Geen Vuelta voor Tom Dumoulin

vrijdag 21 juli 2017 om 11:56
Geen Vuelta voor Tom Dumoulin

In 2015 reed Dumoulin in de leiderstrui van de Vuelta - foto: Sirotti

Tom Dumoulin laat de Ronde van Spanje aan zich voorbijgaan. Dat verklapt Iwan Spekenbrink, ploegbaas van Sunweb, tegenover de NOS. De Giro-winnaar kiest voor een andere aanloop richting het WK tijdrijden.

Dumoulin gaat zich via de Clásica San Sebastian, de Binck Bank Tour (voorheen de Eneco Tour) en de Canadese WorldTour-wedstrijden in Montréal en Quebec voorbereiden op het WK in het Noorse Bergen. De Nederlander hoopt daar de regenboogtrui te winnen.

Wilco Kelderman zal in de Ronde van Spanje het kopmanschap dragen namens Sunweb. Ook Sam Oomen gaat meedoen aan de Vuelta. Voor de 21-jarige Brabander wordt het de eerste grote ronde in zijn carrière.

Dit artikel delen:

53 Reacties

schipperaar 21 juli 2017 om 16:15

Jammer al was het alleen maar om de ploeg bij elkaar te houden en de vorige vuelta legde hem ook geen windeieren toen ie op het nippertje werd bijgehaald voor de streep. De ploeg lijkt niet bepaald uitgeput na drie weken, integendeel.

pedro126 21 juli 2017 om 16:35

Toch jammer. Vuelta giro is een combinatie die wel lijkt te werken. Nibali heeft daar een aantal keer succes mee gehad. De kans voor Dumoulin om twee grote rondes in een jaar te winnen.

Grintametbrinta 21 juli 2017 om 19:03

Prima keuze, de vlinder mag over ijsvlakten in Canada fladderen en hopelijk zonder te stikken door de brabantse smog van de BinckBank Tour. Maar even serieus: goeie keuze, dumoulin heeft het uitgebreid gemotiveerd via Facebook en het klonk allemaal erg logisch. Je moet hem niet te veel willen opbranden denk ik. De WK tijdrit hoort ook op zijn erelijst te staan. En ik had trouwens gelezen dat Wilco Sam maar ook zijn grote vriend Warren als ondersteuning meekrijgt in Spanje!

Headlines

Materiaalzone

Populair