Geen WK veldrijden voor Jolanda Neff

donderdag 13 januari 2022 om 18:47
Geen WK veldrijden voor Jolanda Neff

Neff op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Jolanda Neff zal later deze maand niet aan de start verschijnen van het WK veldrijden. De 29-jarige Zwitserse heeft besloten om de trip naar de Verenigde-Staten niet te maken en richt zich nu volop op het komende mountainbikeseizoen.

Neff reed eerder deze winter nog wel op de crossfiets. Ze nam deel aan de Amerikaanse Wereldbekers in Waterloo, Fayetteville (daar waar het WK zal worden gehouden) en Iowa. In Waterloo eindigde ze nog als vierde in de daguitslag, in Fayetteville en Iowa moest ze genoegen nemen met een twaalfde en negentiende stek.

Sindsdien kwam Neff niet meer in actie in het veld en dat blijft ook zo. Ze zal met andere woorden niet deelnemen aan het WK veldrijden. De laatste keer dat Neff wel van de partij was op een WK cyclocross, was in 2019. Ze eindigde toen als zesde in het Deense Bogense. Neff acht het, als de regerend Olympisch kampioene in het mountainbiken, verstandiger om zich vanaf nu al volledig te richten op het nieuwe MTB-seizoen.

Kleine delegatie 
Zwitserland trekt overigens met een kleine delegatie van in totaal zeven crossers naar Fayetteville voor het WK. Kevin Kuhn en Gilles Mottiez doen mee aan de elitecross bij de mannen, Dario Lillo, Loris Rouiller, Jan Sommer en Lars Sommer zijn de geselecteerden voor de beloftencross en Jan Christen neemt deel aan het WK voor junioren mannen. Opvallend: Zwitserland stuurt geen enkele vrouwelijke crosser naar de Verenigde-Staten.

Dit artikel delen:

11 Reacties

De Cabybara van de Conradkade 13 januari 2022 om 20:11

Wordt een drukke bedoeling op het WK met zulke kleine selecties. Hopelijk weet Noord- en Zuid-Amerika zich te mobiliseren.

0
Zwarte Panter 14 januari 2022 om 08:16

Dat hadden ze nooit daar moeten houden.

0
Romāns Vainšteins 14 januari 2022 om 08:36

Onderhand is gelukkig het hele idee om de halve bol over te raggen om wat rond te k*tten op een beperkt aantal km2 behoorlijk achterhaald. Om deze belangrijke reden en in voorbeeldfunctie dienen dit type projecten dan ook weggefileerd te worden.

0
Har77 14 januari 2022 om 10:48

Here here,
Hou op met die drang om te internationaliseren. Deze sport in ingehaald door de tijd. Hou de niche daar waar deze nog enigszins voet aan de grond heeft en accepteer dat. Kunnen enkele noeste Vlaamse boerenzonen hun werkzame leven een paar jaar uitstellen, zijn de lokale bakker en sauzenfabrikant blij met een uurtje exposure op nationale TV en kunnen die zinloze klassementen waar geen kijker interesse in heeft de kast in.
Geldt niet voor veel dingen, maar voor deze sport is het het beste om de klok 10-15 jaar terug te draaien en de Golazo’s, Flanders Classics, UCI en de BV Nys de deur te wijzen en gewoon lokaal een crossje te organiseren met 5 euro inkom, bier, friet en een optreden van Sam Gooris.

0
Michelangelo 14 januari 2022 om 11:02

+1 voor zowel RV als Har77

Gewoon accepteren dat modderfietsen Belgische folklore is. En past in het rijtje van korfbal of kaatsen: wereldsporten op een heel klein deel van de aardkloot. in sommige gevallen moet je gewoon niet mondiaal willen gaan, maar het beste halen uit de omgeving waar wel markt is.

Stel je voor dat we hier het WK kamelenracen zouden organiseren, omdat we toevallig een dierentuin hebben waar we 4 kamelen hebben rondstappen…

0
Romāns Vainšteins 14 januari 2022 om 11:12

En doorpakken hè, als MvdP en WvA met hun bolides aankakken komen 0,0 startgeld geven. Hebben ze het per sé nodig dat omstanders hun bochtentechnieken aangapen organiseren ze zelf maar iets. Beter A+++ kwaliteit patatten dan net iets vettere blinbling om de pols van iemand die sowieso al veel te veel doekoe krijgt vanwege hard op pedalen stampen kunnen.

0
Michelangelo 14 januari 2022 om 11:25

Als je als organisator topsport wilt van de bovenste plank, dan moet je zorgen dat je de grote 2 en pidcock aan de start krijgt.

Maar als je insteek is het organiseren van een fantastische middag met een biertent vol vreten, dan moet je je geld lekker uitgeven aan Iserbyt&co…

0
Romāns Vainšteins 14 januari 2022 om 11:54

Topsport van de bovenste plank is wat je vooral níet wil hebben, lokale snoeverts met persoonlijke perikelen die hun bubbelbattle afwerken onder toeziend oog van een publiek waarbij vergeleken die lui uit 'ces gens là' Hollywoodsterren zijn.

WvA, MvdP en Pidcock opzouten dus, vriendelijk geholpen door ze niks te geven.

0
Gebruikersnaam 14 januari 2022 om 13:58

Het is het één of het ander. Schattige folklore met 58 renners worden niet plots topsport omdat ze tot 60 worden aangevuld met 2 wat betere renners.

0
Zwarte Panter 14 januari 2022 om 08:57

Iemand trouwens ooit over nagedacht als daar mensen positief testen. Kunnen die renners dan naar huis of moeten ze daar dan in qaurantaine blijven want dan is het volgende cross weekend klaar…

0
reusjen 14 januari 2022 om 11:20

Dat geldt toch voor iedereen die werk heeft waarvoor gereisd moet worden. Het hoort er op dit moment bij en als je dat risico niet wilt lopen dan ga je niet. Het is niet dat veldrijden van levensbelang is ofzo. Ik krijg soms het idee dat er voor topsporters allerlei uitzonderingen en speciale maatregelen zouden moeten gelden, terwijl ze wat mij betreft eerder achteraan dan vooraan staan als het gaat om een speciale behandeling of openstelling.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone