Gehavende Poels: “Op de rustdag kijken hoe het ervoor staat”

vrijdag 4 september 2020 om 08:55
Gehavende Poels: “Op de rustdag kijken hoe het ervoor staat”

foto: Cor Vos

Wout Poels rijdt al sinds de openingsrit rond met een gebroken rib en een gekneusde long. De renner van Bahrain McLaren probeert momenteel vooral te overleven, in de hoop nog te verbeteren gedurende de Tour. “Op de rustdag zullen we kijken hoe het ervoor staat”, zo reageert Poels bij de NOS.

De 32-jarige klimmer kwam donderdag als 156e over de streep, in de laatste bus met sprinters als Caleb Ewan, Sam Bennett en Cees Bol. “Vandaag ging het wel lekker in de gruppetto. Dat was goed. Ik voel wel dat alles iets beter kan bewegen, maar als het hard gaat voel ik mijn longen en rib wel. Dat is niet echt optimaal.”

“Het is met ademen nog niet zoals het moet zijn. De artsen zeggen dat het geen kwaad kan en dat het vanzelf over gaat. Maar om elke dag een Tourrit te rijden, dat is niet iets wat je normaal zou doen. Ik zal het tot de rustdag (aankomende maandag, red.) proberen en dan zullen we vervolgens kijken hoe het ervoor staat”, aldus Poels.

“Het heeft geen nut als ik niet meer van waarde kan zijn voor de ploeg”
De Limburger wil niet ten koste van alles de Ronde van Frankrijk uitrijden. “Het heeft geen nut als ik niet meer van waarde kan zijn voor de ploeg. Dan kan ik beter naar huis gaan, herstellen en andere doelen maken. Ik ben alleen nu nog bezig met de Tour. Ik hoop op beterschap de komende dagen. We zullen een beslissing nemen op de rustdag.”

Poels kreeg afgelopen woensdag nog de Prijs voor de Strijdlust na de vijfde etappe richting Privas. Aangezien er in de vlakke rit geen vluchtersgroep was en ook niemand een serieuze demarrage plaatste, werd Poels uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van de dag. Hij reed vooral in de achtergrond.

Dit artikel delen:

9 Reacties

zipp404 4 september 2020 om 08:59

Respect voor de vechtlust van Wout, hij wil de Tour koste wat kost uitrijden zo lijkt het.
Het zou mij verstandiger lijken om op de rustdag naar huis te gaan, en dan voorbereiden op de Giro of de Vuelta, aangezien die dit jaar niet supersterk bezet zijn.
Of hij moet voelen dat zijn herstel goed verloopt en in de laatste week nog wat proberen.

harryjohan71 4 september 2020 om 09:02

Hij bepaalt maandag of hij uit de Tour stapt en voor andere doelen gaat kiezen. Hij wil de Tour niet koste wat het kost uitrijden. Als hij die keuze nu al gemaakt heeft om maandag te stoppen, kan hij beter meteen stoppen dan tot maandag wachten. De ploeg heeft nu niets aan hem.

Dario Koelkast 4 september 2020 om 09:04

Als die al hersteld kan die misschien Landa nog van dienst zijn. Zoals Hofstede in de vuelta vorig jaar kon voor Roglic. Maar als Landa dit weekend tijd verliest, ga alsjeblieft naar huis en herstellen.

SpeedyLegs 4 september 2020 om 09:44

Bij wielrenners schrijven dokters een etappekoers voor als geneesmiddel, bij anderen rust nemen.

Julius de Wal 4 september 2020 om 10:08

Snap niet dat hij niet afstapt. Lekker uitrusten en kopman in de Giro worden.

Wheely 4 september 2020 om 10:28

Dat willen herstellen zodat hij van nut kan zijn voor de ploeg is een nobel idee en het siert hem maar dat is toch eeuwig zonde van zijn talent. Wout kan in goede doen op zijn minst een prachtige bergrit winnen maar met deze blessure lijkt me dat een utopie, het eventuele knecht werk wat hij zou kunnen doen zal toch ook niet veel uithalen dan. Ik zie hem liever afstappen, herstellen en spoedig weer voor eigen kans rijden. Maar wie ben ik, als de dokter zegt dat het ok is, zal het wel zo zijn…

Krul 4 september 2020 om 11:55

Ik zou ook zeggen, ga naar huis en focus je op de Giro of Vuelta en pak daar een rit.

peterwinnen 4 september 2020 om 12:50

Stop gewoon Wout, voor wie je doe je dit? Het heeft niets met vechtlust te maken, maar met een bord voor je kop.

dynamo 4 september 2020 om 13:48

wordt zwaren dag voor wout, bungelt er nu al bij, eerste klim,stop maar wout, ik snap het wel :)

Headlines

Materiaalzone

Populair