Tegenvaller voor Pozzovivo: Schade is groter dan gedacht

woensdag 14 augustus 2019 om 09:29
Tegenvaller voor Pozzovivo: Schade is groter dan gedacht

foto: Cor Vos

Afgelopen maandag werd bekend dat Domenico Pozzovivo is aangereden op training. Uit de eerste medische onderzoeken is gebleken dat de Italiaan een arm en been heeft gebroken, maar de schade blijkt nog groter dan aanvankelijk gedacht. “En toch geloof ik dat hij als renner kan terugkeren”, zo vertelt zijn ploegarts Emilio Magni in gesprek met TuttoBiciWeb.

Het ongeluk gebeurde op een kruispunt in de buurt van het gehucht Laurignano. De 37-jarige Pozzovivo werd geschept door een auto. De bestuurder van de wagen belde vervolgens onmiddellijk de ambulance, die enkele minuten later arriveerde. De klimmer werd uiteindelijk gestabiliseerd en afgevoerd naar het ziekenhuis in Cosenza.

De ongelukkige Pozzovivo verloor op geen enkel moment het bewustzijn, maar al snel werd duidelijk dat hij een arm en been heeft gebroken. De renner van Bahrain Merida blijkt echter ook zijn sleutelbeen en scheenbeen te hebben gebroken. Daarnaast heeft hij last van een gekneusde long. Verder vrezen de artsen voor enkele gebroken ribben.

“Moeilijke maar niet onmogelijke opgave”
En dus is het maar de vraag of Pozzovivo ooit nog op niveau zal terugkeren, zeker gezien zijn gezegende leeftijd. Volgens ploegarts Magni is het nog te vroeg om definitieve uitspraken te doen. “Ik weet alleen dat we te maken hebben met een geweldige persoonlijkheid. Het zal een moeilijke, maar niet onmogelijke opgave worden”, aldus Magni.

Pozzovivo was zich aan het voorbereiden op de Vuelta a España, waar hij als klassementskopman zou worden uitgespeeld. Het is overigens niet de eerste keer dat de gevleugelde klimmer de Ronde van Spanje mist vanwege een zware valpartij. Dit overkwam hem ook al in 2014, toen hij op training moest uitwijken voor een overstekende kat. Hij liep toen een gecompliceerde breuk aan het rechterscheen- en kuitbeen op.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wheely 14 augustus 2019 om 09:59

Komaan oude strijder, je carrière is nog niet voorbij!

Pubsted 14 augustus 2019 om 10:00

Ik vrees dat dat moment toch wel dichtbij komt, in ieder geval zijn carrière als kopman

Sagan=hulk 14 augustus 2019 om 10:00

Pech en valpartijen overschaduwen helaas de carrière van Pozzovivo, ik ben overtuigd dat hij ooit podium had gereden in Giro of Vuelta zonder al deze pech. Direct na het ongeval belde hij naar zijn vrouw en zei hij dat ze zijn profcarrière hadden afgepakt. Wie geeft een 37 jarige met zo gecompliceerde breuken nog een contract? Hopelijk kan hij nog bij een Italiaans pro-conti ploegje terecht om nog éénmaal te knallen in de Giro.

Brabander 14 augustus 2019 om 10:12

Ik vind de term ‘pocketklimmer’ echt heel erg vaag. Maar als ik me een ‘pocketklimmer’ voor moet stellen, denk ik altijd gelijk aan Pozzovivo. Wel eeuwig zonde van al die valpartijen. Toch een uitstekend coureur. Benieuwd of-ie de kracht nog weet op te brengen om weer terug te komen. Neem aan dat-ie voor een ProConti-ploeg nog interessant genoeg
1 van de mooiste namen in het peloton trouwens: Domenico Pozzovivo:)

nickdt 14 augustus 2019 om 10:57

Gelukkig eens een bestuurder die niet meteen doorrijdt. Leuke renner die Pozzovivo. Hoop dat die een goed herstel heeft, maar ik ben bang dat we hem niet meer op het hoogste niveau gaan terugzien, is namelijk ook niet meer de jongste.

ThorHushovd 14 augustus 2019 om 11:37

Sneu.

Ab Normaal 14 augustus 2019 om 12:05

En ook al geen Colbrelli.
Benieuwd wat Bahrein komt doen in de Vuelta

Scott Sunderland 14 augustus 2019 om 12:32

Probleem is dus ook dat Pozzovivo een aflopend contract heeft bij Bahrein. Dat komt er nog bij. Bij een doorlopend contract had hij zich makkelijker voorbereid op een rustige comeback.

A.M.M. Jonkers 14 augustus 2019 om 12:34

"Gezegende leeftijd" is bij 37 jaar een beetje overdreven………
Zullen we maar "journalistieke vrijheid" noemen van WF!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair