast gaan maken.

Romāns Vainšteins 5 oktober 2020 om 11:04

Ik heb dat onder vele anderen al wel gezegd. Wielerfans hebben de neiging om te extrapoleren richting decennia dominantie maar wat je volgens mij nu ziet is dat jonge renners maximaal opgevoerd er tussen komen waar dat vroeger een stuk geleidelijker en uit de losse pols ging. Of deze methode toppers voor jaren oplevert of juist een grote hap uit de fysieke en mentale bagage neemt zal moeten blijken. In ieder geval kunnen Bernal, Pogacar en Evenepoel niet alle 3 tegelijkertijd aankomende tour winnen.

Jean Dumas 7 oktober 2020 om 11:11

Precies Romans, er is al zo vaak voorspeld, onder meer met VDB en Ullrich, dat een nieuwe Merckx was geboren. En nu lijken de talenten nog sneller op te komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair