Gele trui Adam Yates: “Had wel een rustige etappe verwacht”

vrijdag 4 september 2020 om 19:20
Gele trui Adam Yates: “Had wel een rustige etappe verwacht”

foto: Cor Vos (archief)

Adam Yates hoopte daags voor de Tour de France de Pyreneeën intrekt op een rustige etappe naar Lavaur, maar het werd een hectische waaieretappe. De geletruidrager van Mitchelton-Scott koerste attent en behield zijn leidende positie. “Ik ben de hele dag uit de problemen gebleven”, vertelt hij na afloop.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee

“Wij hadden zelf een rustige etappe verwacht voor de Pyreneeën, maar andere ploegen dachten daar iets anders over. Voornamelijk BORA-hansgrohe”, lacht Yates. “Zij begonnen aan de waaiers vanaf kilometer nul en het ging door tot de finish.”

“Ik heb de gele trui behouden, dus voor mij is het allemaal goed gegaan”, geeft de Britse klimmer aan. “Ik ben de hele dag uit de problemen gebleven, ondanks dat de slotfase van de rit een beetje hectisch was. Ik kijk nu uit naar wat we morgen kunnen doen.”

Yates gaat met een voorsprong van drie seconden op Primoz Roglic naar de eerste Pyreneeënetappe van deze Tour, met finish in Loudenvielle.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Giro_101 4 september 2020 om 19:27

Hij wilde toch tijd verliezen om een etappe te kunnen winnen? Vandaag was zijn kans…

Spirit 4 september 2020 om 19:34

Zeer benieuwd of hij na morgen nog in het geel rondrijdt. favoriet voor de tour zal hij niet worden lijkt me zo, maar wie weet een podium, hij mag mij verrassen

Titaantje 4 september 2020 om 23:58

Toch al eens 4e geworden. Hij is niet de favoriet, maar zolang ze hem e rniet af rijden, heeft hij het geel. Hij oogt wel fris en rijdt makkelijk rond zo ver.

Headlines

Materiaalzone

Populair