Geen Parijs-Roubaix voor Elmiger, Démare twijfelgeval

maandag 4 april 2016 om 13:43
Geen Parijs-Roubaix voor Elmiger, Démare twijfelgeval

Foto: Marcel Koch

Martin Elmiger moet Parijs-Roubaix aan zich voorbij laten gaan. De 37-jarige Zwitser van IAM Cycling kwam ten val in de Ronde van Vlaanderen en brak daarbij het scheepsvormige polsbotje (scaphoid) in zijn linkerpols. Dat meldt zijn ploeg.

Elmiger eindigde vorig jaar als vijfde in de Hel van het Noorden. Hij zat in het groepje dat sprintte voor de overwinning. John Degenkolb kwam toen als eerste over de streep.

Mogelijk moet ook Arnaud Démare (FDJ) Parijs-Roubaix missen. De Fransman kwam eveneens ten val in De Ronde en liep daarbij verschillende schaafwonden en kneuzingen op. Volgens ploegbaas Marc Madiot is de kans dat hij zondag kan starten vijftig procent. Dat zegt hij tegenover Cyclingnews.

Dit artikel delen:

4 Reacties

aeroventiel 4 april 2016 om 14:51

Jammer voor Elmiger, toch wel erg sterke renner.
En leuke tweet van Demare:p zou die ooit kans make op winst in r-b?

RRobson 4 april 2016 om 15:25

IAM Cycling blijft niet gespaard, Devenyns moest ook al opgeven in Vlaanderen. Waarom Hausseler DNF reed, weet ik niet, iemand? Met Naesen hebben ze wel één van de revelaties van het voorjaar, in Vlaanderen al top-30 en ik heb de indruk dat Roubaix hem nog beter moet liggen.

Leukefans 4 april 2016 om 20:41

Haha, die tweet. Daaruit lijkt toch ook op te maken dat hij graag wil starten zondag, lijkt me dat hij er wel zal staan!

Dayer Quintana 5 april 2016 om 00:37

Haussler is inderdaad vreemd want die reed op een kilometer of 70 van het einde nog goed voorin. Jammer voor Elmiger, een van z’n laatste kansen.

Headlines

Materiaalzone

Populair