Gehavende Bonnet wil in december training hervatten

zaterdag 14 november 2015 om 12:30
Gehavende Bonnet wil in december training hervatten

William Bonnet heeft ruim vier maanden na zijn zware val in de Tour de France nog altijd niet terug op de fiets kunnen stappen. Als hij geen verdere tegenslag meer krijgt in het revalidatieproces hoopt de renner van FDJ, die in de derde etappe van de Tour zwaar ten val kwam en daarbij een nekwervel brak, begin december voorzichtig zijn eerste trainingskilometers af te werken.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten. Kies jij renners uit deze ploeg?
Speel nu mee
Wanneer Bonnet zijn eerste wedstrijd zal gaan rijden, is onduidelijk. “Ik weet nu al dat ik niet ga deelnemen aan de voorjaarsklassiekers”, zegt hij op de website van FDJ. “Om de hele dag je plek in het peloton te behouden, is nu te risicovol. Dan moet ik weer honderd procent zijn.”

Bonnet heeft nog steeds last met het draaien van zijn hoofd en zegt veel spiermassa te zijn verloren. Toch heeft de 33-jarige Fransman, die ondanks de malheur een nieuw contract kreeg bij FDJ, de draad weer een beetje opgepakt. “Ik zit op de hometrainer en wandel. In de revalidatie moet ik veel doen aan krachttraining. Ik kan ook zwemmen en lopen.”

“Wil Tour de France weer rijden”
Ondanks de slechte herinneringen hoopt Bonnet er in de Tour de France van volgend jaar gewoon weer bij te zijn. “De laatste etappe start in Chantilly, dicht bij mijn huis. Maar ik zal mijn terugkeer stap voor stap moeten plannen. Ik weet niet wat mijn plaats in het peloton zal zijn en of ik bang ben als er hard geremd moet worden.Vandaag kan ik zeggen dat er geen problemen zijn, maar ik weet niet hoe het in werkelijkheid is.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Lalsacien 14 november 2015 om 12:48

@redactie “die een massale valpartij veroorzaakte” daar zijn de meningen over verdeeld….

nickdt 14 november 2015 om 12:58

@Lalsacien.

Inderdaad. Als je goed kijkt naar de beelden van die val, zie je dat Haller die valpartij veroorzaakt.

Sagan=hulk 14 november 2015 om 14:18

Hopelijk neemt hij revanche met de pedalen.

Romāns Vainšteins 14 november 2015 om 14:35

Een valpartij wordt maar zelden primair door 1 renner veroorzaakt, ik kan me wel herinneren dat meerderen zaten te drummen en omkijken tegelijk in die fase, dat is vragen om problemen.

Headlines

Materiaalzone

Populair