Geen Van der Haar in Critérium International, Kittel past voor Gent-Wevelgem

dinsdag 24 maart 2015 om 17:56
Geen Van der Haar in Critérium International, Kittel past voor Gent-Wevelgem

Lars van der Haar zal zijn debuut op de weg voor Giant-Alpecin nog moeten uitstellen. De veldrijder stond op het programma om te starten in het Critérium International, maar hij zit niet in de definitieve selectie van zijn ploeg. Ook Marcel Kittel heeft zijn agenda gewijzigd. De Duitser is nog niet voldoende hersteld van ziekte en moet forfait geven voor Gent-Wevelgem.

John Degenkolb is zowel in de E3 Harelbeke als Gent-Wevelgem de kopman van de Duitse ploeg. De winnaar van Milaan-San Remo wil zijn topvorm verzilveren in de twee Vlaamse WorldTour-wedstrijden. Hij krijgt in beide wedstrijden de steun van vier Nederlanders: Roy Curvers, Koen de Kort, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer.

Op Corsica, tijdens de nieuwe Clasica Corsica en het Critérium International, is Tom Veelers de enige Nederlander bij het team.

Selectie Giant-Alpecin voor Clasica Corsica 2015 (26 maart)
flag-us Caleb Fairly
flag-us Chad Haga
flag-fr Thierry Hupond
flag-cn Cheng Ji
flag-se Fredrik Ludvigsson
flag-nl Tom Veelers

Selectie Giant-Alpecin voor E3 Harelbeke (27 maart)
flag-de John Degenkolb
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Roy Curvers
flag-be Bert De Backer
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-nl Albert Timmer
flag-be Zico Waeytens

Selectie Giant-Alpecin voor Critérium International (28-29 maart)
flag-us Caleb Fairly
flag-us Chad Haga
flag-fr Thierry Hupond
flag-cn Cheng Ji
flag-se Fredrik Ludvigsson
flag-nl Tom Veelers

Selectie Giant-Alpecin voor Gent-Wevelgem (29 maart)
flag-de John Degenkolb
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Roy Curvers
flag-be Bert De Backer
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-nl Albert Timmer
flag-be Zico Waeytens

Dit artikel delen:

17 Reacties

Stelvio-fan 24 maart 2015 om 17:59

Benieuwd ook naar de ‘Clasica Corsica’. Weet iemand wat daar het profiel van is? lijkt me wel een klimmerswedstrijd aan de namen te zien die meedoen!

BlancoProCycling 24 maart 2015 om 18:16

Ook niet echt een fantastische selectie voor de Corsicaanse wedstrijden zeg…

AZH 24 maart 2015 om 18:17

Profiel CC.

SKS 24 maart 2015 om 18:55

@BlancoProCycling Dat krijg je als je drie wedstrijden tegelijk gaat rijden. In Catalonië hebben ze een goed team staan en het team voor E3 en Gent-Wevelgem is ook een prima team. Het lijkt erop dat ze de rest van de fitte renners naar Corsica sturen.

Het zou mooi zijn als Degenkolb zijn goede vorm in België door kan trekken. Ik ben benieuwd of hij Gent-Wevelgem dit jaar ook weer zou kunnen winnen. Als ik naar de uitslagen kijk, is hij dit seizoen in de massasprints nog niet echt super. Maar de overwinning in Milaan – San Remo maakt natuurlijk alles goed.

xistnc 24 maart 2015 om 19:26

Tjonge, 6 man aan de start. Het forum hier gaat te klein zijn. En een Kittel die zo maar even past. Met zijn salaris! Daar moet toch veel meer aan de hand zijn…

Waarom start Van der Haar overigens niet? Na het eerdere hiephoi-bericht zou enige toelichting toch op zijn plaats zijn. Is inderdaad sprake van het ‘wijzigen van zijn agenda’?

De vorm van Degenkolb is zo goed, dat hij er ver mee kan komen. Maar wie van zijn 7 helpers gaat tot diep in de finale een rol kunnen spelen? Ik kan er niet direct één aanwijzen.

Wheely 24 maart 2015 om 19:28

World Tour Onwaardig

:p

vlek 24 maart 2015 om 19:34

Dat Vlaamse blok ziet er op papier wel redelijk sterk uit, maar ze zouden Devenyns wel eens kunnen gaan missen inderdaad. Omloop deed deze groep het nog heel erg slecht. Het valt daarom te hopen dat een Arndt of Waeytens een flinke stap kan maken, of dat De Kort de vorm van een paar voorjaren geleden weer heeft. Aan de andere kant is het voor de koersen waar Degenkolb de meeste kans maakt (Roubaix en Wevelgem) een minder groot probleem. Daar kunnen zijn knechten een stuk beter uit de voeten.

Wheely 24 maart 2015 om 19:49

Haga vind ik een leuke renner, hoop op een succesje voor hem.

west 24 maart 2015 om 20:39

Met Down Under en Qatar in de benen naar de Tour. Kan prima toch? Dat zijn immers voorbereidingskoersen….

Tokstar 24 maart 2015 om 21:38

Wat is dat met Kittel? Ik heb hem nog geen enkele keer gezien dit seizoen. Gaat hij dit doortrekken tot de Tour en dan plots beginnen schitteren?

ti-raleigh 24 maart 2015 om 21:44

@ xistnc. :-)

sven241 24 maart 2015 om 22:13

Nog niet het Jaar van Kittel. Toch ook een kwaliteit om het hele jaar goed en fit te zijn. Cav, Kristoff en Degenkolb hebben al mooie overwinningen en uitslagen staan.

Scotty 25 maart 2015 om 06:59
Quote:
Tjonge, 6 man aan de start. Het forum hier gaat te klein zijn. En een Kittel die zo maar even past. Met zijn salaris! Daar moet toch veel meer aan de hand zijn…

Als Kelderman afgelopen weekend MSR had gewonnen en Gesink vorig jaar 3 touretappes en 2 giro etappes, ja, dan zou je opmerking ergens op slaan. Nu helaas niet.

Vraag me ook af waarom Van Den Haar niet start, maar had ook niet verwacht dat ie iets klaar zou spelen…

vlek 25 maart 2015 om 07:05

Een hyperbool hoeft natuurlijk niet gebaseerd te zijn op een situatie die een op een te vergelijken is om ergens op te slaan.

Scotty 25 maart 2015 om 07:28

Uiteraard niet vlek! Maar het zou wel prettig zijn als het in elk geval in de buurt komt…..

Nu is het meer een overijverige poging om een paar WF'ers (weliswaar zwaar in de minderheid en toch al niet serieus genomen) nogmaals (alsof er niet al genoeg over is gezegd) terecht te wijzen in een topic die daar niet voor bedoeld is.

Coldeportes 25 maart 2015 om 07:43

Van der Haar wilde met profielbanden starten ipv slicks. Tweede keer al. Disciplinaire maatregel van de ploegleiding (wie niet horen wil… Enzo)

;)

Giant-GreenEdge 25 maart 2015 om 19:25

@Scotty

Inderdaad en het is hier sowieso een beetje een lotto jumbo fansite; kijk maar naar de achtergrondkleur! ;) Als het goed gaat krijgen ze het meeste lof, als het slecht gaat de meeste kritiek… daarbij is giant een Duitse ploeg. Logisch dat die minder aandacht krijgen… :)

Bij lotto is het dan ook effectief zo dat de combinatie van weinig presteren en onvolledige selecties het extra lullig maakt… maar kom, om xistnc een plezier te doen: “Wat een bende amateurs, bijna even triest als lotto!” ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair