Geloof keerde terug bij Van Aert voor slotronde

Geloof keerde terug bij Van Aert voor slotronde

foto: Marcel Koch

zondag 31 januari 2016 om 16:46

Wout van Aert is de nieuwe wereldkampioen veldrijden, al leek het halfweg de wedstrijd daar niet op. Zijn grote concurrent Mathieu van der Poel kwam vast te zitten in Van Aerts wiel, waardoor beiden veel tijd verloren. “Ik moet hem nog bedanken”, lacht Van Aert bij Sporza.

Vlak voor het incident kwam Van der Poel nog net aan de binnenkant langs Van Aert. “Ik was heel verrast. Mathieu deed de deur dicht”, beschrijft hij. “Ik moet hem bedanken, want daardoor kwam ik daarna in mijn ritme.”

Het duurde even voordat Van Aert op gang kwam. “Ik heb geprobeerd om mijn ritme te vinden. (Laurens, red.) Sweeck heeft mij op gang getrokken op het lange stuk, toen geloofde ik er weer in en kon ik aansluiten bij Lars.”

Na de aansluiting had de veelwinnaar van dit seizoen het nog lastig met de kleine Nederlander. “Hij is geen gemakkelijke concurrent. Op het EK word ik in de laatste ronde geklopt.” Toch wist de jonge Belg zich los te maken van Van der Haar. “Hij verraste mij nog in de afdaling, maar ik voelde mij sterk in de laatste strook”, sluit de kersverse wereldkampioen af.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Amsteldam 31 januari 2016 om 17:06

De beste heeft gewonnen, meer valt er niet over te zeggen

Romāns Vainšteins 31 januari 2016 om 18:04

Ja, er valt wel meer over te zeggen : De fabel dat van Aert niet met druk en tegenslagen om kan gaan mag de prullenbak in.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair