Geen groot KNWU-feest na wereldtitel Van der Poel: “Dat budget is er niet”
foto: Cor Vos
maandag 6 februari 2023 om 12:36

Geen groot KNWU-feest na wereldtitel Van der Poel: “Dat budget is er niet”

Vier keer goud, driemaal zilver en één keer brons: de Nederlandse veldritploeg kan tevreden terugkijken op het voorbije WK in Hoogerheide. Alle reden voor een feestje, maar het bleef zondag beperkt tot een biertje na de cross. “De reden? Simpel: geld”, legt bondscoach Gerben de Knegt de vinger op de zere plek.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is geen geheim dat de KNWU op financieel vlak de broekriem moet aanhalen. De Knegt: “Als iedereen nog een nacht blijft, dat zijn ongeveer veertig mensen, kost dat zo’n vijfduizend euro. Dat budget is er niet. Tenminste: ik moet keuzes maken. Met dat geld ben ik met de junioren naar Benidorm geweest om te trainen”, citeert het Algemeen Dagblad.

Het WK in Hoogerheide was een groot succes, gezien de massale publieke belangstelling. De organisatie meldde over twee dagen een totaal van bijna 50.000 toeschouwers. Op de slotdag van het WK waren er zo’n 38.000 betalende toeschouwers.

Gebrek aan sponsoren
Het steekt De Knegt dan ook dat er geen nieuwe sponsoren opstaan. “Dat doet wel pijn. Ik praat daar wel eens over met mijn Belgische collega Sven Vanthourenhout. De Belgen hebben niet eens een maximaal budget. Alles kan daar toch wel.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2023 13:19
Volgens mij gaat de KNWU dit jaar gewoon failliet...

Nergens is geld voor.
  6 februari 2023 13:27
  Faillissement is soms het beste.
  6 februari 2023 13:33
  Met Wouter Bos als minister van financien was het ook al geen vetpot... het nakende faillissement van de KNWU kan wat dat betreft niet als een verrassing komen.

  En ik maak me om Mathieu zijn feestje geen zorgen. Een avondje Chinees eten (afgewogen met de voedings-app dan he!) en dan vroeg onder de wol in je regenboogtrui tegen Rox d'r kont aankruipen is feest genoeg.
  6 februari 2023 13:52
  @Barry Batsbak:
  Wanneer er Socialisten (Sossen) in de buurt komen, kun je er op wachten dat de kassa erg snel leeg is.

  Ik vraag me alleen af of er in de VIP tent geen vaatje bier klaar stond voor de atleten.
  7 februari 2023 17:11
  Ah gelukkig de politiekkaart is weer getrokken. Ik snap de tendens alleen niet zo dat sociaal zijn als vloek wordt uitgesproken, terwijl het heel normaal wordt gevonden om complete bevolkingsgroepen buiten te sluiten of complotten te kotsen
6 februari 2023 15:14
geen groot feest, questie van tering naar de nering. Dat moet menig nederlander doen vandaag de dag. De overwinning wordt er niet minder glanrijker/ groter door hoor zonder een (groot) feest. De euros kunnen dan ook beter aan de voorkant besteed worden dan aan de achterkant.
6 februari 2023 14:14
♪ Hij danst de so-lo-po-lo-naise, sjalalalalalaaa ♪
6 februari 2023 12:54
Zijn geboorteland trouw blijven had hem 20.000 en 3 weken lang rondvaarten opgeleverd. Die incasseert er eentje voor het team zeg pfoeh, waarom geeft Alex hem geen stukje Loo of zo?

Nu onze Kampioen op een soort van solopolonaise sturen is wel wat grof.
  6 februari 2023 13:25
  We gaan geen geld over de grens gooien natuurlijk.
  6 februari 2023 14:50
  Trouw is een groot woord, als hij zich een Nederlander voelt moet hij toch zijn echte nationaliteit niet gaan verloochenen?

Reacties zijn gesloten.