Geen grote aankoop Lotto Soudal na vertrek Wellens: “Vertrouwen in onze jongeren”

zaterdag 11 juni 2022 om 11:43
Geen grote aankoop Lotto Soudal na vertrek Wellens: “Vertrouwen in onze jongeren”

Dat Philippe Gilbert eind dit jaar zijn fiets aan de haak hangt, was al even bekend, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Lotto Soudal volgend jaar ook niet meer kan beschikken over Tim Wellens. Het Laatste Nieuws meldde gisteren dat Wellens dichtbij een overgang naar UAE Emirates is en vandaag bevestigde John Lelangue, CEO bij Lotto Soudal, in diezelfde krant dat de Belg vertrekt. Dat zal echter niet tot een paniekaankoop leiden bij de Belgische ploeg, voegt hij daaraan toe.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Tim en ik hebben onder vier ogen gesproken”, zegt Lelangue tegen HLN, dat weet dat ook INEOS Grenadiers nog in de race is om Wellens binnen te hengelen. “Hoewel we bereid waren om het met hem over een contractverlenging te spreken, gaf hij aan dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Daar hebben we begrip voor. Hij heeft het als een gentleman aangepakt en we behouden dan ook het volste vertrouwen in hem voor de rest van het seizoen.”

Twaalf renners nog niet verlengd
Naast Wellens en Gilbert, zijn er nog twaalf renners die nog niet verlengd hebben. Het gaat om Thomas De Gendt, Harm Vanhoucke, Sylvain Moniquet, Sébastien Grignard, Xandres Vervloesem, Viktor Verschaeve, Steff Cras, Andreas Kron, Roger Kluge, Matthew Holmes, Kamil Małecki en Filippo Conca. “Die renners zijn allemaal nog kandidaat om te blijven. Met sommige van hen zijn we ook in vergevorderde gesprekken en is het nog enkel een kwestie van alles op papier te zetten. We willen voor stabiliteit zorgen. Daarom verlengden we eerder ook de contracten van Vermeersch, Van Moer en Van Gils. Het is zeker niet de bedoeling om grote kuis te houden.”

Arnaud De Lie, een van de grote revelaties van dit voorjaar, staat nog wel onder contract tot en met het einde van 2023. Lelangue wil de jonge Belg graag langer aan zich binden, maar dat heeft geen haast. “We willen Arnaud vooral niet opbranden. Hij blijft groeien en zal steeds meer kansen krijgen, niet alleen als spurter, maar ook in de klassiekers. Bovendien zit hij bij ons ideaal in een ploeg waar mannen als De Gendt, Campenaerts en Vermeersch bereid zijn om voor hem te werken. Daarom willen we met hem niet wachten tot volgend jaar om zijn contract open te breken. Alles klopt, maar we willen geen druk op de situatie zetten en nemen onze tijd.”

Geen grote aankopen op til
Na het afscheid van Gilbert en het vertrek van Wellens zal er budget vrijkomen bij Lotto Soudal, maar de ploeg gaat niet direct werk maken van een grote aankoop. “Toch blijven we vasthouden aan onze filosofie om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen”, geeft Lelangue aan. “We hebben er alle vertrouwen in dat onze jongeren verder zullen ontploffen. De Lie (20), Van Moer (24), Van Gils (22), Vermeersch (23)… ze moeten bij ons offensief kunnen koersen en daarnaast rekenen we uiteraard nog op Ewan.”

“In een ploeg met drie echte kopmannen moet iedereen in dienst rijden. Dat is bij ons niet zo en dat willen we zo houden. We kijken dus ook niet naar grote namen met een palmares, maar willen ons middenveld versterken en iemand als Lennert Van Eetvelt (20), die volgend jaar prof wordt bij ons, krijgt ook zijn kans. Renners die erbij komen, moeten we in dat geheel kunnen integreren.”

Dit artikel delen:

18 Reacties

Deo 11 juni 2022 om 11:54

Er komen verschillende miljoenen vrij met het vertrek van Wellens en de stoppende Gilbert.. dan moet daar toch een betere vervanging voor mogelijk zijn?

0
Deo 11 juni 2022 om 11:55

Zeker met het oog op UCI punten kan het aantrekken van een klassementsrenner, met name die korte rondjes, van pas komen.

0
Verweggistan 11 juni 2022 om 12:12

Ik denk dat DSTNY minder inbrengt dan Soudal en dat ze Wellens daarom geen beter contract konden geven. En het geld dat vrijkomt gaan ze gebruiken om de talenten een beter contract te geven.

0
Samamba 11 juni 2022 om 12:15

@Verweggistan
DSTNY heeft vanaf het begin gezegd dat het budget er niet op achteruit gaat. Maar ze moeten wel heel wat jongeren hun contract opwaarderen natuurlijk.

0
JensVdB 11 juni 2022 om 11:57

Ik denk dat Vanhoucke, Cras, Kron, Kluge, Grignard en Moniquet hun contract gaan verlengen

0
Verweggistan 11 juni 2022 om 12:13

Ik hoop ook dat de in het artikel niet genoemde Janse van Rensburg blijft.

0
Beer 11 juni 2022 om 12:16

Teuns zou ik toch voor gaan, John.

0
Turtlehead 11 juni 2022 om 12:41

Op zich zou dat goed passen. Maar die presteert (tot nu toe) maar drie keer per twee seizoenen écht top. Een beetje van de regen in de drup als je hem neemt en Wellens gaat.

0
Beer 11 juni 2022 om 16:00

Teuns lijkt me toch een upgrade tov Wellens. Waalse Pijl, Tour-ritzeges… dat is een niveau dat Wellens niet aantikt.

0
Samamba 11 juni 2022 om 12:17

Zowel Teuns als Stuyven serieuze contracten aangeboden, maar beiden hebben voor iets anders gekozen. Ze zitten dan waarschijnlijk liever een jaartje op dat geld dan het uit te geven aan een buitenlandse middelmatige kopman. Er zijn namelijk gewoon geen andere goede Belgen vrij aan het eind van het jaar en het is Lotto, Wellens vervangen door een dure buitenlander is waarschijnlijk geen optie.

0
Thoin 11 juni 2022 om 12:33

Stuyven heeft redelijk snel aangegeven te blijven bij Trek. Teuns was inderdaad leuk geweest maar die ziet het zelf denk ik grootser dan Lotto. Denk niet dat je Lotto veel kan verwijten hier. Een Weemaes zou een goeie aanwinst zijn. Kan je De Lie volgend seizoen al wat grotere koersen laten rijden en Weemaes de kleinere koersen laten spurten. Kron en Moniquet verlengen is belangrijk. Dit kan ook al met het geld van Wellens.

0
jappe666 11 juni 2022 om 13:13

Lampaert, Q.Hermans en zeker Vliegen als Waal lijken me anders ook wel interessante pistes voor Lotto, nu Gilbert en halve-Waal Wellens vertrekken.

Vreemd trouwens dat Lotto nu plots vol op het middenveld gaat inzetten, terwijl dat net was wat ze volledig hadden buitengekieperd toen ze de kaart van de jeugd trokken.

0
A.M.M. Jonkers 11 juni 2022 om 12:23

Lotto-Soudal en John Lelangue hebben zich al lang neergelegd bij de degradatie uit de World Tour!

0
Krist The Vanma 11 juni 2022 om 12:52

Nou, dan volg je het toch niet zo goed. Ze koersen allesbehalve als een ploeg die zich ook maar ergens heeft bij neergelegd. Bovendien is een degradatie nog altijd niet zo’n ramp. Ze krijgen sowieso startrecht in alle Worldtour wedstrijden volgend jaar, no matter what.

0
Spurter 11 juni 2022 om 13:28

Dat denk ik ook.

Ze hebben straks ook niet meer het budget om mee te draaien in de World Tour. En ook niet het budget om de beste Belgen onder contract te nemen.

Denk dat deze ploeg ook beter tot z’n recht komt een niveautje lager.

0
Krist The Vanma 11 juni 2022 om 12:53

Wie voor mij volledig de mist in gaat, so far, is Brent Van Moer. 19 UCI punten tot nu toe. Ze zijn volgens mij iets te ver meegegaan in de ophemeling van José in Van Moer vorig jaar…

0
Thoin 11 juni 2022 om 12:59

Heeft natuurlijk ook zijn heup gebroken na de Tour vorig jaar. Is niet zomaar een blessure voor een wielrenner. Hij is ook geen veelwinnaar eerder een type De Gendt, Van Der Hoorn. Die een motor hebben die niet snel opblaast

0
Blackcanyon 13 juni 2022 om 06:02

Ze hebben er alle vertrouwen in dat jonge renners zullen ontploffen???? Ik voel aan mijn water dat dat geen Nederlands/Vlaams is, tenminste niet wat ze bedoelen. Ik gok dat ze ontplooien bedoelen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone