Gekwetste Boonen heeft geen moeite met knechtenrol

dinsdag 22 september 2009 om 10:41

Tom Boonen doet ons graag geloven dat hij tijdens het WK van zondag geheel voor Phillipe Gilbert gaat rijden. Al houdt hij nog een klein deurtje open voor zichzelf. Belangrijk is de vraag hoe hij zich op de wedstrijddag voelt, want momenteel is hij niet fit.

“De dagen na de val in de tijdrit in Valencia moesten we direct de bergen in, en dat was serieus afzien”, verklaart Boonen in Het Nieuwsblad. “Ik zat scheef op mijn fiets, ik trok, ik wrong, het draaide van geen kanten. Op een bepaald moment was mijn hele linkerbeen verzuurd. Ik ben dan bij de osteopaat en de kinesist geweest, maar uiteindelijk besloten we om twee dagen vroeger af te stappen dan voorzien. Kwestie van niet al te veel te forceren.”

“Mijn heiligbeen zit blijkbaar wat scheef en die blessure straalt uit naar de onderrug”, legt de wereldkampioen van 2005 zijn ongemak uit. “Niet optimaal, zoveel is duidelijk. Soms kan ik drie dagen pijnvrij rijden, maar speelt het daarna weer op. Vaak ook na de training, in de auto. Ik heb het al laten behandelen, maar de pijn komt steeds terug.”

Verder is ‘Tommeke’ het vooral met landgenoot Gilbert eens. “In principe moet ik daar niks doen. Gewoon aanklampen, geen trap te veel geven. Al weet ik natuurlijk wel dat dat al lastig zal zijn. Daarom heb ik absoluut geen problemen met het kopmanschap van Gilbert. Als ik me niet super voel of als de koerssituatie het vraagt, wil ik me gerust opofferen. Dat verdient hij na zo’n jaar, en dat heb ik hem ook al gezegd. Dit parcours is een uitgelezen kans voor Phil. De komende jaren, als het weer vlakker is (in Geelong en Kopenhagen), helt het dan weer over in mijn voordeel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.