Gehavende Domenico Pozzovivo opnieuw onder het mes

zaterdag 17 augustus 2019 om 13:25
Gehavende Domenico Pozzovivo opnieuw onder het mes

foto: Cor Vos

Domenico Pozzovivo moet dinsdag opnieuw onder het mes, waarbij hij behandeld wordt aan de breuken in zijn elleboog, middenhandsbeentje en scheenbeen. In de dagen daarna kan hij dan beginnen met zijn revalidatietraject. Ook eerder deze week werd hij al meermaals geopereerd.

Maandag werd bekend dat Pozzovivo was aangereden tijdens een trainingsronde. Het ongeluk gebeurde op een kruispunt in de buurt van het gehucht Laurignano, waarbij de Italiaan van Bahrain-Merida werd geschept door een auto. De bestuurder van de wagen belde vervolgens onmiddellijk de ambulancedienst, die enige tijd later arriveerde. De klimmer werd uiteindelijk gestabiliseerd en afgevoerd naar het ziekenhuis in Cosenza.

Meerdere breuken
De onfortuinlijke Pozzovivo verloor op geen enkel moment het bewustzijn, maar al snel werd duidelijk dat hij een arm en been had gebroken. Later bleek dat de renner ook zijn sleutelbeen en scheenbeen had gebroken. Ook had hij last van een gekneusde long. Verder vreesden de artsen voor enkele gebroken ribben. Met zijn 36 jaar is de Italiaan weliswaar niet meer de jongste renner, maar volgens de ploegarts is het nog te vroeg om hem af te schrijven.

Op de dag van het ongeval onderging Pozzovivo al een vijf uur durende operatie om de breuk aan zijn onderbeen te stabiliseren en ook zijn armbreuk werd behandeld. Donderdag ging hij nog eens drie uur onder het mes om de complexe elleboogbreuk vast te zetten. Na deze ingreep liet zijn ploeg weten dat de Italiaan zich ondanks de omstandigheden goed voelde. Dinsdag vindt dan de laatste en definitieve operatie plaats aan elleboog, middenhandsbeentje en scheenbeen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

BW52 17 augustus 2019 om 13:40

tough guy

Headlines

Materiaalzone

Populair