Gele droom voor Esteban Chaves: “Ik hoop ooit de Tour te winnen”

donderdag 21 mei 2020 om 14:33
Gele droom voor Esteban Chaves: “Ik hoop ooit de Tour te winnen”

foto: Cor Vos (archief)

Esteban Chaves eindigde al eens op het podium van de Giro d’Italia en Vuelta a España, maar kende nog geen succes in de Tour de France. De Colombiaan van Mitchelton-Scott droomt echter hardop van Tourwinst. “Ik heb het de ploeg ook laten weten”, zo vertelt de renner in een interview met Deportes W.

De inmiddels 30-jarige Chaves reed slechts één keer de Ronde van Frankrijk. In 2017 moest hij na drie weken koers genoegen nemen met een 62e plaats in het eindklassement, maar de klimmer was toen nog niet topfit na een hardnekkige knieblessure en vier maanden inactiviteit. “Ik heb als renner moeilijke momenten meegemaakt, maar ben altijd sterker teruggekomen.”

“Ik hoop vanaf nu alleen nog maar sterker te worden. Ik wil nog eens de Tour rijden met de ambitie om de ronde te winnen”, aldus een bijzonder ambitieuze Chaves. De winnaar van de Ronde van Lombardije 2016 stond enkele jaren te boek als een wereldtopper, maar kreeg toen last van de Ziekte van Pfeiffer. Sindsdien heeft Chaves moeite om de ontstane verwachtingen in te lossen.

Meerdere opties 
Nu de UCI de volledige wielerkalender heeft gepubliceerd voor de resterende maanden van 2020, hoopt Chaves op een snelle herstart van de competitie. “De UCI is echter afhankelijk van de nationale overheden. De overheden beslissen uiteindelijk of wielerkoersen wel of niet doorgaan”, is Chaves realistisch. “Het is nog te vroeg om echt vooruit te plannen.”

Mocht de Tour de France (29 augustus-20 september) doorgaan in het najaar, dan is het maar de vraag of Chaves aan de start zal staan van de eerste etappe in en rond het Zuid-Franse Nice. Zijn ploeg Mitchelton-Scott heeft nog geen definitieve selectie op papier en de formatie kan – naast Chaves – ook rekenen op de gebroeders Adam en Simon Yates.

Dit artikel delen:

11 Reacties

HoofdIsVrij 21 mei 2020 om 15:02

Toch al 30 inmiddels, dat had ik niet gedacht.

stibadi 21 mei 2020 om 15:19

Ik zou hem als ploeg zijnde samen met Nieve naar de Giro sturen. Laat eerst daar maar eens zien wat je kan. De gebroeders Yates en Haig naar de Tour. Allen Vuelta?

Ribbedebie 21 mei 2020 om 17:23

Vuelta is alleen te combineren met de Tour. Dus allen de Vuelta zit er niet in, mocht Chaves de Giro doen.

josi 21 mei 2020 om 15:23

Keep on dreaming… zou ik zeggen. De kans van Chaves op Tourwinst is niet nul, maar zo heel veel zal het niet schelen.

McMulenga 22 mei 2020 om 09:49

Inderdaad. Chaves is echt een topper en kan nog wat geweldige koersen/etappes winnen. Maar een grote ronde, en zeker de tour, lijkt me echt niet haalbaar met de concurrentie die er is.

eddyvv 21 mei 2020 om 17:41

Ik geloof er niet echt in, maar ik zou het hem zeker gunnen.

Titaantje 21 mei 2020 om 18:51

Het is zeker bijzonder ambitieus, maar vooralsnog presteert hij niet beter dan Aru het afgelopen jaar, en dan staan er dus nog velen voor hem in de rij…

Ik hoop overigens dat Simon vol voor de Giro zege gaat.

jsprunk 21 mei 2020 om 19:15

“Ik heb als renner moeilijke momenten meegemaakt, maar ben altijd sterker teruggekomen”

Nee, Esteban.. je reed podium Giro en Vuelta en won Lombardije en na je blessures/ziekte heb je één week Giro goed gereden en een paar aardige etappes in de Vuelta.

Romāns Vainšteins 21 mei 2020 om 20:52

O sorry Jsprunk, ik bedoelde ‘beter dan toen ik slecht was’ sorry groetjes Estaban.

LB108 21 mei 2020 om 20:17

Nood aan een nieuwe ploeg lijkt mij

Scott Sunderland 21 mei 2020 om 22:25

Aardige jongen (denk ik) en leuke renner hoor, maar ik denk dat hij fysiek te kwetsbaar is gebleken om echt nog aanspraak te maken op het winnen van een grote ronde. Ik zie hem nog wel een etappe hier en daar pakken. Ook leuk, zullen we dan maar zeggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair